Virüs - Trojan - Keylogger - BotNet
Wanacrypt0r Ransomware Kripto Virus -Ortalik Toz Duman-
Wanacrypt0r Ransomware Kripto Virus -Ortalik Toz Duman-
-
sadece bu olaydan bahsetmiyordum hocam genel anlamda demiştim
çünkü şöyle bir kanı var "eğer bugün osx etkilenmediyse, sonsuza kadar etkilenmeyecek"
bir ara haber çıkmıştı yok nsa apple'a backdoor koy demişte apple koymam demiş
bu konularda uzman değilim yazdıklarımın muhtemelen büyük çoğunlu geçersiz, benim takılıdığım nokta windows izleniyor osx, linux izlenmiyor denmesi
bir firmadan şüphe ederken diğer firmalara sorgusuz sualsiz güvenilmesi. Belkide bu yüzden diğer platformlarda böyle olaylar ortaya çıkmıyor kimse şüphe duymuyor ki
şahsi fikrim her firmadan şüphe etmek
-
Hocam ben de Linux şöyle iyi, böyle güzel şeklinde söylemedim. Bu açıklar baya senelerdir mevcut Windows'ta ve yama açık public olmadan bir kaç gün önce çıktı (burası da ayrı bir soru işareti). Demek istediğim Linux'un açık kaynak kodlu olması yani kodlara binlerce programcı tarafından kolayca erşilebilmesi böyle bir açığın bu kadar uzun süre farkedilmeden sistemde kalmasını oldukça zorlaştıracaktır.
-
Etkilediği Uzantı Türleri : .der, .pfx, .key, .crt, .csr, .p12, .pem, .odt, .ott, .sxw, .stw, .uot, .3ds, .max, .3dm, .ods, .ots, .sxc, .stc, .dif, .slk, .wb2, .odp, .otp, .sxd, .std, .uop, .odg, .otg, .sxm, .mml, .lay, .lay6, .asc, .sqlite3, .sqlitedb, .sql, .accdb, .mdb, .db, .dbf, .odb, .frm, .myd, .myi, .ibd, .mdf, .ldf, .sln, .suo, .cs, .cpp, .pas, .asm, .js, .cmd, .bat, .ps1, .vbs, .vb, .pl, .dip, .dch, .sch, .brd, .jsp, .php, .asp, .rb, .java, .jar, .class, .sh, .mp3, .wav, .swf, .fla, .wmv, .mpg, .vob, .mpeg, .asf, .avi, .mov, .mp4, .3gp, .mkv, .3g2, .flv, .wma, .mid, .m3u, .m4u, .djvu, .svg, .ai, .psd, .nef, .tiff, .tif, .cgm, .raw, .gif, .png, .bmp, .jpg, .jpeg, .vcd, .iso, .backup, .zip, .rar, .7z, .gz, .tgz, .tar, .bak, .tbk, .bz2, .PAQ, .ARC, .aes, .gpg, .vmx, .vmdk, .vdi, .sldm, .sldx, .sti, .sxi, .602, .hwp, .snt, .onetoc2, .dwg, .pdf, .wk1, .wks, .123, .rtf, .csv, .txt, .vsdx, .vsd, .edb, .eml, .msg, .ost, .pst, .potm, .potx, .ppam, .ppsx, .ppsm, .pps, .pot, .pptm, .pptx, .ppt, .xltm, .xltx, .xlc, .xlm, .xlt, .xlw, .xlsb, .xlsm, .xlsx, .xls, .dotx, .dotm, .dot, .docm, .docb, .docx, .doc, .c, .h
çünkü şöyle bir kanı var "eğer bugün osx etkilenmediyse, sonsuza kadar etkilenmeyecek"
bu konularda uzman değilim yazdıklarımın muhtemelen büyük çoğunlu geçersiz, benim takılıdığım nokta windows izleniyor osx, linux izlenmiyor denmesi
bir firmadan şüphe ederken diğer firmalara sorgusuz sualsiz güvenilmesi. Belkide bu yüzden diğer platformlarda böyle olaylar ortaya çıkmıyor kimse şüphe duymuyor ki
Konuya Linux hakkında yazmak istemiyorum sapmasın diye ama çok yalan yanlış şeyler yazılıyor. under abi kızacak en son. :)
Linux un arkasında şirket yok. Paketlerin %99 unun arkasında şirket yok.
Linux sistemi Windows 'daki gibi doğrudan izleyemezler. Öyle bi backdoor koyup istediği zaman sana erişim yetkisi kazanamaz.
Anlatmıyorum daha merak eden araştırır, kullanır. Çok anlatıyoruz da kimseye bir şey anlatamıyoruz.
Kimse yazılan şeyleri okumuyor tekrar tekrar aynı şeyleri yazıyoruz.
Son kullanıcı her zaman güvenlik riskidir tabi ne kullanıyorsa kullansın.
Ayrıca Linux %100 güvenli değildir, Windows 'tan kat kata daha güvenlidir.
-
SkynetX bunu yazdıKAAMOS bunu yazdı
Konuya Linux hakkında yazmak istemiyorum sapmasın diye ama çok yalan yanlış şeyler yazılıyor. under abi kızacak en son. :)
Linux un arkasında şirket yok. Paketlerin %99 unun arkasında şirket yok.
Linux sistemi Windows 'daki gibi doğrudan izleyemezler. Öyle bi backdoor koyup istediği zaman sana erişim yetkisi kazanamaz.
Anlatmıyorum daha merak eden araştırır, kullanır. Çok anlatıyoruz da kimseye bir şey anlatamıyoruz.
Kimse yazılan şeyleri okumuyor tekrar tekrar aynı şeyleri yazıyoruz.
Son kullanıcı her zaman güvenlik riskidir tabi ne kullanıyorsa kullansın.
Ayrıca Linux %100 güvenli değildir, Windows 'tan kat kata daha güvenlidir.
Abi arkasında gönüllülerin olduğu sorun çıktığında muhatap bulamayacağın işletim sistemlerini nasıl şirketler de kullanacaz onuda anlatsana windows kullanım ortanı %90 ise linux %10 ben bu oranlarda zaten linux ile ugarsıp virüs falan kasmam ki %90 kesim den daha fazla zarara ugratacağım için onlarla ugrasırım...
-
DeepHouse bunu yazdı
Hacım valla internet dünyasında 1000000 kere konuşulmuş tartışılmış şeyleri devamlı soruyorsunuz. Siz de araştırma okuma kültürü de yok.
O sebeple Win kullanmaya devam. Her şeyi sizin için bir şirket yapsın. O kadar para verin ama yine problem üstüne problem....
Gidin bir araştırn açık kaynak dünyasında işler nasıl yürüyor, destek veren var mı yok mu?
Oracle, MySQL gibi şirketler nasıl bir destek veriyorlar? RedHat ne iş yapıyor falan?
Neyse size Wanna virüsü ile kolaylıklar diliyorum.
-
nurk bunu yazdı
mac kullanın hayatı yasayın. sevgiler.
bu forumda bile bu kadar sığ adamlar olması çok garip ya
-
SkynetX bunu yazdıDeepHouse bunu yazdı
Hacım valla internet dünyasında 1000000 kere konuşulmuş tartışılmış şeyleri devamlı soruyorsunuz. Siz de araştırma okuma kültürü de yok.
O sebeple Win kullanmaya devam. Her şeyi sizin için bir şirket yapsın. O kadar para verin ama yine problem üstüne problem....
Gidin bir araştırn açık kaynak dünyasında işler nasıl yürüyor, destek veren var mı yok mu?
Oracle, MySQL gibi şirketler nasıl bir destek veriyorlar? RedHat ne iş yapıyor falan?
Neyse size Wanna virüsü ile kolaylıklar diliyorum.
2 kere yazdım sildim hocam konu dagılmasın diye sende kendine göre haklısın hocam.
-
krypt bunu yazdıKAAMOS bunu yazdınurk bunu yazdı
mac kullanın hayatı yasayın. sevgiler.
çok büyük ihtimalle macos ve iosda da NSA backdooru var.
linuxda systemdde de muhtemelen var
bence intel kullanan her pc de zaten iamt sayesinde backdoor var
windowsdaki açık milletin eline düştü ondan bu yaygara
macde veya linuxda güvendeyim diyorsanız muhtemelen kendinizi kandırıyorsunuz
NSA backdoor'u diye bir durum yok hocam. NSA'ın 3-4 senedir kullandığı exploitler var. Her Windows' PC'de backdoor yok yani. Bu açığı kullanarak backdoor yerleştirebiliyorsunuz. Bu backdoor runlevel 0'da çalışıyor yani mesela shell'e düştüğünüzde NT\AUTHORITY\SYSTEM olarak cirit atabiliriniz. Geçtiğimiz bir iki aydır bu açığı deniyor ve uyguluyorum. Açık ağlarda pc'lerin yaklaşık %75'i hackelenebiliyor. Linux gibi opensource bir sistemde bu kadar uzun süre gözden kaçacak bir vuln bulunacağını sanmıyorum şahsen.
Evinizde SMB portu yönlendirilmiş olmayacağından sıkıntıda olmazsınız. Açık ağlar içinse son güncellemeleri yapmanız veya SMB'yi kapatmanız yeterli.
Kullandığı açık hakkında bir döküman falan var mı?
-
NoktaliVirgul bunu yazdı
NSA backdoor'u diye bir durum yok hocam. NSA'ın 3-4 senedir kullandığı exploitler var. Her Windows' PC'de backdoor yok yani. Bu açığı kullanarak backdoor yerleştirebiliyorsunuz. Bu backdoor runlevel 0'da çalışıyor yani mesela shell'e düştüğünüzde NT\AUTHORITY\SYSTEM olarak cirit atabiliriniz. Geçtiğimiz bir iki aydır bu açığı deniyor ve uyguluyorum. Açık ağlarda pc'lerin yaklaşık %75'i hackelenebiliyor. Linux gibi opensource bir sistemde bu kadar uzun süre gözden kaçacak bir vuln bulunacağını sanmıyorum şahsen.
Evinizde SMB portu yönlendirilmiş olmayacağından sıkıntıda olmazsınız. Açık ağlar içinse son güncellemeleri yapmanız veya SMB'yi kapatmanız yeterli
İç rahatlatan açıklamalar bunlar :D :D