Web Sitesinde Ekranı Otomatik Boyutlandırma
-
Arkadaşlar iş yerinde web sitelerimi tasarlarken 18.5" ekran ile tasarlıyorum.
evdeki 17" monitörümde siteye baktığım zaman sayfaya sığmıyor.
bunun için ne yapabilirim?
ekran özelliklerine göre sayfanın düzenini sağlayacak bir şey var mı acaba?
-
eskiden web sayfasını 800*600 - 1024*768 gibi bir iki farklı boyutta yapıb sonra java ile kullanıcının tarayıcı özelliklerini öğrenip sonra tarayıcının çözünürlügüne göre uygun sayfaya yönlendiriyorduk.ama dediğim gibi eskidendi :)
şimdi genelde siteler ya bir table div kullanıp o tablenin genişligini =100% yaparak yada
sabit bir pixel vererek örnegin <div id="content" widht="900px" gibi bunuda ortala vs.vs.
-
ufak tefek bir şey buldum.
denemeden sorayım.
aşağıdakiler işime yarar mı :D
<script language="javascript">
X = screen.width;
Y = screen.height;
window.moveTo (0,0);
(X, Y) window.resizeTo
</ Script>
<script Language="JavaScript1.2">
fonksiyonu redo () {window.location.reload ()}
window.onresize = Yinele;
</ SCRIPT>
<BODY OnResize="window.location.reload()"> -
şu divleri pek anlamadım ama
div#container {
margin-left: 15%;
margin-right: auto;
margin-top: 0px;
position: relative;
text-align: left;
width: 940px;
}
bunu yapınca laptop ekranında düzgün gözüktü
kesin px değerleri yerine % li değerler verince çözülebilir sanki
dipnot:ben konuya yabancıyım deneme yanılmaya bişiler yapam dedim divleri anlamadığım dediğim senin yaptıklarını
değil şu divler nasıl çalışıyor onları anlamadım ben hala tablo mantığında kaldığım için :D -
wert bunu yazdı:
-----------------------------
şu divleri pek anlamadım ama
div#container {
margin-left: 15%;
margin-right: auto;
margin-top: 0px;
position: relative;
text-align: left;
width: 940px;
}
bunu yapınca laptop ekranında düzgün gözüktü
kesin px değerleri yerine % li değerler verince çözülebilir sanki
dipnot:ben konuya yabancıyım deneme yanılmaya bişiler yapam dedim divleri anlamadığım dediğim senin yaptıklarını
değil şu divler nasıl çalışıyor onları anlamadım ben hala tablo mantığında kaldığım için :D
-----------------------------width: 940px; yerine
width: 100%;
yaparsam bütün sistem çöküyor
-
div veya tabloları percent cinsinden yazmalısın ve margin:0; olarak belirtmelisin ortadan saga ve sola yüzdelik biçiminde boyutlantırır.
-
@edit pardon ben ortalama işlemini anlatmışım.. bi ara anlatmaya çalışırım şimdilik burdaki gibi bi jQuery plugin işini görür..
-
yüzde kullan px vereceğine gayet güzel çalışır
-
Adının kıymetini bil hocam bak şehit üst teymen ercan şahin var şırnakta karkolun adı orada askerliğimi yapmıştım ben..
-
Arkadaşlarında dediği gibi değerleri px değil % cinsinden vermen lazım.
O zaman her ekranda her tarayıcıda sorunsuz çalışır.Otomatik olarak boyutlanır..
-
benımde cok sık karsılastıgım bir problem wp temalarda otomatık olarak degıstırıyor ama kendı yaptıgım temalarda 1024 768 e gore ayarlıyorum backround full yapıyorum backrounda normal kalmakla bırlıkte layout degısmekte 18.5 ta 21 de kucukken monıtor ufaldıkca buyumekte