Cep Telefonları, Gsm Operatörleri ve Mobil İnternet
Windows Her Yerde Windows
Windows Her Yerde Windows
-
vay amk farkı yokmuş pc den .
artık donanım satın alıp krekli wp kurar satarız dükkanlarda :)
eski krekli windows çağının mobilcesi başlıyor.
-
mkyb bunu yazdımotka bunu yazdımkyb bunu yazdı
Google Play'de Google denetimi sıfır. İçine sizin adınıza paralı servislere üyelik mesajı atan zararlı kod gömülmüş tonla uygulama var.
Microsoft Andorid uygulamalarını Portlama olayı getirmiş ama şuan bazı eksiklikleri var. Google sunucularına bağlanmak istiyor bazı uygulamalar.
Bu tür uygulamaları nasıl anlayabiliriz?
Anlayamazsın. Sorunda burada işte. Arkaplanda ne bok yiyorsa yiyor sen anlamıyorsun.uygulama indirirken istediği izinlere dikkat et. AMK el feneri indiriyorum rehbere erişim izni istiyor.
Hocam hiç değilse görüyorsun :D Normal bilgisayarında internet erişimi yaptığında adam herşeyini alıyor ve alıyorum da demiyor :D
-
DrKill bunu yazdımkyb bunu yazdımotka bunu yazdımkyb bunu yazdı
Google Play'de Google denetimi sıfır. İçine sizin adınıza paralı servislere üyelik mesajı atan zararlı kod gömülmüş tonla uygulama var.
Microsoft Andorid uygulamalarını Portlama olayı getirmiş ama şuan bazı eksiklikleri var. Google sunucularına bağlanmak istiyor bazı uygulamalar.
Bu tür uygulamaları nasıl anlayabiliriz?
Anlayamazsın. Sorunda burada işte. Arkaplanda ne bok yiyorsa yiyor sen anlamıyorsun.uygulama indirirken istediği izinlere dikkat et. AMK el feneri indiriyorum rehbere erişim izni istiyor.
Abi o tam bir saçmalık zaten. Android telefon almamamın en büyük sebebi. Bilgi güvenliği farkındalığı bütün dünyada rezalet seviyede. Bizim ülkede daha da beter.
Uygulamaların istediği izinlere bakın bi. Adamlar tüm rehberinizi kopyalıyor, konumunuzu çalıyor, mesajlarınızı okuyor.
Gerçi Windows Phone'da aynı ama WP de çok kısıtlayıcı önlemler var. Ama bunun dezavantajlarıda var. Örneğin android uygulamalarında esneklik ne yazık ki WP'da yok.
WP'da ki apiler çok kısıtlayıcı. Doğal olarak programcılar her istediklerini yaptırtamıyorlar. Bu yüzdende android'deki gibi esnek yazılımlar çıkmıyor.
Uygulama indirirken ve kullanırken çok dikkat etmek lazım arkadaşlar.
Ben miui v7 kullanıyorum.Uygulamaların izinlerini kısıtlayabiliyorum.Tamamını olmasada birçok izni kısıtlayabiliyorsun.Biraz daha özgür olmak için tavsiye ederim :)
http://en.miui.com/download.html
Bu linkten cihazınıza uygun ROM indirebilirsiniz.
-
Android kullanıcıları olarak windows phone kullanıcılarının bu yersiz ve gereksiz paranoyaklığını anlayamıyoruz:
Native el feneri desteği varken uygulama indirmeye neden gerek olsun? İndirdiğiniz bir uygulamada gereksiz gördüğünüz bir izin varsa güvenlik bölümünden onunla ilgili istediğiniz izini açıp kapatabiliyorsunuz. Merak ettiğiniz izinleri play store'dan yorum olarak sorun. ayrıca uygulama açıklmasında gereken izinlerin neden gerektiği yazıyor.
Ne? Cyanogenmod vb. custom rom kullanmıyor musun? Telefonun root'lu mu değil? Android telefonunuzu getirin Nokia 3310'u götürün :D
Peşin edit: (bkz: android telefonların root yapılınca garanti dışı kalması saçmalığı)
#theBombHasBeenPlanted
-
NoktaliVirgul bunu yazdı
Android kullanıcıları olarak windows phone kullanıcılarının bu yersiz ve gereksiz paranoyaklığını anlayamıyoruz:
Native el feneri desteği varken uygulama indirmeye neden gerek olsun? İndirdiğiniz bir uygulamada gereksiz gördüğünüz bir izin varsa güvenlik bölümünden onunla ilgili istediğiniz izini açıp kapatabiliyorsunuz. Merak ettiğiniz izinleri play store'dan yorum olarak sorun. ayrıca uygulama açıklmasında gereken izinlerin neden gerektiği yazıyor.
Ne? Cyanogenmod vb. custom rom kullanmıyor musun? Telefonun root'lu mu değil? Android telefonunuzu getirin Nokia 3310'u götürün :D
Peşin edit: (bkz: android telefonların root yapılınca garanti dışı kalması saçmalığı)
#theBombHasBeenPlanted
Takdir ettim çok güzel açıklamışsın :D
Linux vs. Windows başlar..
-
zalimadam bunu yazdı
vay amk farkı yokmuş pc den .
artık donanım satın alıp krekli wp kurar satarız dükkanlarda :)
eski krekli windows çağının mobilcesi başlıyor.
Zaten PC'den bakıyorsun hocam. Telefonu bilgisayara bağlayıp içine bağlanıyorsun.
-
Marshmallow ile yenilenen uygulama izinleri
Android 6.0 Marsmallow ile gelen en dikkat çekici yeniliklerden biri, yenilenen uygulama izinleri. Zira artık Android 6.0 Marshmallow ile bir uygulamanın istediği tüm izinleri vermek zorunda kalmayacak, örnek olarak bir uygulamanın kameraya erişmesine izin verilip, mikrofona erişmesi engelenebilecek.
-
ozgunlu bunu yazdı
Marshmallow ile yenilenen uygulama izinleri
Android 6.0 Marsmallow ile gelen en dikkat çekici yeniliklerden biri, yenilenen uygulama izinleri. Zira artık Android 6.0 Marshmallow ile bir uygulamanın istediği tüm izinleri vermek zorunda kalmayacak, örnek olarak bir uygulamanın kameraya erişmesine izin verilip, mikrofona erişmesi engelenebilecek.
evet ama piyasadaki kaçtane android li telefon bu sürüme geçebildi ? babam note 4 aldı hala eski versiyon
-
Note 4 alacak o güncellemeyi.
Google yanlış yapıyor. Sinekleri ilaçlıyor. Önemli olan markete denetim getirip bataklığı kurutmak.
-
Nedense başlığı görünce bu aklıma geldi :)