Yaşasın Devrim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PyramiD
    PyramiD's avatar
    Erkek

Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır. 

Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir diye düşünecek, ama hiç bir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır.Yine düşünecek; “Demek adliyeyi ıslah etmek, rejime göre düzenlemek lazım.” Diyecek. 

Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir. 

İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği! 

Bu konuşmanın kime ait olduğunu da siz tahmin edin lütfen. 
    Tahmin edemeyen bağnaz Ergenekon karşıtı insan kisvesi altında nefes almaya devam edenler için: 

Mustafa Kemal Atatürk ! 

Furkan Yoldaşı sevgiyle ve saygıyla anıyorum.

Solcuların , Pkk'ya destek verdiğini söyleyenlere. Eminim ki zaman bizi aklıyacaktır fakat sizleri hain olarak anıcaktır.

Merhabaaaaa
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek
    Haci ben Turk degil miyim simdi?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1-618-GR
    1-618-GR's avatar
    Erkek

"Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir"

Niye böyle bir genelite yapmış ki çok saçma ben bu dediği hiç bir şeyi benimsemedim ama bir genellemenin içinde buldum kendimi, bunu gören yabancı biride okuduğunda hepsi böyle sanacak.

Ben osmanlı kafasıyım, gericiyim, yobazım, ama devrimci, evrimci,solcu, vs değilim.

Neden genelleme yapmış çok merâk ettim :|¨¨

1-618-GR tarafından 09/Ağu/12 17:51 tarihinde düzenlenmiştir

Bir domino taşıyım yıktığına sevinme....
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Erkek

Yaşasın Atatürk İlke ve İnkılapları!

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    streetw1se
    streetw1se's avatar
    Erkek

Solcuların değilde aşırı solcu (kominüstlerin) destek verdiğine bizzat şahit oldum.Bu demek değildir ki herkes aynı ama böyle bir çoğunluğun olduğu da aşikar.

Ben bir de şunu anlamıyorum, doğup büyüdüğümüz topraklar, Osmanlı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk kurulduğu zamanlar o zaman bunlar yoktu.Milliyetçilik ve Halkçılık vardı ve bunun yanın da dini inançlar ve örf adetler.Bunların hepsi bir bütündü.Taaa dünyanın bilmem neresindenki Che'yi örnek almalarını anlayamıyorum arkadaşlarımızın ama yine de herkesin şahsi görüştür saygı duymaktan başka birşey yapamam.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

Evet kemalizmin gereği budur. Ama bunun yerine *burjuva kemalist gençlik facebook'ta vatansever sözler paylaşıp, beğenmeyi ideolojilerine katkıda bulunan bir hareket sanmalarından ötürü devrimsel bir harekete etki söz konusu değildir.

Aslında çoğu ideoloji için durum böyledir, facebook'ta paylaşılır beğenilir, gözü kapalı eleştirilir ve tebrikler ideolojinizin gereğini yerine getirdiniz. Şimdi sifonu çekebilirsiniz çünkü bu hareket bir boktan daha etkili olmayacaktır ve bokların temizlenmesi gerekir.

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zone
    zone's avatar
    Erkek

yaşasın devrim diyeceklerine

birazda yaşasın DEVRİM ARABALARI deseydiniz keşke zamanında..

edit: yobaz sosyalistler de mevcut işte :F

zone tarafından 09/Ağu/12 18:01 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Erkek
    ZoRKaYa bunu yazdı

bunun cevabını atatürk vermiş hocam.

"Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir."

otur, düşün. Türk genci misin? değil misin?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Ben Osmanlı torunuyum arkadaş,

Atatürk mü? o kimin torunu? uzaydan mı geldi? anası, atası Osmanlı değil mi?

Devrimci, evrimci, materyalist, sosyalist, sosyal demokrat, kızıl komunist, yeşil komunist, pembe komunist değilim, ee ben Türk genci değilmiyim şimdi?

Ayrıca kimsenin Türk olup-olamayacağına birilerinin çıkıp tanım yapması belirleyemez!..

Biraz saçma bir yazı.

Kaan tarafından 09/Ağu/12 17:59 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek
    The_Cure bunu yazdı
    ZoRKaYa bunu yazdı

bunun cevabını atatürk vermiş hocam.

"Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir."

otur, düşün. Türk genci misin? değil misin?

Ataturk mu karar verecek hocam benim ne oldugumu orada bunu demek istedim. Ulkucuden daha milliyetci solcudan daha cok vatanimi severim. Kimse bana bidi bidi etmesin bu ulke ne sagcinin ne solcunun, bu ulke ne seriatcinin ne kemalistin bu ulke hepimizin. Eger seferberlik aninda ben bu cepheye kosarak gidiyorsam seve seve herkesten daha cok Turkum. Eger o cephede bir kemalist veya bir seriatci sen sucu bucusun diye bana silahi dogrultacaksa onlar bi dusunsun ne genci? Turk genci mi kemalist genclik mi seriatci genclik mi.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Erkek
    kaanstain bunu yazdı

Ben Osmanlı torunuyum arkadaş,

Atatürk mü? o kimin torunu? uzaydan mı geldi? anası, atası Osmanlı değil mi?

Devrimci, evrimci, materyalist, sosyalist, sosyal demokrat, kızıl komunist, yeşil komunist, pembe komunist değilim, ee ben Türk genci değilmiyim şimdi?

Biraz saçma bir yazı

Osmanlı torununa bak hele.

Osmanlı zamanında;

- Türkler gavurların yanında ikinci sınıf vatandaş muamelesi görürken,

- Osmanlı savaşa Türkleri gönderip onları öldürttürürken ama elin ermenisini savaştan muhaf tutup onu zengin ederken

- Osmanlı her zaman ona sadık kalmış TÜRKLERİ hor görürken

- Ticari avantajları elin gavuruna verirken

- Padişah hariç bütün yönetim kadroları türk değilken

- Padişahın anası yabancı cariyeyken (padişahı bile safkan türk değil amk)

Biz hala çıkıp osmanlı torunuyuz diyoruz.

Şu biz TÜRKLERİ siken osmanlıya sahip çıktığınız kadar Cumhuriyet Devrimlerine sahip çıksaydınız şu anda dünyada sözü geçen güç olacaktık.

Atatürk zamanında bunlara rağmen Osmanlı'ya yine sahip çıkan tek devlet Türkiye Cumhuriyeti oldu. Onun izinden giden. O hor gördüğü türkler var ya. hah işte o türkler sahip çıktı.

Kimse bana kalkıp yok işte osmanlı oğuzlardan kayı boyu felan demesin. Zaman içinde yapılanlarla türklere sahip çıkışlarıyla (!) gördük osmanlıyı.

Toplam Hit: 5472 Toplam Mesaj: 35