Yeni YÖK Başkanı

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Eylül/2007
    Erkek
    Cumhurbaşkanı, YÖK Başkanlığı’na Prof. Yusuf Ziya Özcan’ı seçti. Yeni Başkan’la ilgili ilk yorumlar İslam’la ilgili araştırmalar yaptığı, ODTÜ’ye polisi soktuğu, eşinin başı açık olduğu, “esprili” olarak tanındığı, pipo içtiği yönünde.
         ANKARA - Prof. Dr. Erdoğan Teziç’in görev süresinin sona ermesiyle boşalan YÖK Başkanlığı’na, ODTÜ Sosyoloji bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Yusuf Ziya Özcan atandı. Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’ın YÖK Başkanlığı’na atanmasıyla internet haber sitelerinde Özcan’la ilgili iddia, bilgi ve duyumlar ard arda yayınlanmaya başladı.
       Özcan’ın “muhafazakar” olduğu yorumlarına; “İslam Ekonomik Gelişmeye Engel midir: Karşıt Delil ve Bazı Metodolojik Düşünceler”, “Muslims in Canada” (Kanada’daki Müslümanlar), “Ülkemizdeki Cami Sayıları Üzerine Sayısal Bir Inceleme” başlıklı çalışmaları dayanak gösterilirken, eşinin Oxford mezunu olduğu, Bilkent Üniversitesi’nde iktisat bölümü hocalığı yaptığı ve başının açık olduğu da kaydediliyor.

    “ODTÜ’YE POLİSİ SOKTU”
    Milliyet gazetesi Özcan’ın öğrenci olaylarına sahne olan ODTÜ’de terörle mücadele başta olmak üzere çeşitli konularda polisle işbirliği yaptığını duyurdu.“Uluslararası Güvenlik ve İnsan Hakları Araştırma Merkezi” adı verilen çalışmanın, polisin elindeki bilgiler ile üniversite birikimini bir araya gelmesi sonrasında hazırlanacak raporlarla, ulusal güvenlik politikalarının tespitini amaçladığı, Özcan’ın ODTÜ kampusünde konuşlandırılacak “Uluslararası Güvenlik ve İnsan Hakları Araştırma Merkezi”nin çalışmalarına, Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı ile birlikte başkanlık ettiği belirtiliyor.

    Bu bilgi Yeni Şafak gazetesinin internet sitesinde ise “ODTÜ’de yeni açılım” yorumuyla veriliyor. Haberde, Özcan’ın atanmasının “sürpriz” olduğu da ifade ediliyor; YÖK Başkanlığı için Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Doğramacı, AK Parti tarafından YÖK üyeliklerine atanan Prof. Dr. İzzet Özgenç, Prof. Dr. Halis Ayhan ve Prof. Dr. Enver Hasanoğlu’nun isimlerinin geçtiği kaydediliyor.

    ÇANKAYA ANKETİ ÖZCAN’IN ŞİRKETİNDEN
    Prof. Yusuf Ziya Özcan’ın Ankara merkezli düşünce-araştırma kuruluşu Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) Bilim ve Danışma Kurulu Başkanı olduğu, Uluslararası Hukuk ve Politika Dergisi (UHP)Yazı Kurulu olduğu da kaydediliyor.

    Özcan’ın ayrıca Pollmark araştırma kuruluşunun kurucularından olduğu, Erdoğan’ın Ahmet Necdet Sezer’den sonra cumhurbaşkanı adayını belirlemek için araştırmayı da bu şirkete verdiği hatırlatılıyor; AK Partililer arasındaki anketin sonucunda “Abdullah Gül” ismi çıktığı kaydediliyor.

    Pipo içtiği, şakacı olduğu haberleri arasında, öğrencileri tarafından sevilen bir hoca olduğu, meslektaşları tarafından iyi bir akademisyen olarak nitelendiği, dürüstlüğünün altının çizildiği, Avrupa Birliği’ni desteklediği de belirtiliyor.

    TÜRBAN İÇİN NE DÜŞÜNÜYOR?
    Özcan’ın, “Türban yasağı kalkarsa, üniversitede başı açık kimse kalmaz” diyen Tarhan Erdem’in analizine, Sabah Gazetesi’nde 10 Eylül 2007 tarihinde yayımlanan şu yorumu da hatırlatılıyor: “Hiç öyle düşünmüyorum. Hatta serbestlik ortamı oluşacağı için türban takanların bir kısmı vazgeçecek. Türban takmayanların gereksiz korkuları var. Serbestlik olursa, daha liberal demokrasi olur. O zaman bu mesele konuşulmayacak. Çevre baskısı asla olmayacak. Kadınlar ilk aşamada eşitlik konusunda kan kaybedebilir. Erkekler açık olana ilgi duyup, farklı davranabilir. İnşallah bunla uğraşmak zorunda kalmayız.”

    RESMİ ÖZGEÇMİŞİ
    Prof. Özcan’ın açıklanan özgeçmişi ise şöyle:
    5 Mart 1951’de doğdu. Ankara Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden 1973 yılında mezun oldu. 1973-1975 yılları arasında aynı bölümde asistan olarak görev yaptı. Sosyoloji eğitimine ABD’deki Chicago Üniversitesi’nde devam etti, yüksek lisansını 1978 yılında, doktorasını 1981 yılında tamamladı. ABD’den dönüşünün ardından 1981 yılında ODTÜ’de öğretim görevlisi olarak çalışmalarını sürdürdü, aynı yıl yardımcı doçent, 1989 yılında da doçentliğe yükseldi; 2003 yılında profesör oldu.

    Bir süre ODTÜ Sosyoloji Bölüm Başkanlığı görevini de yürüten Prof. Dr. Özcan, TÜBİTAK’ta başkan danışmanlığı görevinde bulunuyor.

    Prof. Dr. Özcan, sosyoloji, araştırma metotları, oy verme davranışı, polis, sosyal istatistik, istatistik, sosyal kontrol ve sapma, sosyal tabakalaşma ve hareketlilik konularında uluslararası ve ulusal düzeyde çok sayıda kitap, makale ve çalışma yayınladı.
     
    İŞALLAH GELEN GİDENİ ARATMAZ:( YÖK ADINA HAYIRLI UĞURLU OLSUN.

    Boş İşler Uzmanı..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mont-blanc
    mont-blanc's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Eylül/2007
    Erkek
    Akademik alanı sosyoloji olan bir şahsiyeitn bu makama oturmasını olumlu buluyorum.. Gerekli pürüzlerin giderileceği kanaatindeyim ... Hayırlı uğurlu olsun  ....

    yıkılma sakın !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Eylül/2007
    Erkek
    baqdım da konuyla kimsenin alakası yok:S

    Boş İşler Uzmanı..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turuncu
    turuncu's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2005
    Erkek

    yök adına gerçektin inşallah hayırlı uğurlu olur...

     

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cyrpt
    cyrpt's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Eylül/2007
    Erkek

    mont-blanc bunu yazdı:
    -----------------------------
    Akademik alanı sosyoloji olan bir şahsiyeitn bu makama oturmasını olumlu buluyorum.. Gerekli pürüzlerin giderileceği kanaatindeyim ... Hayırlı uğurlu olsun ....
    -----------------------------

    Pürüzler derken? 

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Ağustos/2005
    Erkek

    bu giden yök başkanının kime ne yararı olmuşki. saçları beyazlıktan parlayacak hala oralarda sürtüyo. a.q sen koskoca yök  başkanısın. senin kendi işin ne. yaptıkları ne.... ben bu adamı hep ya siyasi yada dini konularda ortalığı karıştırırken görüyorum.

    iyi olmuş gittiği.


    Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ekim/2005
    Erkek
    ajan öyle görmen nnormal hep öyleydi o  adam amk YÖK üde ne boka yarıosa her gelen ya siyaset yapar ya bi olaya karşır garanti başbakan sanki amk adamlar :S

    Living Death
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    teodos
    teodos's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ağustos/2005
    Erkek

    Vatansever, iyi bir bilimadamı ve dürüst bir başkan olan Sn.Teziç'ten sonra bu makama oturacak olanın işinin zor olduğu kesin. YÖK tarihte altın çağını Teziç ile yaşadı. Bundan sonra yaşanacak bakır çağı hem yeni YÖK başkanının hem de hükümetin zoraki sonu olabilir.


    ? z ı n ı s ı m a d n ı k r a f __ n i n e k i l h e T
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Posmort3m
    Posmort3m's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Mayıs/2007
    Erkek
    vatana millete hayirli ugurlu kutlu mutlu olsun....
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acirci
    acirci's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Eylül/2005
    Erkek
    hayırlı olsun

    Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz. M.KEMAL ATATÜRK
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    tezici sevmiyorum arkasından hep küfredeceğim. vatanın geleceğini yaşatacak gençleri engelledi. ekonomiyi sanayiyi güçlendirecek gençlere yazık etti. bende bunların arasındayım.

    yeni yök başkanı için hayırlı uğurlu olsun. 


    Aldananlar aldanmaktan zevk aldıkları için hile ortaya çıkmıyordu Tolstoy
Toplam Hit: 9920 Toplam Mesaj: 42