Zamanı Nasıl Yok Edebiliriz ?
-
ShockMan bunu yazdı
Her şeyin başladığı, ve bittiği nokta düşüncedir. Biyolojik düşünce sonsuzu algılamaz, ama ruhsal düşünce için düşünmek sonsuz bir eylemdir.
Biyolojik olarak, Düşünceyi nasıl açıklayabiliriz.
Gerçi @KaaMos Elektronların hareketi şeklinde özetlemiş ama, Hafızayı nasıl açıklıyoruz? bunun maddi kanıtları var mı?
Kimyasal olarak, Noktayı, Çizgiyi, Düzlemi, 3Boyut`u, sinirlerimizde Nasıl depoluyoruz? @ShockMan dostum.
bir de;
kofcu bunu yazdıZaman harekettir hocam doğrudur, hareketin olmadığı yerde zaman, zamanın olmadığı yerde hareket yoktur.
Ayrıca zaman başlarda mutlak olarak düşünülmüş fakat ışığın hızının sabit olduğunun gözlenmesi ile zamanın mutlak olamayacağı anlaşılmış. Böyle dümdüz söyleyince pek anlaşılamamış olabilir, esasen ben de yazarak pek anlatabileceğimi düşünmüyorum. Zamanla ilgili sorularının anlaşılabilir cevapları için Stephen Hawking in zamanın kısa tarihi isimli kitabını öneririm.
Kitap yanımda olsa okuyup aktarırdım ama yanımda değil, ayrıca şu hep bildiğimiz trenle aynı yönde yürüyen adamı tren 100m/s içindeki adam 2m/s gidiyorsa yolun kenarından izleyen adam içindeki adamı 102m/s hızla gidiyor görür bilgisi de değişiyor kitabı okuduktan sonra :)
açıkçası, kitabın künyesini bulamadım ama, alfa yayın evi, bilim baskıları, sayfa 32 de, ortada bölünmemis tek bir paragraf, karışık.
yada ben birşey anlamadım.
net`ten bulunamaz ise, ben buradan yazayım, telefonu şarj ettikten sonra. ^^D) şu an şarjım :%16.
Konu hoşuma gitti, ekleyeyim istedim.
Birde bu evrenin , bir merkezi var mı? tamam tek bir. noktadan bakıyoruz da, gözlem açımız sabit bir Nokta ama, uzayın gözlemlenebilir sınırlarına Göre merkezi bir bölgesi-yıldızı-galaksisi-Kümesi var mı?
RitmFarbRacourci tarafından 06/Haz/18 21:21 tarihinde düzenlenmiştir -
Kafana sık
-
ölerek
-
O zaman sonsuzluğu algılayacak bir bilincim olmazdı dolayısıyla6zamanı yok etmiş olmanın da bir anlamı... Az biraz at kafasıyla düşünmeyin yahu :)
-
Zamansızlığı kavrayıp idrak edip, yaşamak için zamansızlığa uygun donanımın da bulunması gerekir.
Eğer zamansızlık kavramı bulunursa bu durumda buna gerekli birde o algı gerekecektir. Eğer algı bağımsız zamansızlık kavramı gelişirse devre tamamlanmayacağı için işe yaramaz.
Özellikle zamansızlık için (çünkü zaman yaşam demektir) yaşamın olmadığı bir ortamda canlı kalabilmek gerekir. Oksimoron bir açıklama olarak görülebilir ama hakikat bu. Ancak iki dengeyi (örneğin ateşi ve suyu) birbirine ne derece eşit şekilde kaynaştırabiliriz bu muamma. Yaşam ve ölüm kavramını örnekledim burada.
Atomik olarak yok olmanın olmadığı biliyoruz. Yani ölünce yaşam sona erse bile anı atomlarımız asılı kalıyor. İşte kapı burada açılıyor. Ölmek, ama aynı zamanda yaşıyor kalmak...
Sanırım bunun en büyük simülatörü “rüya”. Çünkü hepimiz deneyimlemişzidir ki rüya aynı zamanda zamansızlık...
Tek bir yaşam formu bulunsa dahi zamansızlık kavramının omurgası otomatik olarak kırılıyor. Öyle bir yer ki yaşamsızlık, kavramsızlık ve zamansızlık...
Konu çok derinlere iniyor.
Benim bir başka düşünceme göre cennet aslında ışık yılının ötesindeki ulaşılmayan gezegenlerde. Eğer birgün oraya ulaşılırsa, tanrı ile de karşılaşabilinir.
TiThousand tarafından 06/Haz/18 23:01 tarihinde düzenlenmiştir -
bazen bi sigaraya denk geliyorsun zaman ya akıyor ya duruyor
bizde anlamadık
-
-
Enquinx35 bunu yazdı
Kafana sık
konuyu gorunce cevaplamıstım
"kafana sıkarak" dıye sonra sıldım aksam olmus sen yazmıssın : )
-
bence şu aleti dünya üzerinden kaldırısak zamanı da yok etmiş oluruz.
zamanı ölçülebilirlikten kurtarırsak böyle bir şeyin varlığıda kalmış olmaz ve beyin zaten olmayan bişeyin takibini yapmaz.
yani sen zaman diye bir kavram olmadığını beynine inandırısan saate bakmayarak algılatmazsan beyine zaman kavramı ortadan kalkmış olur.
-
TiThousand bunu yazdı
Zamansızlığı kavrayıp idrak edip, yaşamak için zamansızlığa uygun donanımın da bulunması gerekir.
Eğer zamansızlık kavramı bulunursa bu durumda buna gerekli birde o algı gerekecektir. Eğer algı bağımsız zamansızlık kavramı gelişirse devre tamamlanmayacağı için işe yaramaz.
Özellikle zamansızlık için (çünkü zaman yaşam demektir) yaşamın olmadığı bir ortamda canlı kalabilmek gerekir. Oksimoron bir açıklama olarak görülebilir ama hakikat bu. Ancak iki dengeyi (örneğin ateşi ve suyu) birbirine ne derece eşit şekilde kaynaştırabiliriz bu muamma. Yaşam ve ölüm kavramını örnekledim burada.
Atomik olarak yok olmanın olmadığı biliyoruz. Yani ölünce yaşam sona erse bile anı atomlarımız asılı kalıyor. İşte kapı burada açılıyor. Ölmek, ama aynı zamanda yaşıyor kalmak...
Sanırım bunun en büyük simülatörü “rüya”. Çünkü hepimiz deneyimlemişzidir ki rüya aynı zamanda zamansızlık...
Tek bir yaşam formu bulunsa dahi zamansızlık kavramının omurgası otomatik olarak kırılıyor. Öyle bir yer ki yaşamsızlık, kavramsızlık ve zamansızlık...
Konu çok derinlere iniyor.
Benim bir başka düşünceme göre cennet aslında ışık yılının ötesindeki ulaşılmayan gezegenlerde. Eğer birgün oraya ulaşılırsa, tanrı ile de karşılaşabilinir.
Hocam şu anı atomlarının askıda kalmasıyla ilgili bir kaynak verebilir misin
zaman nedir zamanı yok etmek zamanın formülü kıyamet bilinç sonsuzluk