İlk Yerli Cep Telefonu Tanıtıldı.



General Mobile'ın ''DST 500'' model cep telefonunun üretimine, GençCell İletişim ile Anel Grup ortaklığında Türkiye'de başlandı.

Basın açıklamasına göre Türkiye'de 3 yılda 3 milyon adet üretilmesi planlanan ''DST 500'' model cep telefonunun, yurt içinde olduğu gibi Çin mallarını tercih etmeyen pek çok ülkeye de ihraç edilmesi hedefleniyor. Ümraniye'de üretimi yapılan cihazın, yüzde 25 olan yerli katkı oranının gelecek yıl yüzde 50'ye çıkarılması amaçlanıyor.

Şarjı 3 gün kullanıma imkan sağlayan çift sim kartlı telefonun ağırlığı 98 gram. Televizyon özelliğinin yanı sıra FM radyo, GPRS, WAP, e-posta, bluetooth, java, 1,3megapixel kamera ve video kayıt özellikleri bulunan telefon, 2,4 inç ekranı ve harici anteniyle de televizyon izleme olanağı sağlıyor. Hareketli ve sabit olarak televizyon izleme imkanı sunan DST 500, 299 TL'den satışa sunuluyor.

Rixos Otel'de düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Ulaştırma Bakanı Yıldırım, cep telefonunun üretim tesislerini ziyareti sırasında ''Bu işin başarılacağını anladığını'' söyledi.

General Mobile'ın, Türkiye'de çözüm ortağı olarak 30 yılı aşkın süredir sektörde yer alan Anel Grup'u seçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Yıldırım, ''Bu işin başarıya ulaşacağından hiç bir endişem yok. Kimse bizim ürünümüzü, yerli ürünümüzü küçük görmesin, hiç bir aşağılık duygusuna da kapılmayalım." dedi.

Türkiye'nin 1994'ten beri 135 milyon cep telefonu kullandığını, bunun maliyetinin 27-28 milyar dolara ulaştığını kaydeden Yıldırım, yerli üretimleri destekleyerek Türkiye'nin cari açığının düşürülebileceğini söyledi.

''Bizim insanımız kadirşinastır'' diyen Yıldırım, ''Kendi el emeğimizi, göz nurumuzu, ürünümüzü şüphesiz ki kullanmakta asla ve asla cimrilik göstermeyeceğiz'' şeklinde konuştu.

Gençcell Yönetim Kurulu Başkanı Necati Genç, kurdukları tesisin, yılda 1 milyon cihaz üretim kapasitesine sahip olduğunu söyledi. Mobil telefonun ilk ihracatını geçen hafta Sırbistan ve Hırvatistan'a yaptıklarını bildiren Genç, Bakan Yıldırım'a verdiği destekten ötürü teşekkür etti.

Anel CEO'su Suat Baysan da üretim ve Ar-Ge'nin aynı mekanda olması sayesinde cep telefonunu ''sıfır hata ile yüksek standartta üretmeyi başardıklarını'' söyledi.



Kaynak: Ntvmsnbc
Tarih:
Hit: 2837
Yazar: sirpence



Yorumlar


Siftahı yapan siz olun
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.