Silinen konular

Konusu silinen mağdur Konu İçerik Bilgi Tarih
Andrei forum folder isim datası lazım cok acil beyler havaalanındayım, su an kisisel verilerime erisimim yok, telefondayım, cok acil olarak bir sahsın aile - kimlik bilgilerine ulasmam lazım bir saat icerisinde en gec, mernis bok püsür bir sey kullanan varsa pm atabilir mi, karsılıgını ayarlarız bu tür konular sıkıntı yaratiyor 18/Tem/15 22:39
TheBattal forum folder Birini bulmam lazım ama elimde çok az veri var... Selamlar müridler. Nette tanıştığım bir hatun kişi var. Skypedan görüştük bir süre, sonra bu hesabı kapatacağım, yeni hesabıma seni eklerim yazıp kayboldu gitti. Ama ben bu hatuna ulaşmak istiyorum. Malum elimde çok az veri var... Adı (nette farklı isim kullanmış olabilir tabi ama Skype adresiyle örtüşüyor gene de), okulu ve bölümü (yalan söylemediyse :( ) bir de eski Skype adresi... Oturduğu muhiti de yaklaşık olarak çıtlatmıştı. Farkındayım çok ümit yok ama burdan bi çıkar yol bulabileceğimizi düşünen, aklına bişeyler gelen bir mürid/müridemiz var mıdır acep? Not: adı pek bulunmayan bir isim ordan yırtarız belki biraz...
Not 2: Tahribat müridesi çıkıp da benim bu diye mesaj atsa ne olur ya la :)
bu tür konular sıkıntı cikarmaya basladi. 18/Tem/15 21:17
Tekkeli forum folder Dershaneler kapanmıyor. Arkadaşlar dershaneler kapanmıyor.
Ben kendimi dershanelerin kapanmasına göre ayarlamıştım.Bu arada lisede 4. sınıfa geçtim.
Sizce nasıl olur bu karar.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29542148.asp
http://www.tahribat.com/forum/dershaneler-kapanmayacak-208861 18/Tem/15 13:32
mkyb forum folder F-16 ile bankadan para çekmek Nasıl ülkeyiz la biz elin Yunan'ı bile sike sarıyor bizi. 
http://m.hurriyet.com.tr/Haber?id=29580328
 
asılsız haber. 18/Tem/15 13:31
AMpul forum folder Yapay Zeka, Yapay Yasam, Yapay Secilim [Part 1] Selam Muritler,
Uzun zamandir not aldigim bazi fikirler var, konu acmak istiyordum ama cok useniyordum. Ben de partlara bolup yavas yavas yazayim dedim. Not defterimde duracagina forumda dursun. 
Bu konu, yapay zekaya hic girmeden, zeka ve dunyadaki milletlerin mevcut zekasindan bahsediyor. Sonraki konular, baslikta bahsi gecen terimleri tek tek inceleyecek. Ne zaman acarim bilmiyorum, yarin da olabilir 6 ay sonra da, ama konulari link ile birbirine baglayacagim.
 
Zeka
Oncelikle belirteyim, bahsi gecen yapay zeka, akademik cevrelerde kullanildigi anlaminda degil, gercek ve biyolojik manadaki zekadir. Insan zekasinin cok otesinde bir yapay zekanin gelistirilecegine kesin olarak inaniyorum ve bu belki de bizim yasam suremiz icinde olacak.
Zeka, dogaustu ya da fizik yasalariyla aciklanamayan bir kavram degildir. Duygularimiz, fikirlerimiz ve dahi her sey noronlarin elektrokimyasal etkilesiminin sonucudur. Oyleyse bunlari bilgisayar ortaminda taklit etmek pek tabii mumkundur.
Peki bugune kadar neden basarilamadi? Birincisi beyin cok karmasik bir organ, bugun kalp islevi goren mekanik organlar hastalara naklediliyor, cunku kalp sadece bir pompa, ancak beyin 1.5 kg agirliginda, peynir kokulu, muhallebi kivaminda bir madde, bir bakista ne yaptigini anlamak kolay degil. 
Bunun yaninda, zekanin genetik oldugu ispatlanmis olmasina karsin, zeka geni diye tek bir gen yok, bircok genin zekaya etkisi oldugu biliniyor. Yani zekanin genetik altyapisi cozulmus degil, kaldi ki zekanin net bir tanimi bile yok. 
Su bir gercek ki yaraticilik, gelisimin ana kaynagidir. Kafadan iki tane 10 haneli sayiyi carpabilen insan degil, Fur elise'yi besteleyen insan dehadir. Kisisel gorusum soyle ki, Bach ya da Vermeer matematik ile ilgili olsalardi cok unlu matematikciler olurlardi, ayni sekilde Eurler muzige ya da resme ilgili olsaydi, mukemmel eserler ortaya koyardi.
Cunku bu adamlar kendi alanlarinda son derece yaratici insanlar ve ben bunlarin beyinlerinin benzer sekilde isledigini dusunuyorum. Tabii bu kisisel bir gorus, her hangi bir bilimsel dayanagim yok.
 
Ulkelere gore IQ ortalamalari
Asagidaki resmi Richard Lynn'in Race Differences in Intelligence kitabindan aldim. Cogu ulke icin yerel testlerden faydalanilmis, Turkiye icin Çiğdem Kağıtçıbaşı'nin testleri temel alinmis. Yapilan testlerin tarihi 1972. 
Ancak ben su anda Turklerin ortalamasinin 90 dan fazla oldugunu dusunuyorum. Flynn effect dolayisiyla zaten bir miktar yukselecektir. Bunun yaninda kurtlerin IQ ortalamasi daha dusuk oldugu icin, onlarin ayrica hesaplanmasi neticesinde Turklerin IQ ortalamasinin 95 civari cikacagini dusunuyorum.

Goruldugu uzere, en zeki milletler uzak asyalilar gibi gorunuyor. Halbuki bilimsel gelisimi saglayan batililardir. Uzak asyalilar bilimin uygulanmasinda (Teknoloji vb.) oldukca iyi olmalarina karsin, bilim uretmek konusunda cok zayiflar. Bunun bir nedeni bu milletlerin yaraticilik konusunda batililarin gerisinde olmasi, sadece bilim degil sanat konusunda da bu eksik acikca goruluyor.
Asagida bolgelere gore nobel sayisi gosteriliyor, ancak belirteyim ki Sovyetler Birligi politik nedenlerle cogu kez nobel'den mahrum birakilmistir, Rusya'nin hakki gorunenden daha fazladir.

 
Asyalilarin kotu skorunun asil nedeni, bu insanlarin "dahi" nufuslarinin az olmasi. Asagidaki bell curve e dikkatlice bakalim. Asyalilarin IQ ortalamasi 100 un uzerinde, ancak nufuslarinin neredeyse tamami 90-110 araliginda, yani bu insanlarin hem gerizekali nufusu, hem de dahi nufusu cok az. Nufusun tamamina yakini ayni zekada.
White'a baktigimizda goruyoruz ki, can egrisi daha yayvan, yani bu milletlerde zeka daha genis araliklarda goruluyor, gerizekali nufusu fazla oldugu gibi, dahi nufusu da daha fazla oluyor. Tabii bilimsel gelisimi saglayan da bu dahi nufus, cogunluk degil.

 
Ozel olarak deginilmesi gereken bir grup var, o da Askenaz yahudileri. Bunlar 103 IQ ile Avrupa'nin en zeki milleti, bence yukarida anlattigim sebeplerden dolayi, Asyalilari cikarirsak, dunyanin en zeki milleti. Gercekten de 19. Yuzyildan itibaren, en onemli bilimsel buluslar Askenaz yahudilerinden cikmistir. 
Amerikadaki yahudi nufusu, toplan nufusun %2-3 u. Buna ragmen ABD de,
- En onemli 200 entellektuelin %50 sini
- Nobel odulu kazananlarin %40 ini
- En iyi universitelerdeki profesorlerin %20 sini
- En cok gise yapan 50 filmin, yazar, yonetmen ya da yapimci olarak %59 unu
- National medal of science kazananlarin %37 sini
- Dunya satranc sampiyonlarinin %50 sini
yahudiler olusturuyor.
ABD'de atom bombasini yapanlar da, google, facebook'u yapanlar da hep yahudilerdir.
 
Zekanin Evrimi
Zekanin genetik oldugu bilindigine gore, gelisiminin evrim yoluyla olduguna suphe yoktur. Neden Afrika'da IQ 60-70 lerde surunurken Avrupa'da 100? Evrimin temel mantigini anladigimizda aslinda cevap basit. 
Evrim en zeki ya da en guclu canliyi yaratmak uzere islemez, en iyi survivor'u yaratmak uzere isler. Ortama ne kadar iyi uyum saglarsaniz ve hayatta kalirsaniz, genleriniz sonraki nesillere o kadar fazla gecer (Survival of the fittest).
Afrika'da kabile hayati yasayan bir insan turu icin 60-70 uzeri IQ, hayatta kalmasi icin gerekli degildir.
Ancak Kuzey Avrupa'da ozellikle son buzul cagi doneminde (yaklasik 13000 yil once), hayatta kalabilmek icin, cok daha fazla zeka gerekliydi. Vucuda uyan elbiseler dikebilenler, daha kurnaz avlanma yontemleri bulabilenler, cocuklarini daha iyi koruyabilenler, daha fazla hayatta kaldi, ve nesillerin zekasi da haliyle yukseldi.
Ornegin hamam bocekleri, 350 milyon yildir neredeyse tamamen aynilar, karbonifer cagindan beri degismemisler, cunku hayatta kalmak konusunda cok basarililar. Hamam boceklerinden nefret ettigim icin haklarinda cok arastirma yaptim, mesela bu yaratiklar sizin varliginizi hissettiklerinde (kiclarindaki bir reseptor ile), sinyal daha beyne gitmeden ayaklara gidiyor ve hayvan kacmaya basliyor. Ilgilenenler icin: http://lancaster.unl.edu/pest/roach/cockroach%20manual.pdf
Askenaz yahudileri ise ayri bir vaka, biraz daha yapay secilime benziyor, onu sonraki konulara birakiyorum.
kendi isteği 18/Tem/15 06:48
BlackApple forum folder @windowslive mail yeni bir @windowslive.com mail açmam lazım fakat sanırım artık açılmıyor
eski windowslivelı mailim kapatılmış , microsofta desttekten bildirim dedim içinde özel karakter olduğu için yazdığım maili kabul etmiyor eski hesabın o yüzden formu gönderemiyorum
var mıdır @windowslive açmanın yöntemi ya da eski hesabı kurtamanın yöntemi
bütün ülkeleri kontrol ettim hiçbirinde açılmasına izin vermiyor
yokmuş 17/Tem/15 22:28
patates forum folder Ünli bir grafik arıyorum aradığım hakkında hatırladıklarım şunlar.
bir resim yada fotoğraf değil.
muhtemelen bilgisayardan yapılan grafiklerdi çok çok çok detaylıydı heryerinden başka birşeyler fışkırıyordu ve her bakışımda yeni şeyler görebiliyordum
http://www.ntsradio.co.uk/lucifer26062014/
bu sitedeki arka plan resmi ayarında birşeydi ?  hatırlayan bilen vamrı
her konuyu genele acmayalim 17/Tem/15 21:49
Renard forum folder tahribat.kurucusu.kim ? Merhaba müridler ;tahribatı.com'u kendim ekledim direk abouttan çektim , alt kısma eklemek istediğiniz varsa yorum olarak atabilirsiniz :)
http://tahribat.kurucusu.kim/tahribat-comu-kim-kurdu-837.html
 
sitenin hakkında kısmından ulaşılan bilgiyi bize satıyor 17/Tem/15 17:28
Renard forum folder yeşilçam vs bulunmayan filmler arşivi vs olan mürid ? Merhaba ;müridler eski yeşilçam filmleri özellikle erotik arşivi olan mürid varmı ? piyasada olmayan filmler vs lazım erotik? böyle konular acma hocam. 17/Tem/15 17:18
Renard forum folder yeşilçam vs bulunmayan filmler arşivi vs olan mürid ? Merhaba ;müridler eski yeşilçam filmleri özellikle erotik arşivi olan mürid varmı ? piyasada olmayan filmler vs lazım multi konu 17/Tem/15 17:17
korkarabatak forum folder en çok kullanılan otomatik vitesli araç tc de en cok piyasası olan otomatik vitesli araçlara yönelik bilgi istiyorum.
tabiki tc de en cok kullanılan olması için; en az yakan, parçası kolay bulunan filan bunlar zaten elzem.
araba sitesi değiliz. 14/Tem/15 16:19
dead_march forum folder konuya yazdığım kelimelerin ingilizcesini yaza bilirmisiniz google translate e güvenemedim anlam kayması olabiliyor kelime ezberlemek için yapışkan not kağıdına yazıp ilgili nesnenin üstüne yapıştırıcam benim gibi tembelbiri için ideal bir öğrenme yöntemi
 
perde
stor perde
cam
pencere kulbu
kapı kulbu
kapı
zemin
parke
parke zemin
vestiyer
askı
askılık
televizyon
televizyon sehpası
modem
koltuk
halı
çamaşır makinası
elektirik süpürgesi
süpürge
vileda(bunun türkçe adınıda bilmiom aslında paspas kovasımı başka bişimi bilen türkçesinide yazsın)
vileda sopası
duş kabini
musluk
fıskiye(yada fışkıye işte duş aldımız şey)
klozet
sifon
havalandırma
koridor
çamaşır suyu
bulaşık deterjanı(doğrumu yazım bilmiyorum pril işte)
el sabunu
deodorant
diş fırçası
diş macunu
diş ipi
traş köpüğü
traş bıçağı
traş kolanyası
usb kablo
kablo
3lüpriz
priz
fiş
alışveriş fişi
fatura
garanti belgesi
mabuz
tuş(lambanın tuşu klavyenin tuşu çamaşır makinasının tuşu hepsi dahil)
pantolon
kazak
havlu
atlet
külot
çorap
mont
ceket
kemer
düğme(pantolon gömlek düğmesi)
gömlek
dezgah
buzdolabı
mutfak dolabı
ayakkabı
ayakkabılık
ayakkabı kutusu
televizyon kutusu
keman
keman çantası
reçine
yay(keman yayı)
yay(normal yay)
tükenmez kalem
uçlu kalem
uç
valiz
düz tabak
çukur tabak
kase
leğen
kap
çatal
bıçak
kaşık
çırpma teli
bulaşıklık
su bardağı
kupa bardak
tahta kaşık
çekmece
şarj cihazı
ayna
ütü
ütü masası
peçete
peçetelik
terlik
sandalye
bez
temizlik bezi
kombi
doğalgaz peteği
sayaç
yatak
yastık
çarşaf
yorgan
battaniye
baza
fermuar
çaydanlık
ocak
çakmak
kibrit
koşu bandı
ampül
lamba
kalemlik(çocukların kullandığından değil masa kalemliği)
kulaklık
asansör
merdiven
boru
doğalgaz borusu
çamaşır deterjanı
evet aklıma ne geldiyse yazdım arkadaşlar şimdiden teşekkürler
google çeviri hizmetlerini kullanınız. 14/Tem/15 16:19
ehlikeyif forum folder TEB FAİZSİZ,ÜCRETSİZ 1000 TL HESABINIZDA, 6 taksitle geri ödeme fırsatıyla! Kampanyaya katılım için müşterilerin bankaya kayıtlı cep telefonlarıyla PARA yazıp boşluk bırakarak, kredi kartının son 6 hanesini 4616’ya kısa mesaj göndermeleri gerekmektedir. (Örnek: PARA 123456) cepte Para işlemlerinde kampanya süresi boyunca faiz ve ücret alınmayacaktır. Kampanyadan sadece 1000 TL talep edilebilir. Müşterinin nakit avans limitinin yetersiz olması durumunda kullanılabilir limitine göre 900 TL, 800 TL, 700 TL, 600 TL, 500 TL, 400 TL, 300 TL, 200 TL veya 100 TL Cepte Para hesaba aktarılabilecektir. Kampanyada talep edilen 1000 TL, değerlendirme yapıldıktan sonra müşterilerin ana vadesiz hesaplarına aynı gün içinde aktarılacaktır. Kampanyada talep edilen 1000 tl’nin geri ödemesi, bir sonraki ekstre döneminden başlamak üzere 6 eşit taksitte ekstrelere yansıyacaktır. Farklı taksit seçeneği mümkün değildir. Kampanyadan gecikme veya blokede olmayan, kartı açık ve kullanılabilir nakit avans limiti Uygun TEB kredi kartı sahipleri yararlanabilir. Ek kartlar kampanyadan faydalanamaz.
 
Not: Cepteteb kredi kartı olanlar da faydalanabiliyor. 1000 tl lik telefon alacaklar için bulunmaz fırsat, faizsiz kesintisiz 6 taksitle ödüyorsunuz, işleminizi SANALKART ile de yapabiliyorsunuz dikkat edeceğiniz belirlediğiniz limitin yarısını veriyor, 1000 tl limit belirlediyseniz sanal karta 500 tl hesaba yatıyor.
Belki faydalanan olur diye konuyu açtım. Hayırlı günler herkese.
Başlık ve yanlış kategori Özgün içeriklere önem verelim. 13/Tem/15 10:21
ewildewil forum folder Telefon ekranları türkiyede neden uçuk? Sony z ultra c6833 lte telefonumun ekranı kırıldı.kasa ile ekranın birleştiği yerden çatlamış.garantiye gönderdim garanti dışı 550 tl fiyat.kendim söküp takabilirim bunu.
Türkiyede : http://www.sanalpazar.com/Sony-Xperia-Z-Ultra-Xl39h-C6802-Orjinal-Lcd-Ekran-Ve-Dokunma__isp39907958
internette : http://www.amazon.com/gp/product/B00SNFA3OM/ref=ox_sc_imb_mini_detail?ie=UTF8&psc=1&smid=A1FPNAE3XIQGZK
 
internetten sipariş versem ne gibi bi sıkıntım olur? daha önce sipariş veren var mı bu siteden?
genele acilan ve gereksiz gizlilik 12/Tem/15 19:52
Aress forum folder Wordpress sorunu Theme forestten çektiğim wp teması var wp ye yüklerken hata alıyorum bunu yapmak istediğinizden eminmisiniz diyiyor neden dir? sRcN adlım müritle facebook konuşmamı kendisi ifşa etti 11/Tem/15 23:52
SeRDaR forum folder Belaya bulaşayım mı? Arkadaşlar akşam eve geç geldim otoparkta hiç yer yoktu sadece bir motor ile Arabanın ortasına çektim tek boş yer orasıydı dar da olsa motoru arabaya biraz mesafe bıraktım ki bu herif anlamaz düşürür motoru motorcu adam hani biraz zorlanır ama halden anlar dedim neyse sabah otoparka gittim motorcu çıkmış ama benim aynam da yamulmuş haldeydi büyük ihtimal bir daha çekmeyeyim diye o yaptı 
Şimdi size soruyorum ne yapıyım 
1- bende onun aynasını yamultayım.
2-gördüğümde efendi gibi konuşayım yaptığının yanlış olduğunu söyleyeyim
3-görüp direk tartışayım gerekirse kavga edeyim. 
Not: şahıs 1-2 kere muhabbet edip her gördüğümde otoparkta selamlaştığım adamdı. 
Kendi isteği 10/Tem/15 16:35
A_REX forum folder Alınık Ekşi sözlük hesabı Arkadaşlar hediye edecek olan varsada olur. kullanmadıgım hesap var diyen varsa 30-50 lira ateşlerim arkadaşlar.
canım sıkılıyor boştayım iyi geyik var orada ya :D 
 
 
 
 
yassak 10/Tem/15 15:34
Durqrimast forum folder R10 davetiyesi istek Merhaba, r10 davetiyesi arıyorum. Pm yada buradna bildiren arkadaşlara mail adresimi atarsam bana yardımcı olurlar ise çok sevinirim. :) www.sosyokultur.com olması gereken yere geldi de biraz yüksek fiyattan satışa çıkartıcam :D  yasak 09/Tem/15 23:20
yakupad forum folder MR.Robot 1. Sezon 3. Bölüm Altyazılı Çıktı  
http://yazilimfilmleri.com/mr-robot-1-sezon/3/
her bölüm için konu açmaya gerek yok eskilerden devaö 09/Tem/15 15:29
bilenyok forum folder Adsense hesaplariniz alinir beyler pini girilmis adsense hesaplariniz alinir.
 
detay: pm.
yasak 09/Tem/15 13:01
HeadBanger forum folder Nasılsınız arkadaşlar la olum çok doluyumda işte söze kelimeye kılıf gelmıyor.. umarım iyisinizdir..
hayat çok boktan ya iyice liseli triplerine girdim gibi. canı sıkılıyor insanın..
iyidir iyi 07/Tem/15 10:02
cache forum folder Bu doktora acil ulaşmam lazım Hocalar merhaba, ilaç kullanıyorum ve çok az sayıda kaldı. 3-4 gün yetecek kadar var şuan. Doktorumun tayini çıktığı için ulaşamıyorum. Eli kolu uzun abilerden rica etsem doktorun numarasına bi erişebilir miyiz ? 11818 aradım fakat nereli olduğunu bilmediğim için sonuç çıkmadı.
Daha önce konumda vardı zaten,
http://www.tahribat.com/forum/hangi-doktora-gitsem-ya-tayini-cikiyor-yada-ulasil-208490
Doktorun Adı: Satı Ülkü Çınar
En son Isparta Gülkent Devlet Hastanesinde çalışıyordu. Facebook'tan ulaşacaktım hesabını dondurmuş. Acilen iletişime geçmem lazım ilaca ara verirsem ciddi sıkıntılar çıkıcak bu sefer. 
Konuyu da gizledim, kadının adı google'da falan  indexlenir yanlış anlaşılmasın. 
edeceğiniz yardımın amk 07/Tem/15 05:11
yakupali forum folder internet sitem niçin geç yükleniyor  
www.yozgattacicekci.com ve www.yozgatcicekcilik.com.tr internet sitelerimi yerel işyerimin satışları için tasarladım
ama ilk sitem çoğu zaman geç açılıyor (çoğu zaman böyle yapıyor yani) sebebi ne olabilir 
sitede facebook linkleri yavaşlamaya yada kilitlenmeye sebep olabilirmi,
birde çiç..k sepeti gibi siteler bizden önce çıkarak bizim işimize mani oluyorlar,
sitelerin google açısından daha görünür olması için nasıl bir çalışma önerirsiniz.
bazi haber siteleri paralı haber yapıyorlar bunlara haber yaptırmam etkili olurmu.
tavsiyeniz nedir.
Spam Konu 06/Tem/15 21:11
angelofhope forum folder r10 Davetiyesi Olan Var Mıdır ? Yasak değil diye biliyorum ama...
elinde davetiye olan var mı ?
davetiye istemek yasak 06/Tem/15 20:21
nurulmac11 forum folder 10 liraya fethiyede tatil ? http://www.yakala.co/tatil/tatil-otelleri/fethiye-marmaris-otelleri/fethiye-yunus-hotelde-2-kisilik-tatil-2--firsati
 
bi yanlışlık mı var yoksa kaçırdığım bi nokta mı var ?
konu bi sıkıntı yoksa sınırlı sayıda olduğu için müritler faydalansın diye gizli.
 
*tükendi diyormuş almak isteyince :/
viral reklam 06/Tem/15 00:40
Toplam 4580 kayıt