folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Buzdolabı Soğutmuyor



Buzdolabı Soğutmuyor

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaNaL_AjaN
    SaNaL_AjaN's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ağustos/2005
    Erkek

    Bende de arada oluyor fişini çekiyorum zabaha kadar kalıyor takıyorum dolap ateş ediyor miss gibi sıfır sorun :)) Bence korkulacak bir şey yok diye düşünüyorum


    Antalya'da Emlakçı parçası :)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cache
    cache's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Şubat/2014
    Erkek

    ısparta vestel serviste yusuf abi var yarın hatırlat tanıştırayım seni uyguna çözeriz


    En iyisi olmadan önce, her zaman en kötüsü olmaz mı ?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhorror
    blackhorror's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Ekim/2020
    Erkek
    cache bunu yazdı

    ısparta vestel serviste yusuf abi var yarın hatırlat tanıştırayım seni uyguna çözeriz

    Eyvallah müsait olduğunda görüşürüz :)


    salla gitsin ölecez zaten :D
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Eylül/2005
    Erkek

    Samsung buzdolabında benzeri bi' arıza yaşadık belki fikir verir.

    Buzluk taraftan yukarı tarafa soğuk havanın geçtiği kanal buz tutup tıkandığından soğutamıyordu, servis çağırdım adam geldi o kanalın geçtiği yeri söküp buz eridikçe eritsin diye tel dolayıp sarkıttı aşağı doğru tekrar etmedi bir daha.


    .
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mchacker
    mchacker's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Eylül/2005
    Erkek

    Marmiste otelde çalışırken kapak çok fazla açılınca karlanma yapıyordu ve içinden bir sıvı geçmesi gerekiyor o donuyordu ve donunca soğutma olmuyordu soğutma olmadığında gece fişleri çekiyorduk komple eriyordu karlar osu busu temizleyip tekrar takıyorduk fişi ve soğtmaya başlıyordu. Geçen sene yazın yeni aldıüımız Arçelik buzdolabı soğutmamaya başlamıştı aynı işlemi yaptım ve soğutmaya başladı.


    .
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek

    Biz de hangi dolabı kullansak fazla soğutuyor aq. Annem hep şikayetçi. Domatesler donuyor, marullar donuyor, bilmem ne sebzeler donuyor, yumurta kıracağız yumurta donmuş aq.

    Markalarını hatırlamıyorum bi tane evde bi tane yazlıkta var şuan. Birbiriyle alakasız modeller birinde buzluk altta birinde üstte. Muhtemelen markalar da farklı.

    Yumurta dondurma yok ama geri kalan şikayetler hep aynı. ikisini de tatil moduna aldım yok annem halâ donduruyor diyo :D

    denklemdeki tek ortak nokta annem


    ...said addicted.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhorror
    blackhorror's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Ekim/2020
    Erkek

    Dolabı 1 gün boyunca çalıştırmadım 1 saat önce fişe taktım buzluk kutuplar gibi donmuş ama üst taraf adana gibi yanıyor pek bi ümidim kalmadı :)


    salla gitsin ölecez zaten :D
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Ağustos/2005
    Erkek
    joe_black bunu yazdı

    Hocam Bosch marka dolapta buna benzer sorun yaşadık. Önce yok 2 gün bekle yok prizi kuzeye çevir takla at yok içine okunmuş su koy ama fişi takma falan.

    Sonra servis 2 3 kere geldi baktı 200 300 200 300 verdik. En son Boch Almanyaya okkalı mail attım gelip dolabı aldılar yerine 1.000 tlye sıfır 8 yıl garantili dolap verdiler. ( normalde dolap 6.500+ ek garanti 1.200dü). aylarrrrrrrrr sonra öğrendim arayıp bu tür dolaplar almanyaya götürülüyor orda kalite kontrol test vb yapıyorlarmış.

    bizimkinin de akıbeti belli oldu :D fabrikada press olarak yapılan dolap iskeletinde hafif çatlak varmış orası donunca buzluk iptal oluyormuş 2 gün kapalı bırakınca orası eriyormuş 1 ay sonra falan geri tıkanma yapıyormuş.

    bu arada Bosch siemens ariston kendi ürettiğini avrupada satıyor kendisi de tr içine satmak için fason üretim yaptırıyormuş. 2 model arasında uçuk fiyat farkı görürsen bilki pahalı olan avrupa üretimi ve sorunsuz.

    tr üretimi biz ve 2 kardeşim almıştık hepsi 4-5 yıl içinde aynı arıza ile geri alındı yerine %70-80 indirimle yeni model verildi.

    Geri almanın şartı yetkili servis harici hiç bir servisin cihaza dokunmaması ve yetkili servisin daha önce parça değişimi yapmamış olması. kısaca ellenmemiş olacak.

    10 yıl boyunca size yedek parça tedarik etmek zorundalar edemezlerse size cüzi bir miktara yenisini vermeleri gerekiyor

     

    Geçen sene Altus derin dondurucunun bel verdiğini görmüştüm geldiler 1000 TL ye sıfır çok daha iyisini aldik


    bu hayat biterkende aklımda hep sen olacaksın B bu dilden firar eden her söz yaydan çıkmış ok gibi (sagopa kajmer) Sago sıcak ekmek üzerine bal kaymak. "Bla bla" larını tartıda tartar bakkal aylak. Aşkın bir sabunsa köpürt beni Pentax
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeepInside
    DeepInside's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Mart/2014
    Erkek

    aynısı benim 'de başıma geldi... önce buzluk bölümünde sıkıntı olmuştu öncesinde ses geliyordu vızırtı şeklinde daha sonra fişi çektim bir kaç saat bekledim taktım çalıştı aradan bir kaç gün geçti bu sefer sebze bölümü sogutmasında sıkıntı oldu yine fişi çektim biraz bekledim daha sonra fişi taktım ve dolabı hafifçe sarstım bir kaç cm hareket ettirecek şekilde ve bekledim sogutma olmamasına ragmen bekledim bir kaç saat sonra hem alt hem üst taraf sagutuyor bir kaç gündür bi sorun yok... Servis meselesine gelince gelen elemanların azından anakart cümlesini duyduğun an hadi Allaha emanet ol diyip yol ver direkt tokatçı ibineler.

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek

    Hocam merhaba. Sanırım senin dolapta benim dolap gibi saçma bir mantıkla çalışıyor. 

    Benim dolabın buzluğu alt tarafta üst taraf ise soğutucu yani sebze meyve bölümü. Benim dolaptaki çalışma mantığı ise şöyle ;

    Normalde üst tarafta soğutma ile ilgili herhangi bir şey yok, alt tarafta yani buzluk bölümünde soğutma işlemi gerçekleşiyor. Benim dolabın buzluğunda bir fan bir radyatör yani soğutucu radyatör ve bir de strafordan yapılma hava kanalları mevcuttu. Dolabın kapağını her açıp kapadığında içeriye nem girer. İçeriye giren bu nem hava kanalları üzerine yapışır ve orada karlanma yapar. Bu karlanma yüzünden sebzelik bölümüne soğuk hava gidemiyor yani buz hava kanallarını tıkıyor.

    Ben de defalarca söküp bu hava kanallarını buzdan temizlemeye çok uğraştım gerçekten bıktırmıştı artık çözümü ise şöyle buldum;

    Fanın önündeki tüm straforları söktüm. Orada fan çalışıyor fakat sadece buzluk bölümündeki havayı hareketlendiriyor şu durumda. Normalde aynı fan hava kanalları aracılığıyla üst bölüme yani soğutucu bölümüne de hava üflüyor. Straforlar söküldüğü için yukarıya hava üfleyemez duruma geldi. Tabii buna da şöyle bir çözüm buldum. 1 adet switch mod olmayan yani eski düzen bakırlı trafo buldum bu tarafo 12 volt. Basit bir doğrultucu yaptım ve ekran kartları üzerine bulunan güçlü bir fan buldum. Bu fanı sebzelik bölümüne giden hava kanalının önüne güzelce yerleştirdim yani buzluktan aldığı soğuk havayı yukarıya direkman üfleyecek bir kompresör görevi gördü.

    Tabii belirtmeyi unuttum burada trafo kullanmamın sebebi buzdolabının kendi fanının 220 volt ile çalışıyor olması ekran kartı fanı ise 12 volt ile çalışıyor ve güçlü bir fan. Bu fanın çalışabilmesi için de 220 ile çalışan fan'dan enerji aldım ve trafoyu sürdüm. Eski tip trafo kullanmamın sebebi ise switch modlar belli bir sıcaklığın altında problem yaratabilir diye elektronik olmasını tercih etmedim. Çünkü bu trafoyu da yer kaplamasın diye buzluğun içerisinde bir yere gömdüm. Eğer trafo dışarıda duracaksa problem olmazdı switch mod da olabilirdi.

    Her neyse şimdi buzdolabında 2 tane fan olmuş oldu bir tanesi öylesine buzluk bölümünde içeriye boş boş çalışıyor, diğeri ise kompresör görevi görüp buzluktan aldığı soğuk havayı soğutucu bölümüne yani sebzelik bölümüne basıyor.

    Eğer senin de dolap bu şekilde çalışıyorsa ki anlattıklarından öyle anladım ve benim anlattıklarımı da eğer çok iyi anlayamadıysan yarın sana fotoğraf göndermeye çalışabilirim şu an bilgisayarımı açamıyorum. 


    Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
Toplam Hit: 3126 Toplam Mesaj: 40
no frost buzdolabı buzdolabı hotpoint ariston