folder Tahribat.com Forumları
linefolder Cep Telefonları, Gsm Operatörleri ve Mobil İnternet
linefolder Dünyanın En İyi Mobil Mesajlaşma Uygulaması Adayı BIP Detaylı Anlatım.



Dünyanın En İyi Mobil Mesajlaşma Uygulaması Adayı BIP Detaylı Anlatım.

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    not . hissedar değilim not şirket hissedarı değilim not gelir elde etmiyorum : not gene hissedar değilim.

    adsiz.jpg (1104×613)

    Başlığı okuyunca bir çoğunuz şunu diyebilirisiniz. Hadi ordan ya binlerce rakibi var nereye iyi. Öncelikle diğer rakipleri ile kıyaslamalarını sonrada artı eksilerina bakacağız.

    Whatsapp , Telegram vb. mesajlaşma uygulamaları dururken neden BIP kullanmalıyım sorusuyla başlayalım. 

    1. Neden tabiki turkcell ve turktelekom kullanıcıları için kullanılan verinin bedava olması. Her gün sürekli video gönderiyoruz resim gönderiyoruz ve alıyoruz. Whatsapp gibi lider bir program malesef verileri bize seçenek sunmadan sıkıştırıp kırpıyor ve gönderilen resimler hem attıgımız tam ekran olarak gözükmüyor hemde daha düşük kalitede karşı tarafa ulaşıyor. ( Mobil veri tüketimini düşürdüğünden whatsapp a harcayacağınız mobil verinizi müzik dinlerken veya youtube a girerken veya tahribata girerken harcayabilirsiniz. ) 

    2. Neden  Telegram bu konuda biraz daha akıllı tıpkı BIP gibi telegramda abi sıkıştırayım mı ? yoksa HAM HQ halini göndereyim mi seçeneği mevcut. Zaten veri tüketmediği için güzel resimlerinizi bozulmadan karşı tarafa iletebilirsiniz. ( Veri kaybı sıkıştırması  olmadan karşı tarafa veri iletimi ) 

    3. Neden Aktif ve Pasif Botlar.  Yine telegram gibi BIP de uygulama içerisinde işinize yarayacak botu destekler. whatsapp da olmayan bu özelliğe karşın telegram üzerinde yine firmaların değil meraklı kullanıcıların uğraşarak işe yarar hale getirebileceği pasif bir bot bulunmakta. BIP üzerinde ise daha başlangıç aşamasında olduğu halde onlarca düzgün çalışan ve GERÇEKTEN işinize yarayan botlar var. ( işe bu bence en büyük nedenlerden biri ) 

    Bot servislerini detaylıca inceleyelim. 

    whatsappimageqeqweq2017-04-18a.jpg (720×1280)

    whatsappimage2017qweqwe-04-18a.jpg (720×1280)

    whatsappimageqeqwe2017-04-18at.jpg (720×1280)

    1. En çok kullandığım bot Garanti Bankası Döviz servisi.

    whatsappimage2017-04-18at92207.jpg (720×1280)

    güncel döviz bilgilerini garanti bankası kankama mesaj atarak anında öğrenebiliyorum. Her hangibir ekstra 3.parti uygulamaya gerek duymadan borsa bilgilerini alabilirsiniz ve banka müşterisi olmanıza bile gerek yok. Yine garanti bankasına alternatif olarak  canlı döviz uygulaması mevcut.

    whatsappimage2017-04-1www8at9..jpg (720×1280)

     

    Eğer çok fazla seyahat eden biriyseniz turkhavayolları check-in işlemlerinizi direk bip üzerinden yapabileceğiniz bot mevcut.

     

    turkcell müşteri hizmetlerine ulaşmanız gerek ancak telefonla konuşabileceğiniz bir ortam da değilsiniz ? BIP üzerinden mesajlaşarak ulaşabilirsiniz.

    whatsappimaqwewqege2017-04-18a.jpg (720×1280)

     

    bir kelimenin karşılığını öğrenmek istiyorsunuz fakat tarayıcıyı açıp çeviri sitesine girmeye üşeniyorsunuz  bip çevirmen

    whatsapqweqwepimage2017-04-18a.jpg (720×1280)

    n11.com dan çok mu alışveriş yapıyorsunuz ? siparişlerinizi bip üzerinden takip edebilirsiniz

    whatsappimaqeqweqge2017-04-18a.jpg (720×1280)

    çok fazla kullanmasakta hayat kurtarabilecek bir uygulama . Akıllı Faks botu ile çektiğiniz fotu yu telefon numarasını yazarak başka hiç bir şey ile uğraşmadan istediğiniz yere gönderebilirsiniz.

    hala fax ile çalışan şirketler ile olan sıkıntınızı anında mobil olarak çözer.

    whatsappimage2017-qweqweq04-18.jpg (720×1280)

    cebinizden tek kuruş çıkmadan özel günlerde sevgilinize annenize veya arkadaşlarınıza hediye gönderin. BIP hediye botu ile özel günlerde sınırlı sayıda bedava hediye gönderme seçeneği mevcut

    girdiğiniz telefon numarasına istediğiniz mesajı da ekleyerek gönderdikten sonra bip geri kalanı hallediyor :) 

    whatsappimage2017-qweqwe04-18a.jpg (720×1280)

     

    şans oyunları müdavimleri için sonuçlar botu sorgulama yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı.

    whatsappimage2017-04-18at9.07..jpg (720×1280)

     

     

    bu ve benzeri bir çok bot sadece işinizi kolaylaştırmak ile kalmıyor  aynı zamanda size zamanda kazandıyıro 100 tane farklı farklı uygulama yüklemek yerine tek uygulama içerisinden bir çok işi halledebiliyorsunuz. 

     

    4. Neden Çıkartmalar ve capslar. Diğer mesajlaşma uygulamaları içerisinde gelen standartların dışında çok daha başarılı komik çıkartmalar bulunmakta. 

    5. Bol bol gelen hediye kampanyaları. 

    whatsappimage2qweqweq017-04-18.jpg (720×1280)

    6. BIP Bulut ile eğer siz aktif ederseniz tüm sohbet geçmişiniz whatsapp da olduğu gibi google drive icloud veya SD kartta değil direk olarak turkcell sunucularında tutulur buda şu demek hiç yedek almadınız ve telefonu sıfırladınız eyvah gitti gitti mesajlaarım önemli bilgilerim demezsiniz. yeni telefona kurdugunuzda kaldığınız yerden kullanmaya devam.

    Şimdi gelelim negatif yönlere ki bunlar bence yakın zamanda çözülecek şeyler. 

    1. Web ve Masaüstü uygulaması olmaması yüzünden cep telefonu ve tablet dışında kullanım şuanda mümkün değil ( Emulatörler dışında) En yakın zamanda bir masa üstü uygulaması veya ondan önce web uygulaması aktif hale gelmesi gereklidir. 

    2. her ne kadar whatsapp da bile olmasada telegram ve benzeri uygulamalarda çok çeşitli tema destekleri mevcut. BIP arayüzü sadece olsada çeşitli tema desteği gelebilir.

    3. vodafone ile anlaşma yapılıp turkcell ve turktelekom da olduğu gibi üç operatör arasında veri harcamadan kullanım sağlanmalı. 

    4. kullanıcıların kendi botunu yamasına en azından şimdilik izin vermemesi.

    5. (mürid eklemesi ile ) uçtan uca şifreleme olmaması. 

     

     

     

    PanxeR tarafından 19/Nis/17 01:12 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Ekim/2016
    Erkek

    ayın elemanı olmayı hakediyorsun hocam


    0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek

    Öncelikle belirteyim çift taraflı şifrelemesi olmadığından dolayı kullanmam. Yarın öbür gün Apple'ın iCloud hacki gibi fotoğraflarınızı torrentten toplarsınız.

    Normal kullanıcı açısından bakacak olursak program çok alengirli. Mobilde fazla özellikli uygulamalar tutulmuyor. Kullanıcı kafa karıştırıcı buluyor. WhatsApp'ın tutulmasıda bu yüzden. WhatsApp Türkiye'de artık SMS'in yerini aldı.

    Bip ise Turkcell'in diğer operatörlere paket ve tarifelerinin değerini yükseltmek arttırmak için çıkartılmış bir uygulama.

    2016 yılının ülkelere göre uygulama kullanma oranları : (android cihazlar dikkate alınmıştır.)


    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

    Öncelikle belirteyim çift taraflı şifrelemesi olmadığından dolayı kullanmam. Yarın öbür gün Apple'ın iCloud hacki gibi fotoğraflarınızı torrentten toplarsınız.

    Normal kullanıcı açısından bakacak olursak program çok alengirli. Mobilde fazla özellikli uygulamalar tutulmuyor. Kullanıcı kafa karıştırıcı buluyor. WhatsApp'ın tutulmasıda bu yüzden. WhatsApp Türkiye'de artık SMS'in yerini aldı.

    Bip ise Turkcell'in diğer operatörlere paket ve tarifelerinin değerini yükseltmek arttırmak için çıkartılmış bir uygulama.

    2016 yılının ülkelere göre uygulama kullanma oranları : (android cihazlar dikkate alınmıştır.)

     

    CIA nin whatsapp şiflemesini çok zayıf bularak çoktan kırdığını ve istediği verilere erişebildiğini unutmayalım hocam.

    İnternet üzerinde bulut depolama dahil kullandığınız hiç bir servise çok fazla güvenmeyn , zaten u uygulama amerikan malıysa zaten hükümet ile her veriniz paylaşılıyor. 

    yani icloud gibi çift aşamalı şifreleme de olsa whatsapp gibi uçtan uca şifrelemede olsa verilerinize her türlü erişilebilir. Bir zahmet çıplak fotolarımızı bulutta depolamayalım :) 

    ek olarak BIP BULUT eklenmiştir. 

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cankol
    cankol's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Haziran/2008
    Erkek

    @panxer hocam eline sağlık güzel anlatmışsın. 

    ek olarak; turkcell uygulama geliştirme konusunda kullanıcı görüşüne çok önem veriyor. şifreleme talebi olursa illa ki yaparlar. 

    whatsappın veri verdiğini bilmeyen yok kırmaya gerek yok zaten. telegramı saymıyorum zaten whatsapp-cia neyse telegram-fsb aynı şey.

    https://prism-break.org

    https://gaddag.com

    bu siteler uygulamalar ile ilgili bilgilendiricidir tavsiye ederim.

    ayrıca bip herşeyden öte görüntülü görüşmede harika. güvenlik konusunda da, adam senin maç muhabbetini ne yapsın, bi zahmet oranı buranı çekip atma

    ha illa güvenlik istiyorum ben diyorsanız da daha önceki konularda da bahsettiğim threema bu konuda bana göre en iyisi.

    whatsappın şu an bana göre tek güzelliği sadelik, onu da mark sağolsun bok etmeye başladı yakında iyice bozar.


    imza.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ManiakRhifat
    ManiakRhifat's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ağustos/2005
    Erkek

    görüntülü görüşmede bip içindeki kullanım ücretsiz mi yine video ve fotoğraf gibi?


    eğer bir domates ışık hızına ulaşırsa kendisi ışık olur. bu sebeple ampulü yakdığınızda yanınızdan geçenlerin ışık mı yoksa domates mi oldunu bilemezsiniz. eğer ışık diyorsanız ışıktır, domates diyorsanız domatezdir. buna röletivite deriz.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    başlıga mobil girmesin eklenmeli .


    Minimalist Değilim Tembelim
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Grafiker
    SaviorAngel
    SaviorAngel's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Nisan/2016
    Erkek

    Bip bulut kaç gb alan veriyor? Google drive gibi kullanabilirmiyiz?


    No way out
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek
    ManiakRhifat bunu yazdı

    görüntülü görüşmede bip içindeki kullanım ücretsiz mi yine video ve fotoğraf gibi?

    hocam şöyleki bip üzerinden gönderilen

    resim

    video

    ve metin

    ücretsiz.

    belge dosya vb formattaki veriler ile görüntülü görüşme varsa önce (mesela benim pakette ek5gb bip hakkı var ) o paketten yoksa normal internetten yer.

     

    PanxeR tarafından 18/Nis/17 22:59 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek
    SaviorAngel bunu yazdı

    Bip bulut kaç gb alan veriyor? Google drive gibi kullanabilirmiyiz?

    hocam bip bulut sadece yazışmaları saklıyor 

    turkcell lifebox var google drive alternatifi 

    platiniumlara 500gb beleş alan ve aylık 5gb upload download kotası veriyor

    5gb sonrası normal paketinizden yiyor

    platiniumdan küçük paketlerde ise 100-50-10veya 1gb bedava alan veriyor.

    direk ftp link gibi link alabildiğiniz için bence oldukça gizel

     

    PanxeR tarafından 18/Nis/17 23:00 tarihinde düzenlenmiştir
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    tel no editle istersen

     

    samaccc tarafından 18/Nis/17 22:34 tarihinde düzenlenmiştir

    Minimalist Değilim Tembelim
Toplam Hit: 6890 Toplam Mesaj: 49
whatsapp turkcell telegram bip turktelekom