Evde Bira Meselesi
-
Selamün aleyküm ve rahmetullahu ve berakatuh değerli dostlar, butik biradan kit alıp bira yapmayı denemek istiyorum. Bu işlerde tecrübeli arkadaşlar konu hakkında yönlendirme yaparsa memnun olurum.
-
hocam sıcaklık önemli mayalanma sıcaklığını kontrol etmen devamlı aynı dengede tutman kalitesini arttırır.
-
Surec boyunca yaptigin her isi her asamada bir laboratuvarda calisiyormus gibi hassas olcumler ile yapmak kaliteyi ve basariyi cok etkiliyor hocam. Ayrica temizlik de en onemli noktalardan biri. Her bir ekipmani temiz kullanmani oneririm. Sudan, sekerden vs tasarruf yapmaya kalkma, kalitelisini kullan.
Afiyet olsun simdiden.
-
Bi ara yapmayı düşündüm ama ben günde 6 bira içiyorum , şimdi bu kit ile yapmaya kalksan sana çıkacak 50 tane bira mesele onu da en az 1 ay dinlendirmek lazım yani ben günde 6 biradan 10 günde tüketiyorum geri kalan günler açıkta kalacağı için vazgeçtim , ama sen az içiciysen olabilir
-
blmrt bunu yazdı
Bi ara yapmayı düşündüm ama ben günde 6 bira içiyorum , şimdi bu kit ile yapmaya kalksan sana çıkacak 50 tane bira mesele onu da en az 1 ay dinlendirmek lazım yani ben günde 6 biradan 10 günde tüketiyorum geri kalan günler açıkta kalacağı için vazgeçtim , ama sen az içiciysen olabilir
3 kova alsaydın diyecemde uğraşması var işte. çok meşakkatli iş.
arkadaşımda 3 kova var. uğraşmayıda seviyor. vaktide bol EYT li. :)
o yapıyor beraber içiyoruz.
bugrahan45 tarafından 10/Oca/24 16:25 tarihinde düzenlenmiştir -
En uğraştırıcı kısmı şişe temizliği. Yüzde yüz steril olman gerekiyor. Uygun şekilde temizliği yapamazsan biran şişeledikten sonra bozulur. Diğer kısımlar kolay zaten yönergeleri takip etmen yeterli. Ek olarak şunu belirtmek isterim filtre edemediğin için şişelerin dibinde tortu birikiyor. İçerken yavaşça bardağa döküp tortusunu şişede bırakmak gerekiyor.
-
2 kez yaptım tam istediğim gibi olmadı ama ikisinde de hatalarım oldu. İkincisini tam yaz ortası yapmıştım :)
3. kez deneyecem yakında bu kez başaracağıma inanıyorum ama biraz boş zaman istiyor.
-
şişelemeyi normal bira şişesine yapmak ve günlük dolaba koymamak gerekiyor. günlük dolaba koyunca susadıkça bira tüketir hale geliyorsunuz. bir ara günde 20 tane içtiğimi hatırlıyorum :D uslu olacaksın, bir tane yatay difriz alıp ısıyı birayı koruyacak kadar ayarlayacaksın her gün 4 tane çıkarıp içeceksin bir disiplin şart...
-
En önemli şey temizlik, sonra fermentasyon ısısı. Mutlaka starsan ve pwd de sipariş et.
Ben kollu şişe kapatıcı almıştım, ama butikbiranin sattığı da güzel.
1-2 saat evvel stout kitinden kurdum. Kışın güzel oluyor.
2 damacanaya böldüm, kova falan makul gelmiyor bana.
Bide düzgün şişe fırçası al.
-
Aleykum selam 🙏
Afiyet pudra seker bal olsun insAllah 🍺
-
bugrahan45 bunu yazdıblmrt bunu yazdı
Bi ara yapmayı düşündüm ama ben günde 6 bira içiyorum , şimdi bu kit ile yapmaya kalksan sana çıkacak 50 tane bira mesele onu da en az 1 ay dinlendirmek lazım yani ben günde 6 biradan 10 günde tüketiyorum geri kalan günler açıkta kalacağı için vazgeçtim , ama sen az içiciysen olabilir
3 kova alsaydın diyecemde uğraşması var işte. çok meşakkatli iş.
arkadaşımda 3 kova var. uğraşmayıda seviyor. vaktide bol EYT li. :)
o yapıyor beraber içiyoruz.
https://www.vinomarket.com.tr/urun/fermentor-120-l
:)