folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder İngilizceyi Geliştirmek İçin Neler Yapmalı



İngilizceyi Geliştirmek İçin Neler Yapmalı

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bulusma Fatihi
    samato
    samato's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mayıs/2007
    Erkek

    ingilizce altyazılı dizi izle. Altyazısıda ingilizce olsun . Bilmediğin kelimeleride googlede sor hocam. Ben öyle yaptım . 7 sezonluk dizi sonunda dramatik bir şekilde gelişti ingilizcem.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zone
    zone's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Ağustos/2009
    Erkek
    manhyak bunu yazdı

    Her başlığa aynı şeyi yazıyorum ama yapacak bişey yok. Tek çözüm pratik.

    İngilizce bilen (türkçe bilmeyen) birisi ile konuşman lazım. 

    Başlarda derdini anlatamayacaksın. Bu senin türkçe olarak düşündüğünü ingilizceye çevirmeye çalıştığından kaynaklı.

    Biraz alıştıktan sonra doğrudan anlatmak istediğini anlatamasanda, ingilizce seviyene göre anlatmak istediğini dolaylı yoldan anlatacaksın.

    Bu pratiği devamlı yaparsan. İngilizce konuşmanın hiçde zor olmadığını göreceksin.

    İngilizce düşünmeye başladığın zaman. Anlatmak istediğin herşeyi direk anlatabilirsin. Çünkü tercüme etme ihtiyacı ortadan kalkacaktır.

     

    bu çok önemli ve çekinmeyeceksin.   biz şöyle düşünürüz. işte mesela geçen bi topluluk içindeyiz farklı üniden mezun yeni iş sahibi arkadaşlar var. işte bi yabancı geldi bişeyler dedi uzaktan herkes ne dedi ne demek istedi düşünürken bir birine bakıyor ben sizi anlayamadık dedim. adam yaklaştı ve daha basit şekilde alt kata ineceğim nasıl inebilirim dedi. benimde aklıma asansör ne demek gelmeyince asansörü göstererek bu makineyi kullanabilirsiniz dedim. teşekkür etti baya uzun beklesede bindi heralde inmiştir alt kata. yani dediğim 1 cümle 3-4 kelime. diğer arkadaşlar beni bu konuda tebrik ettiler biz yardımcı olamadık falan. çünkü hepsi komplex düşünüyor hangi tense'i kullansam derdinde. cem yılmazı hatırla ve yardır. yani bu herkese diyeceğim bazen kendime de not. bazen çekiniyor insan.

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ağustos/2012
    Erkek

    Türkçe altyazıyı yaşamından çıkart. İngilizce altyazı ve iyice anlamaya başladığında altyazısız izleme disiplini yerleştir.

    Adam akıllı tek bir kitap alıp grameri iyice öğren. Ne olduğu önemli değil. Git bir kitapçıya, gözüne hoş görünen bir gramer kitabını al. Tavsiyem Systematic English Grammer. Alfabeden başlıyorlar. Bilsen bile o konuları da iyice tekrar et, iyice öğren. İyi bildiğini iddia edip egosu yüzünden seviyesini kabul edemeyen, daha a-an kullanılacak yerleri bilmeyen insanlar görüyorum. Sorsan İngilizce biliyordur. Gramer çok mühim. Özellikle senin gibi hatayı azaltmak isteyen birisi için.

    Kitap oku, kitap oku, kitap oku. Zamanında Türkçe öğrenirken sana abc öğretip geçselerdi şimdi iki cümleyi arka arkaya koyamazdın. Koyamayan da yok değil hani. Kitap işin anahtarlarından birisi. Pek çok kişinin yapmadığı bir eylem kitap okumak. Bir tek ortalama bir romandan öğrenebileceklerini bir kağıda not alsan kendin bile şaşırırsın. Seviyelere ayrılmış trilyon tane kitap var piyasada. Sana ücretsiz bir kaynakta vereyim. http://english-e-books.net/

    Effortless English gibi setlerle, podcastlerle de bol bol vakit geçirmek şart. Kulağın doyması lazım. Bir noktadan sonra bilmesen bile gidişattan mevzuyu çıkartabilecek duruma geliyorsun. Her kelimeyi çok iyi bilmek, 7 anlamını hatırlamak gerekmiyor. Türkçe de her kelimeyi bilerek mi kullanıyorsun? Yerine gidişatına göre kullandığın kelime ve tabir hiç yok mu? İngilizce de aynı. 

    http://fularsizentellik.com/journal/2016/7/3/ingilizceogrenmek-gazvepratik

    Bu da bir blog yazısı. Aşağı yukarı herkesten duyabilecğein şeylerin derlenmesi ve daha sistemeatik hale getirilmişi.

    Kültür öğren. Artık gezi notları, blogları, vlogları mı takip edersin, o hayatı yansıtan dizi, film mi izlersin orası meşrebine kalmış. Ya da param var basar gider, içlerinde yaşar bizzat kültürü kaparım mı dersin orası sana kalıyor. Ama kültür bilmeyen birisi isterse dili hatmetsin bir şey konuşamaz, konuşulanı da doğru dürüst öğrenemez. Sadece kitap okumakla, dizi film izlemekle bir şey olmaz. Hepsinin tecrübesi ayrı. Seni bir odaya hapsetsek sadece kitap versek. Kitapları yalayıp yuttuğun halde ilk ışığa çıktığında bocalar hiçbir şey yapamaz durumda kalırsın. Dili oluşturan, tabirleri, ifadeleri oluşturan dilin yaşandığı kültürdür. Bugün bu açıdan çok şanslısın. Global bir kültür oluştu oluşacak. İngilizce sebebiyle herkes aşağı yukarı bazı noktalarda ortak bir kültüre mensup. Bunu biraz kapsan bile bırak derdini anlatmayı fiyakalı laflar bile edersin.

    En önemlisi Türk olduğunu unutmayacaksın. Türk gibi İngilizce konuşacaksın, sen Türksün. Ağzının dönmediği yerler olacak. Söyleyemediğin kelimeler olacak. İngiliz aksanı, Amerikan aksanı bunlar işin fantezisi. İstersen dümdüz telaffuz et, önemli olan dili kullanım tarzın, lafın doluluğu, kıvraklığı. Örneğin youtube'dan İlber Ortaylı'nın İngilizce seminer videolarına bir bak. Adam hiç kasıyor mu? Böyle olmak lazım. Özenti gibi ağzı burnu yamultup aynı sesi çıkartacağım gibi uğraşırsan vaktini boşa harcarsın.

    Austen tarafından 05/Eki/16 12:45 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Şubat/2015
    Erkek

    @Austen;

    Hocam peki ajanlara falan nasıl dil öğretiyorlar?

    Öğrendikleri dili anadilleri gibi telaffuz, gramer falan konuşabiliyorlar.

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ağustos/2012
    Erkek
    SkynetX bunu yazdı

    @Austen;

    Hocam peki ajanlara falan nasıl dil öğretiyorlar?

    Öğrendikleri dili anadilleri gibi telaffuz, gramer falan konuşabiliyorlar.

    Yazdıklarım sıradan insanlar için. Senin benim gibi, İngilizce öğrenip yaşamını zenginleştirmek isteyenler için.

    Yoksa esas işi İngilizce olacak olan ya da senin dediğin gibi özel vaziyetler üzerine öğrenecek olan adamın eğitim programı başkadır elbette.

    Ama normal vatandaşın bu derecede öğrenmesine gerek var mı yok mu orası bence kesin değil. Bizim ülke bildiğim kadarıyla İngilizce eğitiminde oldukça kötü olan ülkelerden birisi. Diğer bazı ülkelerin en eğitimsizi bile aşağı yukarı ikinci hatta üçüncü dili akıcı olmasa bile anlaşabilecek kadar konuşabiliyor. Ve bunlarda kesinlikle bir uzmanlık bir eksiksizlik ideali olmuyor. Erasmus öğrencileriyle görüşme fırsatınız olduysa bilirsiniz, aşağı yukarı çoğu eğer İngilizce ana dili olmayan bir yerden geliyorsa senin benim gibi konuşuyor. Demek istediğim esasında bu. Önce kendini ifade edebilmek önemli. Telaffuz vs. bunlar özel idealler üzerine olacak şeyler.

    Bizdeki en büyük problemlerden birisi bu bence. Eksiksiz olacak, birebir olacak, hatasız olacak. Sırf bu sebeple bilipte konuşamayan nice insan var. Halbuki ağzından baklayı çıkartsa kendisi kendisine şaşıracak. Ama aman hata yaparım, aman yanlış şey söylerim korkusu bizi yiyip bitiriyor. Bizim gibi sınav odaklı eğitim almış yerlerde bence bu çok doğal. Her an sanki birisi bize not verecekmiş gibi düşünüyoruz.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Haziran/2007
    Erkek
    JOE bunu yazdı

    Lingusta seti konuşturuyor. Ben aldım ve ciddi faydasını gördüm. Tavsiye ederim

    peki cidden aynı ses dosyasını bir haftamı dinledin? yoksa hergün birtane şeklindemi


    https://t.me/pump_upp
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Haziran/2002
    Erkek

    Telefona ve bilgisayara ingilizce OS kur,

    Filmlerin altyazılarını ingilizce indir (Çok bayılmadığın filmleri altyazısız izle)

    Mümkünse en az 3 ay yurtdışında yaşa

    Kitap okuyorsan ingilizce kaynaklı kitapları orjinal dilinden okumaya çalış

    Neden bukadar uzun cevaplar verilmiş ki? kurallar belli yani onlar gibi yaşacan =)


    Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Şubat/2015
    Erkek

    @Austen;

    Anladım hocam. Sağolasın.

    Hintliler dikkatimi çekti. Çok fazla gramer hatası yapıyorlar ama konuşuyorlar yine de. En azından dertlerini anlatabiliyorlar. 

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JOE
    JOE's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Mart/2003
    Erkek
    patates bunu yazdı
    JOE bunu yazdı

    Lingusta seti konuşturuyor. Ben aldım ve ciddi faydasını gördüm. Tavsiye ederim

    peki cidden aynı ses dosyasını bir haftamı dinledin? yoksa hergün birtane şeklindemi

    Hergün 1 tane şeklide dinledim. 40 ders filan oldu devam ediyorum hala


    Not late for nothing
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JOE
    JOE's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Mart/2003
    Erkek
    SkynetX bunu yazdı

    @Austen;

    Anladım hocam. Sağolasın.

    Hintliler dikkatimi çekti. Çok fazla gramer hatası yapıyorlar ama konuşuyorlar yine de. En azından dertlerini anlatabiliyorlar. 

    Hocam adamlar zaten konuşurken dur Subject i şuraya yerleştireyim yok Object i buraya yerleştireyim diye düşünmüyor. Basit şekilde konuşuyorlar. Mesela saat 07:30 diyecek, direk "seven thirty" diyor geçiyor. Half past seven demiyor. Önemli olan anlaşabilmek, sonra da gelişir zamanla kullandıkça diye düşünüyorum.


    Not late for nothing
Toplam Hit: 5292 Toplam Mesaj: 40
ingilizce geliştirme konuşma yazma