İnstagram'da Bilgim Dışı Paylaşım Yapılmış
-
Merhaba hocalarım. Dün ikindi 5'e doğru eşim instagram hikayemde bir paylaşım yapıldığını görüp bana soruyor(1-2 arkadaşta whatsapp tan haber veriyor), bende telefonu 1 saattir elime almadığımı söyledim ve hemen baktım hesabımdan hikaye atılmış hemen kaldırdım. bir baktım amsterdam dan giriş yapılmış gönderi de paylaşılmış aşağıdaki görselde yer alan. paylaşımları silip hemen şifreyi değiştirdim. sosyal medya- mail hesaplarımda hem ikili doğrulama var.
İnstagramı bilgisayarda da kullanıyorum ama ayda yılda bir, yani bu işlem sırasında bilgisayar kapalı ve de telefonu kullanmıyordum.
Şimdi hesaplarımda ikili doğrulama mevcut iken benden kod almadan nasıl giriş yapılabiliyor?
Herhangi bir linke tıklamadım ya da bilmediğim bir programı kurmuyorum telefona ben bu konuda nelere dikkat etmem gerekiyor.?
Önerilerinize açığım, yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
-
Cookie ile giriş yapılmıştır yüksek ihtimal hocam, cihazlarında detaylı bir antivirüs taraması yapın hocam
-
nonamebiri bunu yazdı
Cookie ile giriş yapılmıştır yüksek ihtimal hocam, cihazlarında detaylı bir antivirüs taraması yapın hocam
İlk müsait zamanda güzel bir tarama yapayım telefon ve bilgisayarı.
-
ayarlarda daha önce giriş yapılmış yerleri gösteriyor tüm oturumları sonlandır diye bir şey olması lazım onu yap şifreni de değiştir yeniden
-
iyi adam spam yapmış birde sağa sola küfürler yazsaydı adliyede dert anlatırdın
-
hocam benimde aynısı facebookta başıma geldi. Desktop, Laptop vs tarayıcı add-in lere dikkat et. Tüm PC'lerden oturumlarını kapat.
-
Telefon tarafından bir şüphem yok ki tekrardan kontrol ettim uygulamaları vs.
Bugün de gmailde olağan dışı giriş etkiniği uyarısı verdi kontrol edince kendi bilgisayarımın adını gösterdi.
Kasper kurdum hızlı tarama yaptım bir dosya uyarısında bulundu, dosyanın bulunduğu konuma bakınca
Geçen bilgisayara crackli ASC Timetables ( ders programı hazırlama programı kurmuştum) programının kurulu olduğu konumda roz.exe isimli bir dosya ve de .bpl uzantılı (700 kusur mb boyutunda) dosyayı işaret etti.
O kurulu Programı direk kaldırdım, kasper in bulduklarını sildirdim, tam taramaya bıraktım bilgisayarı.
Aşağıda bulunan ve silinen programların olduğu görsel mevcut.
-
eyuperol bunu yazdı
Merhaba hocalarım. Dün ikindi 5'e doğru eşim instagram hikayemde bir paylaşım yapıldığını görüp bana soruyor(1-2 arkadaşta whatsapp tan haber veriyor), bende telefonu 1 saattir elime almadığımı söyledim ve hemen baktım hesabımdan hikaye atılmış hemen kaldırdım. bir baktım amsterdam dan giriş yapılmış gönderi de paylaşılmış aşağıdaki görselde yer alan. paylaşımları silip hemen şifreyi değiştirdim. sosyal medya- mail hesaplarımda hem ikili doğrulama var.
İnstagramı bilgisayarda da kullanıyorum ama ayda yılda bir, yani bu işlem sırasında bilgisayar kapalı ve de telefonu kullanmıyordum.
Şimdi hesaplarımda ikili doğrulama mevcut iken benden kod almadan nasıl giriş yapılabiliyor?
Herhangi bir linke tıklamadım ya da bilmediğim bir programı kurmuyorum telefona ben bu konuda nelere dikkat etmem gerekiyor.?
Önerilerinize açığım, yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
Hocam 3 ihtimal var;
1 >Telefonun hack lendi,
2 >Hesabın hack lendi,
3 >instagramdan genel bir sorun yaşıyor,
Başka ihtimal aklıma gelmedi. Cookie, oltalama vb büyük ihtimal. Telefondan sms gitmiş mi kontrol et hocam. Genelde senden habersiz sms onayı gönderebiliyor telefonlar.