Kendi Sitemde Ürünümü Nasıl Satarım (Şirketsiz!)
-
Bir yazılım ürününü internettern satıcam.
Şirketim filan yok. Iyzico üzerinden ödeme altyapısını kurdum %4 mü ne kesiyor.
Peki bu ne kadar yasal? Diyelim 1000 kişiye sattım 1000 tl topladım bunun gelir vergisini kim nasıl ödeyecek?
Yarın bir gün ben sitemden fındık fıstık elma armut özel ders seti de satabilir miyim? Kargo etegrasyonu filan zorunlu mu?
Kafam sizce nerede ağrır?
Ulan hıyar araştırsana dediğinizi duyar gibiyim ama birinin ak dediğine google da biri bok diyor. İşin içine gidip deneyen birinden fikir rica etmek zorundayım.
-
Bi tanıdığın şirketiyle yap o işi madem, gerekirse ünvan ekletir kalem ekletir vergi levhasına
-
Bir muhasebeciyle anlaşman lazım. Esnaf adamı muhasebecisi vezirde eder rezilde eder. Kanunda boşlukları vs iyi bilmesi gerek. AÖF İktisat okuyan muhasebeciyim diye geziyor amk ülkede.
Anlaşacağın muhasebeci sana yasal prosedürleri güzelce anlatır. Maliye ufak tefek kazananları siklemiyor ama olurda birisi gıcık kapıp şikayet ederse emin ol adamın çok üstüne geliyor müfettişler.
-
mkyb bunu yazdı
Bir muhasebeciyle anlaşman lazım. Esnaf adamı muhasebecisi vezirde eder rezilde eder. Kanunda boşlukları vs iyi bilmesi gerek. AÖF İktisat okuyan muhasebeciyim diye geziyor amk ülkede.
Anlaşacağın muhasebeci sana yasal prosedürleri güzelce anlatır. Maliye ufak tefek kazananları siklemiyor ama olurda birisi gıcık kapıp şikayet ederse emin ol adamın çok üstüne geliyor müfettişler.
Ben şirket filan açmadan bu işe giremez miyim? Acaba ıyzico bilmem ney benim yerime gelir vergisini faturasını filan halletmiyor mudur?
Of ulan be hiç bi bok bilmiyorum.
-
Hicbirsey olmaz hocam.
Hatırı sayılır bir kazanç sağlarsanız o zaman vergi mükellefi olursunuz.
Bizim arkadaş helsiburadadan en az 6 ay boyunca hiçbir fatura kesmeden günde 10 tane ürün satıyordu hicbirsey de olmadı.
-
"arizi kazanc" bunu arastiracaksin.
bunu yaptigini kanitladiginda hic sorun olmaz. internette bireysel dunya kadar satici ürün satiliyor.
0 vergi.
kurallar soyle arizi kazanc
- aylik sabit gelir elde etmeyen yani düzensiz gelir saglayan.. aralarda bosluk oldugunda bu ay kazandin 2 ay kazanmadin... seklinde gidiyorsa.
ama 1 tl bile olsa gelir her ay sabit ise arizi olmaktan cikiyor.
- yillik kazancin ??? limiti aşmiyorsa ( en son okudugumda 19.000 di) ancak kac yil önceydi bu. guncel fiyata bakarsin...
birde fiziki ve emek isteyen digital ürünlerde farklilik olabilir.
mesela bu yaptigin yazilimda sorun olmaz iken findik sattigin an bu katagoriden cikabilirsin.
mesela 2. el ürün ile sıfır ürüne farkli bakiliyir.
bunu arastirman lazim. unutmusum..
evde yapilip satildiginda esnaf muafiyetinden yararlaniyorsun ama maliye digital ürünleri bunun disinsa tutumus. anlayacagin digital ürün yapanlara hic kolaylik saglamiyorlar. bu ulke akilli adami sevmiyor :)
-
CEO bunu yazdı
Hicbirsey olmaz hocam.
Bizim arkadaş helsiburadadan en az 6 ay boyunca hiçbir fatura kesmeden günde 10 tane ürün satıyordu hicbirsey de olmadı.
Benim arkadasda trendyoldan faturasiz urun satiyordu bu sekilde, maliye siker belani dedim o kadar dinlemedi.
2 sene sonra 1 kusur milyon ceza yedi.
Yanlis bilgi verme hocam cok tehlikeli :)
-
evet hocam buradada gördüğün gibi bilgisi olanda olmayanda konusuyor.
faturasız bu işler olmaz hiç yakalanmazsın bir yakalanırsın donuna kadar alırlar benden demesi
hiç bişey olmaz diyen yukarıdaki sahıslara itibar etme
hırsızda hırsızlık yapar yakalanana kadar sorun yok
ha hırsız vatandastan sen devletten caldıgın için seninki daha büyük suç :D
vergiden kaçamaz kaçınabilirsiniz
youtuberlar için cıktı bu şirketsiz gelir beyanı ama ürün hizmet satışını etkilemez bu sa sanırım
-
CEO bunu yazdı
Hicbirsey olmaz hocam.
Deli ediyorlar beni. Şirkete malzeme alıyoruz fatura lazım kesmiyorlar. Hepsiburada 30-40 liralık kupon tanımlıyor özür mahiyetinde. Siz diyorum faturasız vergisiz satışa göz yumuyorsunuz hiç umurlarında değil :|
-
Youtube gir
"Youtube vergi ceza"
Araması yap
Videolara bile hiç ellemezken bir araştırmaya girdiler patır patır kitlediler
-
1milyonluk mal satsan yaklaşık 300-320bintl vergi ödersin 2022 oranlarına göre.