folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder KPSS Köstebeği Bulundu!!



KPSS Köstebeği Bulundu!!

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asker
    Asker's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2005
    Erkek

    KPSS sorularının çalındığı söylentilerinin ardından dün Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı ismail Koncuk, sınavdan 5 gün önce soruların Uludağ Üniversitesi mezunu bir kişinin e-mail adresine gönderildiğini öne sürdü. 
    Soruların e-mailine gönderildiği B.S. adlı adayla görüşen kişi bulundu. Öğretim üyesi Hasan Can Oktaylar, B.S.'nin, soruları sınav komisyonunda bulunan bir akademisyenden almış olabileceğini söyledi. 
    Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Bilimleri Öğretim Üyesi Hasan Can Oktaylar, e-maille soruları alan kişiyle konuştuklarını anlattı. 
    KPSS'de ortaya çıkan e-mail ile soruların gönderildiği iddiasından sonra, soruları aldığı belirtilen B.S. isimli adayla görüşen Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Hasan Can Oktaylar konuştu. B.S.'nin soruları sınav komisyonunda bulunan bir akademisyen veya sekreterden almış olabileceğini belirten Oktaylar şunları söyledi: 


    KPSS'ye giren birkaç aday benim yanıma geldi ve bir arkadaşlarının sınavdan önce ders çalışmadığını ve sürekli sınav komisyonunda tanıdığı bir kişi tarafından soruların kendisine ulaştırılacağını söylediğini belirtti. Sınavda bu kişi 94 puan almış ve Eğitim Bilimleri bölümünün de tamamını çözmüş. Ben konuyu araştırdım ve sürekli gizlenen bu adayı buldum ve Ankara'da görüştüm. Tam 2 saat konuştuk. ilk 20 dakika boyunca kopyayı inkar etmeye çalıştı. Ancak daha sonra dayanamadı ve soruların ÖSYM'nin sınav komisyonundan bir tanıdığı vasıtasıyla kendisine e-mail olarak gönderildiğini açıkladı. Üstelik ham sorular da yanındaydı. Ancak o an bana vermedi. ikna etmeye çalıştım ve medyaya hiç değilse durumu anlatmamız gerektiğini söyledim. Ama beni dinlemedi." 

    Cevapları da göndermişler 

    "Bu yıl 2600 kişi KPSS'den 95 ve üzeri puan aldı. Bunun 1200'ü 98-100 puan arası. Bu 1200 kişiyi ben de araştırdım. ÖSYM'de açıklasın. 1200 kişi, bir önceki sınavda KPSS'den 60 ve 65 arası puan almış. Birden bire netlerini nasıl bu kadar yükseltebilirler? Sorular birbirlerini tanıyan insanlar arasında dağılmış. Büyük çoğunluğu özel okul ve dershanelerde öğretmen. Bunlar arasında ev arkadaşları, akrabalar, evliler, nişanlılar, yurt arkadaşları var. 95 ve üstü puan alanlar araştırılmalı. Eğitim Bilimleri testinin 87. sorusunun doğru cevabı B şıkkı. Ancak ÖSYM'den soruları gönderen kişi aynı zamanda cevap kağıdını da gönderiyor. Örnek vermek gerekirse, 1-A, 2-D gibi şıkların sıralandığı bir sayfa daha var. Soruları alan adaylar, bu cevap kağıdında 87. sorunun cevabı olarak C şıkkını görmüş ve C'yi işaretlemiş. Ancak doğru cevap B ve buna rağmen 350 kişi C'yi seçmiş." 
    Yıllara göre net soru cevaplayan aday sayısı 

    2007 KPSS 2008KPSS 2010 KPSS 117 NET: 1 KiŞi 105 NET: 1 KiŞi 120 NET: 350 KiŞi 115 NET: 6 KiŞi 102 NET: 1 KiŞi 119 NET: 450 KiŞi 114 NET: 5 KiŞi 101 NET: 3 KiŞi 118 NET: 700 KiŞi 113 NET: 32 KiŞi 100 NET: 4 KiŞi 117 NET: 800 KiŞi 112 NET: 59 KiŞi 99 NET: 4 KiŞi 116 NET: 950 KiŞi 111 NET: 220 KiŞi 98 NET: 8 KiŞi 115 NET: 1100 KiŞi 

    B.S. adlı adaya gönderildiği iddia edilen Eğitim Bilimleri bölümü sorularının ham hali ile son hali de adeta skandalı doğrular nitelikte. Örneğin soruların ham halindeki 67. soru ile son halindeki 67. sorunun soruluş şekli, yapılan düzeltmeleri doğruluyor.

     

    Kaynak:http://www.haberler.com/kpss-kostebegi-bulundu-2212944-haberi/

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cuneyd
    cuneyd's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2007
    Erkek

    assınlar bu ipneleri a.q


    Siz cebit"e gidin Tayyip sizi yakalicak :B adama o kadar laf sölediniz,küfrettiniz :P sizi tahribat.com t-shirtleri ile yakalicak,böle kıcınıza kıcınıza sopaylan vuracak :B Tayyip sizi ağaca vurduracak :B sonra da cemil cicek"e vericek :B / yeah Cemil cicekkk :B
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asker
    Asker's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2005
    Erkek

    millet gecesini gündüzüne katıyo çalışıyo bu a.q larımda cevapları ezberliyip full çekiyo bi taraflarına soksunlar o soru kitapçıklarını

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Damat
    A_REX
    A_REX's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Aralık/2003
    Erkek

    bu adamlara bişeycikler olmaz pardondaki gibi pardon okadar ....


    Dur be kadınnnn....
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MUBARIZ
    TorNaVida
    TorNaVida's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek

    Sonuç ne olacak iptal mi? bişey çıkmaz bundan.


    47 ermeni köpeğini tek başına geberten KAHRAMAN TÜRK ŞEHİTİ MÜBARİZ İBRAHİMOV.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gumusservi
    gumusservi's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Temmuz/2010
    Dişi

    ne güzel ösym eline yüzüne bulaştırdı herşeyi resmen.. yazıklar olsun nolcak şimdi..


    Çok fotojenik bir "acı" çekiyorum. G ü l ü m s e . . .
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ern3st
    Ern3st's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Aralık/2009
    Erkek

    onca insan aylarca calısıp yüksek puan alsın aq piçleride gelsin sınav sorularını calsın full ceksinler. E be embesiller caldınız caldınız bari full cekmeyinki anlaşılmasın.hamsi beyinliler yaw.. Binlerce insan bu gerizekalılar yüzünden sıkıntı cekiyor haftalardır.:@ cogu fırsatcıda bunlar yüzünden ümitlenmeye başladı "iptal olsunda tekrar girelim" sen bu kafayla 40 defa girsen yine aynısın.degisen tek şey tarih olur.


    kahrolsun bağzı şeyler
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    archair23
    archair23's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Ekim/2008
    Erkek

    Türkiyede sınav sistemi tamamen çökmüş durumda.. Ben artık sınavlara inanmıyorum Sınava girmek gerçekten artık boş...


    Acer 4820TG i5 Ati 5650 & İphone 4 & iphone 6 & Turkcell Platinum & Ipad Mini Retina & Playstation 4 & GTA V & Logitech Z506 & Cookoo & Samsung Evo 250gb
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Thelordmax
    Thelordmax's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek

    Cevapları upload falan etselermiş keşke. Yararlanırdık a.k (:

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asker
    Asker's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2005
    Erkek

    sınav iptal olur bence beyler olmalıda zaten a.q o soruları çalanların alanların

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kasVa
    kasVa's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Ağustos/2010
    Erkek

    o soruları alacak kadar sağlam adam yakalansada ufak bi cezayla yırtar.


    rapid premium alacak para çalana hırsız deniyor ama rapid premüumun kendisini çalana hırsız denmiyor.neden ?
Toplam Hit: 8131 Toplam Mesaj: 67