Pc Uzaktan Açıp Kapatmak
-
evde olmadığım zamanlarda laptopdan evdeki pcyi açıp bağlanmam gereken durumlar oluyor kapalı pcyi nasıl açabiliriz, wake on lan yöntemi hariç varmı öneriniz
-
kapatma
-
uyandırma yöntemi dışında bende pek bilmyiorum bende anydesk ile o şekilde yapardım.
-
Cihazında elektirik kesintisi sonrası açılma özelliği varsa bir kontrolleri Rölede olabilir (internet tabanlı çalışan)(snoff bakabilirsin) işini çözebilirsin. Kombi sistemi gibi düşün :)
-
Ben zamanında dandik bir telefonun titreşim motorounun + - çıkışlarını masaüstü bilgisayarın Power on/off switcine bağlamıştım. Elektrik okuyan bir arkadaşımdan yardım alıp yanlış hatırlamıyorsam uçlarına diyot ya da direnç gibi devre elemanlarını bağlamıştım. Bilgisayarın anakartı zarar görmesin diye. Sürekli titreşim modundaydı telefon. Titreşim modu sabit. SIM hattına 1 kere 10 ya da 20 lira kontör yüklemiştim :| telefonun şarjıda 10 gün felan gidiyordu. Haftada bir şarj ederdim. 1 kere çaldırma açma, 4 sn kadar uzun çaldırma hard re1 sene kadar kullanmıştım. Belki fikir verir. Telefon olmazda bilgisyaarın power on off switchine bağlı wireless ile internete bağlı bir iot cihazı olabilir.
Tabi sonra wake on lan destekli bir anakartım oldu. Gerek kalmadı. noip gibi beleş hizmetlerle ip ile açabiliyordum o zamanlar. Farklı bir yol arayış iinde olmanın sebebi ne acaba ?
-
Sonoff kuru Kontak olan röle çıkışını ana kartın power butonuna basacak şekilde bağla. Sonra dünyanın herhangi bir yerinden uygulamayı açıp aç kapat yap roleyi. PC açılır.
-
smart switchler olması lazım. bunu power tuşunun üstüne koysan pc'yi uzaktan açarsın
-
anakarttan elektrik alınca başlayı seçiyorsun bios ayarlarından
TP-Link Tapo P100 bu cihazdan alıyorsun telefondan istediğin zaman açıp kapatıyorsun
Google remote kuruyorsun açılır açılmaz bağlantı veriyor sana miss gibi
-
abi eve 360 donen bi kamera al evdeki bilgisayarı uykuda bırak.
kamerayı farenin yanına koy biraz hareket edince hareket şekilde veya bağla
uzaktan uyanır :)
-
masaüstü ise genelde biosta "elektrik gelince açıl" gibi bi seçenek oluyo, bazı laptoplarda da oluyor.
https://www.tp-link.com/tr/home-networking/smart-plug/
şöyle bişeyle çözersin
-
Wake on Lan dışı en ucuz yöntem wifi bağlı esp devre kartı ile çözersin hocam. Mikro web server + kablo lazım sadece :D