folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Seo Terimini Bırakalımda Önce Kendi Sitemizi Tanıyalım. Kendi Sitenizi Ne Kadar Tanıyorsunuz ?



Seo Terimini Bırakalımda Önce Kendi Sitemizi Tanıyalım. Kendi Sitenizi Ne Kadar Tanıyorsunuz ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Mart/2007
    Erkek

    Merhaba arkadaşlar tbt de aktif olmayalı 1 seneden fazla oldu sanırım. En son askerden önce buralardaydım..

    Yine bir seo konusu ile buradayız. Sebebi özellikle tbt üzerinden çok fazla arkadaş gerek askerdeyken gerek askerden sonra bana gerek özel mesaj yolu ile gerek mail ile gerek telefon ile ( nasıl buldunuz lan telefonumu ?!?! ) ulaştılar ve seo yada durum yönetimi ile alakadar soru sordular. Kısıtlı zamanda incelediğim kadarı ile sitelerin bırakın dış seo olayını daha iç seo olaylarının tanımlanamadığını gördüm.

    Hatta bu konuda seo olayını bir kenara bırakıp kendi sitenizi tanımaktan biraz bahsetmek istiyorum. Çünkü yardım isteyen arkadaşların kendi site içerisindeki analizlerini bilmediğini, neyi neye göre takip etmeleri gerektiğinden uzaklaşıp kulaktan dolma bilgilerle yada o dönem trend olmuş gibi görünen işte dış linkler tanıtım yazıları otla bokla ilgilenip esas irdelemeyi unuttuklarını fark ettim. Hatta çoğunda beraber fark ettik. Bu yüzden site içi ve site dışı seo trendi adı altında yapılan şeyleri geçip neyin nereden geldiğini, nasıl gelmesi veya gelmemesi gerektğini göreeğiz

    Hepimiz google analytics kullanan insanlarız. Yada yandex metrica. Aslında yandex metrica analiz konusunda sunduğu şeyler ile çok daha gelişmiş bir tool fakat yetersiz. Peki neden yetersiz ? Bunu aşağıda yazdıkça ve irdeledikçe anlayacağız. Bu arada kesinlikle analytics yada metrica ya bok attığım falan yok hatta sayım doğruluğu tespiti ve doğrulama için gerekli fakat sadece sitemizi anlamakta genelden çok özel araçlara duyulan gereklilikten dolayı yetersizliğinden bahsediorum.

    Öncelikle kullanacağımız sayaç yazılımı : Piwik açık kaynak kodludur. Bazı sitelerde yazan işte db yi çok şişiriyor vs.. olaylarına kanmayın. Eğer günlük 300k+ bir tekiliniz varsa düşünmeniz gerekli diyeceğimde, zaten o kadar tekili kaldıracak server ınızı yormayacaktır yinede. Gidipte normal hostta barındırıyor değilsiniz heralde.. Neyse bu kısmı geçelim

    Piwik kurulumu ve kullanımı aşırı basittir. Bir subdomain açın yükleyin, ana domaine size vereceği sayaç kodunu atın ve anlık direk kullanmaya başlayın

    Daha sonra ise işte karşınıza istediğiniz metriği istediğiniz şekilde özelleştirebileceğiniz bir panel geliyor. Bu panelde istediğiniz tabloyu kendi takip ekranınıza göre kaydırabileceğiniz hepsini bir araya toplayabileceğiniz anlık veya tarihsel olarak sıralayıp krafikleyebileceğiniz ve hatta sadece özel terimleri aratarak kendi içerisinde gruplayıp grafikleyeceğiniz bir çok araç yer almakta.

    Yukarıda gördüğümüz resimde ana takip tabloları yan yana ve gerçek zamanlı ziyaretçilerde anlık olarak giriş bilgilerini, ip den tut kullandıkları çözünürlüklere ve tarayıcı eklentilerine kadar ( artık kendiniz kurcuklayın birazda ) herşeyi göreiblirsiniz. Hatta o anda hangi linkte gezip arama bölümünüzde ne aradıklarına hangi sayfadan girip metin kutunuz varsa oraya ne yazıklarına kadar göreiblirsiniz.

    Bu göstergeler defult olarak gelmekte ve aşağıdaki resimde gördüğünüz rapor kutuları ve panel sekmesine tıklayarak daha bir ton tabloyu ekranınıza taşıyıp anlık olarak izleyebilirsiniz! Sayımlar için 24 saat bekleme durumuda yoktur herşeyi anlık raporlama yada grafiklendirme yapabilirsiniz.

     

    Güzelliklerinden bahsetmiştik Diyelim ki belirli bir gün yada haftaya ait yapacağınız analizde sağ üste koyduğum son ziyaret grafiğini sadece gnlük tekil bilgisini değil tüm grafikleri aynı anda yada tek tek seçili zaman aralığında göreiblirsiniz.

    Bu grafik kısmı özellikle önemlidir ki sitenize kimin nereden geldiği, yada hangi sayfanın ne kadar tekil veya ne kadar çoğulla gösterildiği, sitenizden indirilen veya verdiğiniz dış bağlantılara hangi linkten ne kadar tıklandığı yada çıkış yapıldığı ile ilgili bir çok grafiksel gösterimde yardımcı olmakta. Dİğer konularımda özgün makale yazmanın şusu busu işte bağlı linkler falan bahsetmiştik. İşte koyyduğunuz media ların yada iç dış linklerin çıkışını görmek açısından bu kısım önemlidir. Kendi sitenizi ne kadar tanıyorsunz demiştik. İşte bu sayede gerek mediaların gerek bağlantılarınn gerek diğer dış site adreslerine çıkışların izlenmesi, eklentili dosaların vs.. diğer şeylerin konunuz içerisinde ne kadar kullanılabildiğini görmek açısından çok önemli bir takip çizelgesi. Bu sayede yapacağınız incelemeler ile makalenizde yada konunuzda ne kadar süre ile kalındığını, hangi mediaların kullanıldığını yada indirildiğini, hangi iç bağlantılarınız arasında girişim yada çıkışım yapıldığını görebilir ve buna göre makale kalitenizi arttırabilirsiniz. Bakın bu kısım gerçekten önemli. Makale kalitesi ( makale yada konu yada link yada içerik her ne boksa anlayın işte ) özgünlük olduğu kadar içerik zenginliğidir. Fakat o içeriğin gerek media ların gerek iç ve dış bağlantıların ne kadar kullanıldığını biliyormusunuz ? kaç kişi tıkladı kaç kişi indirdi yada linkler arası geçiş yaptı biliyormusunuz ? işte piwik sayesinde bunun takibini yapıp ona göre gerek keyword belirlemelerini gerek eksik yada fazla içeriği analiz edebilirsiniz.

     

    İlk koyduğum resime bakarsak sol tarafta anahtar kelimeler kısmı görünmekte. Şimdi ben analytics yasa metriks ile karşılaştırdığımda piwik in süzgecindeki kadar anahtar kelimenin yer almadığını gördüm ki buda analizler konusunda çok büyük bir eksiklik olduğunu gösterdi. AYrıca orta kısımda gördüğünüz renkli dosyalar kullanıcının hangi linke girdiğini orada ne halt yediğini kaç saniye yada dakika kaldığını da göstermektedir.

    Peki bu ne işimize yarayacak ? Şimdi öncelikle anlık gelen kullanıcıların google yad ayandex ile geldiği anahtar kelimeye bakın. Makalenizde cümle içerisnde geçen bir şey mi ? başlık mı ? yoksa etiket mi ? İşte bakın bu çok önemli. Millet seo seo diye götünü yırtarken yok backlinkler alırken, parasını hıyrat ve umarsızca harcarken ( bu 2 kelimeyi yan yana en son ne ara kullandığımı hatırlamıyom amk ) daha kendi içeriklerindne bi haber dolaşırlar. Neden ? Adam eklemiş 5 tane etiket ama google yada yandex ten bu etiketler aracılığı ile hiç kullanıcı gelmemiş ?  ( Bu bir anda verilecek kadar değil en az 3 aylık takip gerekmekte çünkü google amcanın indexleme sıklığı yada öne çıkartma snippet sıklığı değişmekte ) demekki senin etiket belirlemende bir yanlışlık var. Peki nasıl düzeltebiliriz ? hangi kelime ile konuna gelmiş ? bunları incele kardeşim. başlıkta yazan bir kelime yada cümle mi ? yoksa koyduğun media nın alt açıklama yazısından mı ? yoksa altını çizip bold yazdığın bir şeyden mi ? işte bunun irdelemesini yapmak çok önemlidir. Şimdi bu sayaç özellikleri yada yapılacaklar hakkında bir çok şey yazılabilir. Fakat ana tema şu ki ; Gerek zama gerek para harcadığınız bir olayda önce içsel durumlarınızı halletmelisiniz. Kendi takip ve önceliklerinizi irdelemeli be belirlemelisiniz. Siz iç dış seo diye uğraşırken daha içerik kalitenizden yada gelen gidenlerin ne halt ettiklerinden haberinz yoksa zaten çoğu şeyi yanlış yapıyorsunuz demektir. Bu sebeple önce sorunu içten halledin. daha doğrusu anlayın.

    Konu ile sorusu yada sorunu olanlar lütfen öncelikle seo yada bu tip zımbırtılarla ilgili yazdığım diğer konularımı okusunlar.

    Bu yazı tbt için iLLuMiNaTi tarafından yazılmıştır. Kaynak göstermeden kopyalayanın çükü düşsün.

     

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PHP-SEO Developer
    Erdem
    Erdem's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Haziran/2002
    Erkek

    Söylediklerine sonuna kadar hak veriyorum.

    Çalanın harbi düşsün pipisi :))


    Php for SEO nun ardından Php for Gcode (CNC)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Atakan
    Atakan's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Haziran/2012
    Erkek

    Amin. Çizik


    Çılgın şeyh Müritleri coşturuyor...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aksata
    aksata's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Aralık/2009
    Erkek

    Metrica kaynak kismi benim baya isimi goruyordu. 


    Bazıları özgürlüğü sadece kendileri gibi düşünenlere reva görüyor...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickalti
    Lightsaber
    Lightsaber's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Ağustos/2012
    Erkek

    İşte özlediğim yazılar.. Hoşgeldin hocam


    İnsan; insan olsaydı,insan olmazdı..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Mart/2007
    Erkek
    Erdem bunu yazdı

    Söylediklerine sonuna kadar hak veriyorum.

    Çalanın harbi düşsün pipisi :))

    Olmadı hacı senin gibi adamdan benim üşenipte yazamadığım dha bir çok şeyi eklemesini beklerdim :)

    Öyle ben katılıyorum diyip kaçmak yok :)

    iLLuMiNaTi tarafından 26/Ara/14 19:55 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ocak/2014
    Dişi

    bir ara okuyacağım. faydalıdır kesin.


    Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük. Bir başka bahar için sadece yaprak döktük. (Mevlana)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PHP-SEO Developer
    Erdem
    Erdem's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Haziran/2002
    Erkek

    tamam ps başına geçince özellikle birşeyler yazmaya çalışırım. 

     


    Php for SEO nun ardından Php for Gcode (CNC)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Mart/2007
    Erkek
    Lightsaber bunu yazdı

    İşte özlediğim yazılar.. Hoşgeldin hocam

    Eywallah hocam hoşbulduk.

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotoğrafçı
    burakbet
    burakbet's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Mayıs/2007
    Erkek

    aha dönmüş hocam buralara


    la?
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GUS
    GUS's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Şubat/2013
    Erkek

    aha adam geri gelmiş 


Toplam Hit: 1797 Toplam Mesaj: 13