Şirket Bilgisayar Güvenliği

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    marlon20
    marlon20's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Mart/2009
    Erkek

    Şirkette benim kullandığım bilgisayara hafta sonları ben yokken çeşitli programlar kuruluyor ve hata içinde sık sık bilgisayarıma bağlanmaya çalışılıyor. ilk olarak radmin kuruldu. windows güvenlik duvarından izinini kapattım falan filan. şimdi işler iyice çığrından çıktı. şöyleki gün içinde karımın ve ailemden gelen mailleri okuyamıyorum, özel yazışma yapamıyorum, hiçbir şekilde kişisel bağlantılarımı yapamıyorum çünkü sürekli takipteyim hissi var. adamların elinde benim bütün kişisel parolalarım ve hatta banka bilgilerime kadar herşeyime ulaştıklarını düşünüyorum. Bunu yapanlar şiket bilgi işlemcileri. Adamlar etik hacker kursuna gidiyolar.

    dediğim gibi ilk önce radmin alan yaptılar. onu engelledim. sonra keylogger olabilir diye sadece fireox kullanmaya başladım ve antiscript ve keyscrambler eklentilerini yükledim. seçeneklerden güvenlik ayarlarını yaptım. Tabiki hata sonu gelip yaptığım bütün değişiklikleri takip ediyolar. sonra kaspersky yükledim. Oda yetmedi zemana antilogger yükledim. daha sonaki günlerde bilgisayardan kalkıp tekrar geri geldiğimde dalga geçe gibi penceeler değişmiş veya dinlediğim müzik durdurulmuş olarak kimsenin benim bilgisayarıma oturmamasına rağmen değişiklik yapıldığını farkettim. sonra ağ bağlantılarımdan sabit ip ve dnsyi otomatik al olarak işaretledim. en son olarak comodo internet security yükledim ve 80 portu dışında tüm portları kapattım. ama bugün gizli bi işbaşvurusu yaptıktan ve biaz acebookta gezdikten sonra nedense klavyem iptal oldu.

    sonuç olarak bilgisayarıma daha başka nasıl bir güvenlik önlemi alabilirim. ve comodo i.s. maksimum verim için negibi ayarlar yapmam lazım. iyicene paranoyaklaştım. yardımcı olursanız sevinirim.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chip
    Chip's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Eylül/2007
    Erkek
    teamviewer yükle ID ve şifreni pm ile bana at bağlanıp gerekli şeyleri ben yaparım napıcağınıda gösteririm..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    marlon20
    marlon20's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Mart/2009
    Erkek
    Teşekkürler PM gönderdim
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kumanaga
    Kumanaga's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Nisan/2004
    Erkek

    şirket bilgisayarı senin şahsi bilgisayarın değildir.

     


    ⎝Her boku biliyorsun, "Herkes" yazmasını bilmiyorsun.⎠
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    marlon20
    marlon20's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Mart/2009
    Erkek
    eyvallah şahsi bilgisayarım değil, lakin ben bu bilgisayarda şirket için domain host ödemelerinive google adwords ödemelerini yapıyorum. Yarın öbür gün açılan portlar yüzünden sorun yaşanırsa kabak gene bana patlayacak. Bunun dışında işyerinde kişisel mail hesabıma bakmamın veya yazışma yapmamın hakkım olduğunu düşünüyorum ve kişisel bilgilerimin zorla veya gözetleme yoluyla ele geçirilmesinden memnun değilim. Ben burada bir çalışanım, onların kölesi veya malı değilim. işi ve işleyişi aksatacak bir sorun yaratmıyorum sonuçta. Ayrıca bilgileri dahilinde kişisel host-domain uzatmalarını ve banka takibimide bu bilgisayarda yapıyorum. Bu yaptıklarım gizli uğraşılar değil sadece kişisel alanlarım. Ve inatla birkaç kere gizli birşey yapmıyorum diyerek monitörümü herkesin göreceği şekilde çevirdim. hala insanlar bilgisayarıma bulaşıyorlar. Gizli yaptığım tek şey bugün canıma tak edip, kendi mahremimin bu kadar kurcalandığından dolayı işbaşvurusu yaptım. ve öğle tatili sırasında acebooka girdim ki sonuç olarak klavyem iptal oldu.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    essan
    essan's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Temmuz/2007
    Erkek
    internet bankacılığı kullanıyorsan 128 bit veya 256 bit encryptionu kırmak zor ssl ile uğraşacaklarını sanmam uğraşılmaz ama diğer işlerde log tutabilirler ne olur ne olmaz kendini garantiye almalısın.. 
Toplam Hit: 2374 Toplam Mesaj: 6