folder Tahribat.com Forumları
linefolder Ulaşım Araçları ve Seyahat
linefolder Trafikten Usülsüz Men İşlemleri

Trafikten Usülsüz Men İşlemleri

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TrC
    TrC's avatar
    Erkek

Müridler & Mürideler

Küçük bir ilde yaşıyorum, aktivite için 2 alan var. Buralarda da apaçilerin sürüngen arabaları ile egzoz, son ses müziğe benzer şeyler açması sonucu halk tarafından sürekli şikayet edilmiş ve neticesinde il, İçişleri Bakanlığınca "Kırmızı Bölge" olarak kategori edilmiş.

Kırmızı bölgeye dahil edilen illerde şikayet konusuna göre en az 6 ay süreli ve en az 7 kişilik bir ekip ile oldukça sıkı bir denetim gerçekleştiriliyormuş. Nitekim il genelinde şu an bu denetim trafik olarak modifiyeli araçlar üzerinde işliyor ve fazlasıyla sıkı.

Açıklamadan sonra esas soruma geleyim;

Arabam 2004 Subaru Impreza, rutin çevirmeler de dahi hep bir karın ağrım olurken şu an diken üzerindeyim. ( 2 haftadır sadece çevre yolundan işe aynı yoldan yine eve gidip gelebiliyorum)

Bu memur beni durdurduğunda (hissediyorum çok yakında karşılaşacağız) ne yapabilirim? Duyuma göre (arkadaşların başına gelen) araçlara bir şekilde (mevzuata dahil ya da aykırı) kusur bulup doğrudan men ediyor ve aracı çekiciye aldırıyor.(hep aynı özel çekici. yüksek ihtimal bi komisyon işi dönüyor) Men olayından nasıl kurtulabilirim ya da ekip içerisinde bu şekilde davranan 1 memur için ne gibi işlemler yapılabilir?

PS: Aracımda modifiye egzoz sistemi var haftasonu bi tane şahin egzozu taktıracağım sesini kısabilidiğim kadar kısacağım.

Scoop, spoiler ve 17" jant var (jantlar haliyle sarı) normalde jant ebadı 15" 

Şehir içi egzoz sesi, yüksek ses müzik ile gezenlere ben de herkes kadar sövüyorum bu yazdığımdan berduşmuşum gibi bir algı çıkmasın:)

2004 model Impreza almak isteyen olursa da PM atabilir :) 

Büyüdükçe mi fakirleşiyorsun, fakirleştikçe mi büyüyorsun?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

araç üzerinde yapılan her değişiklik ruhsataa işlenmek zorundadır. 

ufak bir etiket yapıştırsan o yüzden bile men edebilir isteğe bağlı :)

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    TheAvenqer
    TheAvenqer's avatar
    Erkek

Adam öldüreni cezasız bırakan sistem modifiyecilere ceza yağdırıyor.

Hocam kaçarın yok her türlü bir şey bulur men eder en kötü yazabildiği kadar ceza yazar

Aracın zaten gel beni çevir diyor yani polislerin görünce bizim kota yine doldu diye sevineceği tipten bir araba banko bir şey çıkar her çevirmenin dostu tipinden

Tek yapacağın polisle zıtlaşma ve illa men edecekse özel çekici ve otopark isteme kabul etme o an telefon çıkar polisin numarasını aracının plakasını çekiciyi göster zorla özel çekici ile gönderiyorlar diye videoya çek artık onlarda korkuyor videolardan çünkü videolar patlıyor meslekten ihraca kadar gidiyor farkındalar

Bot ve lisans ihtiyaçlarınız için pm atınız.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dertli
    dertli's avatar
    Erkek

kırmızı bölge diye bir durum yok. istediği kadar şikayet oluşsun. böyle bir konu veya ayrıcalıklı durum yok.

uygulamaların arttığı doğrudur. bu durumda eksikleri olan veya kanun,kural dışı araç kullananların cezalar ile karşılaşınca ortaya farklı senaryolar üretenler çıkıyor. 

herhangi bir polisin kota veya menfaati olan bir durum yok. yani eksiği olmayan düzgün vatandaşla polisin ne derdi olucak. kurallara uyduğu sürece.

gelelim senin aracınla ilgili ;

egzos sistemi varsa zaten cezai durum belli ve otoparka çekilir. bunun özel çekici vs farkı yok. her türlü otopark ve men edilir.hangi çekici ile çekildiği aslında seni ilgilendirmiyor. çünkü ödeyeceğin tutar belli. 

yani kendini eline kamera alınca haklıymış gibi düşünenlere aldanıp boş yere kendini rezil etme. 

egsoz harici diğer konularda polisle olan iletişimine bağlı olarak değişir.

imzayı bıraktım basıyorum artık
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TrC
    TrC's avatar
    Erkek

Egzoz sistemi kısmını düzelteyim Remus marka egzoz takılı. Harici diğer susturucuları aracın üzerinde. 

Bu egzoz da aslında spor arabalar için üretilen katalitik konvertör içeren bir egzoz markası. (BMW, Porsche, Alfa Romeo, Subaru'nun bazı modelleri fabrikadan bu egzoz ile çıkar)

Modeli ve araç itibariyle orjinal egzozunu bulmak imkansıza yakın, haliyle bende haliyle Remus marka egzoz tercih etmiştim (öyle apaçi işi aç kapat vs yok).

Bu güne kadar çevirmelerde denetimlerde her ne kadar ilk gün ki gibi heyecan yaşasam da bir sorun yaşamamıştım ama bu sefer ki durum biraz farklı görünüyor.

Memurlar şimdi buna istinaden desibel ölçümü vs yapmadan doğrudan aracı men edebiliyor mu?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

ses limitin altında olsa dahi egsoz orjinal değilse projesini bile ister.. yeterki istesin.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheMayk
    TheMayk's avatar
    Erkek

Aracın wrx veya wrx/sti mı, en güzel çözüm warex yaptırmak, yakalanırsan daha sıkıntı o ayrı konu, ayrıca remus nasıldır bilmiyorum kullanmadım, düşük devirde çok ses çıkarmayan egzoz deneyebilirsin. Invidia olur, COBB olur, hks nin de vardı. 

Sperm Gibi Adamlar Var İnsan Olma İhtimalleri Milyonda Bir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OdiN
    OdiN's avatar
    Erkek

Usülsüz men işlemleri yerine usülsüzlükten men edilme işlemi demek daha doğru olmaz mı?

Sonuçta usülsüzlük polislerde değil senin araçta diye anlıyorum ben hocam

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    TheAvenqer
    TheAvenqer's avatar
    Erkek
    dertli bunu yazdı

kırmızı bölge diye bir durum yok. istediği kadar şikayet oluşsun. böyle bir konu veya ayrıcalıklı durum yok.

uygulamaların arttığı doğrudur. bu durumda eksikleri olan veya kanun,kural dışı araç kullananların cezalar ile karşılaşınca ortaya farklı senaryolar üretenler çıkıyor. 

herhangi bir polisin kota veya menfaati olan bir durum yok. yani eksiği olmayan düzgün vatandaşla polisin ne derdi olucak. kurallara uyduğu sürece.

gelelim senin aracınla ilgili ;

egzos sistemi varsa zaten cezai durum belli ve otoparka çekilir. bunun özel çekici vs farkı yok. her türlü otopark ve men edilir.hangi çekici ile çekildiği aslında seni ilgilendirmiyor. çünkü ödeyeceğin tutar belli. 

yani kendini eline kamera alınca haklıymış gibi düşünenlere aldanıp boş yere kendini rezil etme. 

egsoz harici diğer konularda polisle olan iletişimine bağlı olarak değişir.

2024 yılında bir gün saat 18.00 da bağlattığın motor için ertesi gün 12.00'da otoparktan çıkarmak için 3.500₺ isterlerse ve fatura yok fiş yok o zaman telefonu çıkarman gerektiğini anlıyorsun.

Toplam 18 saat otoparkta kalan motor için 3.500₺ fatura çıkarıyorlar

Bot ve lisans ihtiyaçlarınız için pm atınız.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TrC
    TrC's avatar
    Erkek
    TheMayk bunu yazdı

Aracın wrx veya wrx/sti mı, en güzel çözüm warex yaptırmak, yakalanırsan daha sıkıntı o ayrı konu, ayrıca remus nasıldır bilmiyorum kullanmadım, düşük devirde çok ses çıkarmayan egzoz deneyebilirsin. Invidia olur, COBB olur, hks nin de vardı. 

Araç STI. Orjinalde yanık uclu HKS ile geliyor. O egzozla Türkiye'de gezmek tamamen imkansız. (hoş o egzozunu da hiç göremedim zaten kim bilir hangi sahibi söktürdü aldı)

Remus sesi düşük, homurtulu çıkıyor. 

Yorumlardan anladığım kadarıyla memur eğer kafaya koyduysa her türlü işlemi yapar, bu da her yapılan işlemin (kimsenin yapmadığı) işli olması zorunluluğunu getiren kanun sebebi ile.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Martech
    Martech's avatar
    Erkek

Aracın kendi parçaları dışında arabaya taktığınız her şey yasa dışı kabul ediliyor. Simdiden gecmis olsun

Martech tarafından 16/May/25 15:08 tarihinde düzenlenmiştir