folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yabancı Personel Çalıştırma Ve Başvuru Süreci

Yabancı Personel Çalıştırma Ve Başvuru Süreci

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buber.
    wordros
    wordros's avatar
    Erkek

Yine saçma salak insanların 2 tıklamaya istedikleri saçma paralar yüzünden buralardayım :).

Yabancı bir personel çalıştırmak istiyorum. Burada daha önce bunun için kendi başvuru yapan ve calismaizni.gov.tr üzerinden sanırım işlemlerini halleden kişilere sesleniyorum. Biraz bilgiye ihtiyacım var. Süreç hakkında bilgisi olan paylaşırsa çok sevineceğim. Özellikle başvurunun nasıl olduğu hakkında.

alektamovikmovik
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaNaL_AjaN
    SaNaL_AjaN's avatar
    Erkek

Hocam en iyi çözüm bu işi yapan acentalar ile ilerlemek Oteller ,büyük firmalar dahi onlarla yapıyor 

Antalya'da Emlakçı parçası :)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Hangi ülke?

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buber.
    wordros
    wordros's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

Hangi ülke?

Rus vatandaşı TR de çalışacak. Daha önce bir avukata 10 bin kaptırdım. Adamın yaptığı (Mali Müşavirin PC ye uzaktan bağlanmış) Sadece evrak yüklemek. Geri kalan süreçleri ben zaten halledebiliyorum. Ama bir başvuru için benden 10 bin istemesi ve 500-600 dolarlar piyasa demesi sinir etti beni hocam. 

alektamovikmovik
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buber.
    wordros
    wordros's avatar
    Erkek
    SaNaL_AjaN bunu yazdı

Hocam en iyi çözüm bu işi yapan acentalar ile ilerlemek Oteller ,büyük firmalar dahi onlarla yapıyor 

Toplu bir işçi alımı olsa dediğin mantıklı ama diğer türlü online bir işlem için saçma paralar talep ediyorlar. 

alektamovikmovik
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

En az 6 ay süreli ikamet izin olması lazım. Turist izni hariç. https://www.turkiye.gov.tr/csgb-yabancilarin-calisma-izinleri-otomasyon-sistemi buradan başvuruyorsun. Resmi olarak yabancı işçi çalıştırabilmek için en az 5 tane sigortalı Türk elemanın olmak zorunda diye biliyorum. Ayrıca yabancı işçiye sigorta yaptırıp diğer harçlarını ödemekte senin sorumluluğunda.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaNaL_AjaN
    SaNaL_AjaN's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

En az 6 ay süreli ikamet izin olması lazım. Turist izni hariç. https://www.turkiye.gov.tr/csgb-yabancilarin-calisma-izinleri-otomasyon-sistemi buradan başvuruyorsun. Resmi olarak yabancı işçi çalıştırabilmek için en az 5 tane sigortalı Türk elemanın olmak zorunda diye biliyorum. Ayrıca yabancı işçiye sigorta yaptırıp diğer harçlarını ödemekte senin sorumluluğunda.

Extra belli ciro olması gerekiyor diye biliyorum 

Antalya'da Emlakçı parçası :)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buber.
    wordros
    wordros's avatar
    Erkek
    SaNaL_AjaN bunu yazdı
    mkyb bunu yazdı

hepsini firmamız karşılıyor taleplerin. Bir tek bu başvuru süreci ile daha önce deneyimi olanlar çıkar diye konu açmak istedim.

alektamovikmovik
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Weldox
    Weldox's avatar
    Erkek

Hocam bizimkini bizim muhsabeci halletti ekstradan bi belge vs istemedi bi tane belge var onu dolduruyosun. sonrası bakanlıkta.

Yaptık bişiler.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    wordros bunu yazdı
    SaNaL_AjaN bunu yazdı
    mkyb bunu yazdı

hepsini firmamız karşılıyor taleplerin. Bir tek bu başvuru süreci ile daha önce deneyimi olanlar çıkar diye konu açmak istedim.

Tamam o zaman sorun yok. Sen E-Devletten başvur muhasebecide sigorta girişini yapsın. 

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buber.
    wordros
    wordros's avatar
    Erkek

ibişlik yapıyor mali müşavir. Yarın ofisinde pc sine çökecem :)

alektamovikmovik
Toplam Hit: 391 Toplam Mesaj: 13
izin yabancı personel çalışma izni