Yurt Disi Ulkelerinde Oturum İzni Yollari
-
Selamlar,
Hayatimin ilerleyen sureclerinde USA dan ayrilip tercihen avrupa ulkesine gidip orada oturumlu sekilde yasamak fikri var.(baska ulkeler de olabilir)
Asagida kendi adima paylasacagim bilgiler teyitli calisan bilgilerdir.(belirttigim yollarin detaylarina google dan bakabilirsin ipin ucunu veriyorum cekmesi sizden bizden)
Hangi ulke de nasil yatirim amacli oturum alabiliriz diye bir beyin cimnastigi yapalim.Herkes bildigi bilgiyi paylasirsa verimli olur diye dusunuyorum.(Oturumlu izinli olarak gidilecek veya oturum iznine cevirlecek)
Hollanda - turk pasaportu ile ankara anlasmasi (llc tarzi bir sirket acip is plani gostererek aliniyo 1-3 sene suruyor)
Almanya - nitelikli is goc yasasi adi altinda (bluecard diye gecer) (isinizde 2-3 yil deneyim ve diploma sarti var)
Amerika birlesik devletleri - eb3 (vasifsiz) eb2(vasifli bunda Master sarti var 3 sene) sponsorlugu vasitasiyla green kart aliniyor (mezuniyet sarti yok 4 sene suruyor 20-30k dolar masrafi var)
Baska nerelerde hangi yollar var bildikleriniz? simdiden tesekkurler (tercihen gelismis ve ulkeden yararlanabilecegimiz 1.dunya ulkeleri) -
Ben Rusya tarafına okul için geldim. Sakin sakin tezimi yazıyorum. Okul vize işini hallediyor. Yıllık vizemi alıyorum. Ev kiralamak istedim ve bunun için yaklaşık on kişiye mesaj attım ama kimse dönüp bakmadı. Yada ben yanlış ata oynadım. Eve çıkan tanıdıklar var. Nerede hata yaptığımı bulamadın. Okuldan sonra Slovenya tarafına bakacağım.
-
Pikacu bunu yazdı
Ev kiralamak istedim ve bunun için yaklaşık on kişiye mesaj attım
rus arkadaslarina soyle rus arkadasinin uzerinden kirala roommate olarak beraber evde yasayin herkesin ayri odasi olacak sekilde faturalari da bolusursunuz.
benim kaldigim boston USA de yuzde 80-90 insanlar boyle yapiyor.
senin oturum iznin yok mu? ogrenci vizesi ile sadece ulkede duruyorsan ev zor verirler.
Rus bir arkadasindan rica et kiz veya erkek onun adina gozuksun. -
317seref bunu yazdıPikacu bunu yazdı
Ev kiralamak istedim ve bunun için yaklaşık on kişiye mesaj attım
rus arkadaslarina soyle rus arkadasinin uzerinden kirala roommate olarak beraber evde yasayin herkesin ayri odasi olacak sekilde faturalari da bolusursunuz.
benim kaldigim boston USA de yuzde 80-90 insanlar boyle yapiyor.
senin oturum iznin yok mu? ogrenci vizesi ile sadece ulkede duruyorsan ev zor verirler.
Rus bir arkadasindan rica et kiz veya erkek onun adina gozuksun.Bu sene geçti de seneye böyle yapacağım.
-
Australiada okuyor ve çalışıyorum. Master yaparsan okuduğun şehire, bölüme ve lokasyona göre mezun olduktan sonra 2-3 sene arası ekstra vize(485 visa) veriyor. Phd yaparsan da 3-5 yıl arası mezuniyet sonrası vize veriyor. Belli bir puan sistemleri var oturum izni için. Ben 189 numaralı vize için hazırlıklara başladım. Puanlama aranan meslekler listesinde olmak, ingilizce seviyen, eğitim seviyen ve ekstra bazı kurallara göre veriliyor. Ülkeye son zamanlarda çok fazla göçmen aldıkları için IT alanında puanlar inanılmaz derecede yükseldi. Sağlık sektöründe çalışıyorsan 75-80 puanlarla rahatlıkla oturum izni alabiliyorken benim gibi 105 puanla davetiye bekleyebilirsin.
Soruları olan varsa seve seve cevaplarım. Yaklaşık 2 senedir buralarda sakin sakin akşamları tezi yazıyor sabahları da işe gidiyorum. Öğrenciyken tam zamanlı çalışma imkanında var fakat bunun için benim gibi ya tezli master yapman ya da phd okuman gerekiyor. -
USA'dan ayrilip Avrupa'ya gelmek?????????????????? Neden?
Hollanda icin soyluyorum, Ankara anlatmasi ile sirket kurarak gelmek istiyorsaniz gercekten ulkeye katma deger saglayacak ve tum butce/strateji plani detayli bir sekilde yapilmis bir isle basvurmaniz gerekiyor.
-
Almanya - nitelikli is goc yasasi adi altinda (bluecard diye gecer) (isinizde 2-3 yil deneyim ve diploma sarti var)
Bu yasadan yararlanmak istediğinde iş sözleşmen hazır olacak ve aylık brüt 4.025€ (yaklaşık bu kadardı) maaşın olması gerekiyor. Meslek gruplarına göre bu maaş değişiyor olabilir ama minimum oran buydu. Eğer bu yasadan yararlanmak istiyorsan fakat süreç çok uzun sürüyorsa belli ücret karşılığı (diploma denkliğini yaptırmak -anabin- ve ön onaylı vize başvuru formu almak) süreci hızlandırmak mümkün. Totalde 411€ göç idaresine + 208€ da denkliğe para ödeyip göç idaresinden ön onay alınması ve bu ön onayla Türkiye'den konsolosluktan vize alma süreci hızlandırılabiliyor.
Bu şekilde gelip kalıcı oturum almak isterseniz de 21 ay çalışıp b1 dil sertifikasına ihtiyacınız var. 27 ay çalışıp a1 ile de alabilirsiniz. Ya da dil sertifikasız 36 ay çalışırsanız kalıcı oturuma başvurabilirsiniz. -
husnuweb bunu yazdı
USA'dan ayrilip Avrupa'ya gelmek?????????????????? Neden?
Hollanda icin soyluyorum, Ankara anlatmasi ile sirket kurarak gelmek istiyorsaniz gercekten ulkeye katma deger saglayacak ve tum butce/strateji plani detayli bir sekilde yapilmis bir isle basvurmaniz gerekiyor.
Evet belki de asya ulkesi olur wolf of tokyo temali.
amerika filmler de seyrettiginiz gibi tapilasi ozgurluklerin oldugu ve hayatin tamamini yasayacaginiz bir ulke degil(alim gucu iyi,torpil cok zor,kimse kimsenin sikinde degil yasal oldugu surece ne istiyosan yap) buradan alacagini alip farkli rotalar denemek tadmak lazim begenmezsen her zaman geri donebilirsin kart kurek isleri hal oldugu surece.
yanlis anlasilmasin burayi seviyorum fakat dunyada farkli gorulmesi gereken tadilmasi gereken alanlar da yok degil nitekim burasi benim ilk geldigim ve son kalacagim yerde degil daha onceden avrupanin farkli yerlerinde de yasadim calistim. -
İşi kitabına uygun yasal olarak yapacak birisi veya tanıdığı olan varsa emeğinin karşılağını öderim problem değil. Dün bir müridle Avusturya'yla ilgili konuştuk ama geri dönmedi oda.
-
mkyb bunu yazdı
İşi kitabına uygun yasal olarak yapacak birisi veya tanıdığı olan varsa emeğinin karşılağını öderim problem değil. Dün bir müridle Avusturya'yla ilgili konuştuk ama geri dönmedi oda.
sor bana para falanda istemem.
usa icin gariban temali orta kesim icin anlatiyorum.
eb3 bdv solutions diye tarat.
bdv solutions da ki company ile email atip gorus veya telefon ac.
20-30k gozden cikartiyorsan yapiyorlar bu 10 yillik green card (3-4 sene suruyor sana hali hazirda anlastiklari is listesini veriyorlar (isler kendilerinin ozel) amerika da fast food zincirinde 10 yillik kart veriyolar 6 ay calisiyorsun sonra cikiyorsun)
3-4 sene tr de islerini hallet okul,dis,saglik,aile gibi.
direkt buraya gelmek istiyorsan beklemeden onun da yollari var yazayim.
asagida yazdiklarim ile de gelebilirsin ama oturum vermez burda ayri ugrasirsin en temizi yukarda yazdigim.
j1 - degisim ogrencisi olarak gelebilirsin (work and travel,summer camp,staj)
f1 - ogrenci olarak gelebilirsin ( dil okulu,universite,sertifika )
h2b - mevsimlik isci programi (oteller,tarim yerleri)
b2 - turist olarak gelebilirsin (bir yerde calisip tr de baglarini kanitlaman gerekir)
yukarda verdigim 4 katagori icin danisman tutacaksin. oda 250 ile 500 dolar arasinda sana randevu ve gerekli belgeleri soyleyecek.(genelde bu belgeler kabul belgesi,sabika kaydi gibi seyler oluyor kendin yapman cok ugrastirici ve bas agrisi)
ornek veriyorum danisman sirketleri olarak hvrvize,amerikanuzmani,atlas gibi hvr kotunun iyisidir tr serveri icin. -
317seref bunu yazdımkyb bunu yazdı
sor bana para falanda istemem.
usa icin gariban temali orta kesim icin anlatiyorum.
eb3 bdv solutions diye tarat.
bdv solutions da ki company ile email atip gorus veya telefon ac.
20-30k gozden cikartiyorsan yapiyorlar bu 10 yillik green card (3-4 sene suruyor sana hali hazirda anlastiklari is listesini veriyorlar (isler kendilerinin ozel) amerika da fast food zincirinde 10 yillik kart veriyolar 6 ay calisiyorsun sonra cikiyorsun)
3-4 sene tr de islerini hallet okul,dis,saglik,aile gibi.
direkt buraya gelmek istiyorsan beklemeden onun da yollari var yazayim.
asagida yazdiklarim ile de gelebilirsin ama oturum vermez burda ayri ugrasirsin en temizi yukarda yazdigim.
j1 - degisim ogrencisi olarak gelebilirsin (work and travel,summer camp,staj)
f1 - ogrenci olarak gelebilirsin ( dil okulu,universite,sertifika )
h2b - mevsimlik isci programi (oteller,tarim yerleri)
b2 - turist olarak gelebilirsin (bir yerde calisip tr de baglarini kanitlaman gerekir)
yukarda verdigim 4 katagori icin danisman tutacaksin. oda 250 ile 500 dolar arasinda sana randevu ve gerekli belgeleri soyleyecek.(genelde bu belgeler kabul belgesi,sabika kaydi gibi seyler oluyor kendin yapman cok ugrastirici ve bas agrisi)
ornek veriyorum danisman sirketleri olarak hvrvize,amerikanuzmani,atlas gibi hvr kotunun iyisidir tr serveri icin.Hocam BDV Solutions'a baktım. Sitelerinde 20 bin dolar fiyat biçmişler. Bileydim başvururdum :D Ben AU'da sadece üniye 20 bin dolar ödedim. Tabi 7 senelik bir vizem oldu sonunda. Bunun skilled versiyonu var mı? Software engineering pozisyonlarında sponsor olmaya gönüllü ama parasını benim ödeyip gidebileceğim sistem var mıdır acaba?