folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Yapay Zeka Sonrası Ne Halt Edeceğiz - Yazılımcılar



Yapay Zeka Sonrası Ne Halt Edeceğiz - Yazılımcılar

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Mayıs/2012
    Erkek

    Her ne kadar yok ya nolacak dedikçe yapay zeka paldır küldür geliyor.

    Gerek şirket sahipleri gerekse firmada çalışan yazılımcıları nasıl bir gelecek bekliyor?

    Bir gün hadi bay bay derseler planınız var mı?

    zeybekustasi tarafından 14/May/24 11:23 tarihinde düzenlenmiştir

    https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuRNN
    BuRNN's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Mart/2009
    Erkek

    Bu sadece yazılımcılılarla alakalı değil, yapay zekanın yapamayacağı bir meslek yok :D

    Herkes birbirine bitsin ölsün diyor da komple göte gelecek insanlık. Üç beş zenginin eline kalacak dünya. Önüne geçmek de çok zor.

     

    Ha başka meslek grupları enayi gibi mesleğini "Open Source" gibi public edip yapay zekanın işini kolaylaştırmadığından belki birkaç sene fazladan çalışırlar. Sonra yine kaçınılmaz son.

    İşin komiği adamlar copyright, patent, lisans, yasa hiçbirşey tanımıyorlar da. Avrupa harici regulasyon çıkaran da yok. Güçlünün adaleti dünyaya hakim malesef.

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Mayıs/2007
    Erkek

    Bunun yeni bir çağ başlangıcı olduğunu söylemiştim.

     

    https://www.youtube.com/watch?v=eaPB83_EDW0

     

     

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antichrist
    antichrist's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Ağustos/2021
    Erkek

    enterprise segmentte, komplex projelerde çalışacak şekilde kendini geliştiren hiçbir yazılımcıyı gpt gibi teknolojiler etkilemez. düz web sayfası geliştiren, wordpress geliştirme ile çalışan vb. yazılımcılar için risk var. insan faktörüyle özel şekillenen yapıları yapay zekanın çözmesine imkan yok. unutmayın, yazılım sorun çözme üzerinedir. gpt gibi AI sistemleri olaya her daim kitabi bakacak. duygu ile yaklaşmayacak. bilmem ne biriminin özel isteklerini anlamlandırıp, taklalar atarak çözümler üretmeyecek. bana şu algoritmayı yaz ya da bana şu kodu ver dışında karmaşık soruları sorduğunuzda en akıllı AI bile direk cortluyor. IT sektöründe çalışan çoğu sistem legacy altyapılara, her gelenin, her isteyenin taklasına göre şekillenmiş salak saçma modellerle yürüyor. bu sistemleri  baştan da yazdıramazsın. kültür üzerine inşa edildiler, her bir takla bir sorun çözmeye bir yamaya sebebiyet veriyor. bunları sen AI'a anlatana kadar emekli olursun zaten.

    zaten o raddeye gelirse bir sistem insana ihtiyaç kalmaz, sağlam bilgisayar sistemi ve networkleri kurup tüm dünyanın onun çevresinde dönmesini sağlayabilirsiniz. o zaman eskilerin köleleri gibi insan çalıştıran makineler ortaya çıkar. yöneticilere de ihtiyaç kalmaz. kar maksimizasyonu üzerine kasan, AI gibi sistemlere de para gömen trilyonerlerin de işine gelmez bu. ilk onlar kaybeder. şu anda show maksatlı elde ne var ne yok ortaya dökülüyor. bir müddet sonra regüle edilecek ve yardımcı mantığında çalışan çok akıllı sistemlerimiz olacak.

    ilaveten şu tezimi de ortaya atayım tekrar, bitcoin vb gibi zırt zort coinlerle market alışverişi yapabildiğim, nakit paranın tamamen hayatımdan çıktığı noktada AI'ın herhangi bir mesleği işinden edebileceğini düşünebilirim. çok teknolojik yaklaşmamak lazım. hala bozuk para diye bir gerçek var, 2024 yılında olmamıza rağmen.

     

     

    antichrist tarafından 14/May/24 06:53 tarihinde düzenlenmiştir

    |~_~|
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Mayıs/2007
    Erkek

    Zamaninda otonom araçlar için şöyle yapamazlar, böyle yapamazlar dediğim her tezi tek tek çürütüp takır takır yaptılar. Yapay zekanın yapamayacağı bir şey yok. 

    Eski kültürü de öğrenir üzerine ekler.  Dediğiniz gibi orta segmenti yok edecek ancak üst kademe mühendislerin de ai'la entegre çalışabilmesi gerekiyor.

    Makinaci olarak çok iyi entegre olduk biz. Şu şu ortamda nasıl boya kullanayım diyorum marka model bile veriyor. Örneğin tuzlu su, - 20 santigrat icin gres yağı öner diyorum pat diye veriyor. %30 hızlandırmistir ortalama. 

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnableTurk
    EnableTurk's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2007
    Erkek

    Cevabı çok basit;

    Yapay zekadan da daha ileri gitmek için de yapay zekayı kullanacağız abi :D 

    Şaka bir yana faydalanacağız reis, o yeterince ilerleyene kadar biz emekli oluruz zaten. 


    seni 4 kere döverim yarın 🤙
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Homo

    çorba yapmayı bilmediğin için mi çorbacıya gidiyosun ? 


    29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Liquid
    Liquid's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Eylül/2005
    Erkek

    Programlama kısmını bilmem de resim, film ve müziklerin zamanla etkisini kaybedeceğini düşünüyorum. Bir furya başladı ve zamanla insanların yapay zeka tarafından yaratılmış, birbirine benzer içeriklerden sıkılacağını, insan yaratıcılığı arayacağını düşünüyorum. Maksimum 10 sene veriyorum. Sonrasında yapay zeka bence daha alt katmanlarda kullanılacak. 

    Programlamada da iyi bir yardımcı olabilir ama yine insan üretimini geçemeyecektir. Kısa sürede çok şey yapabiliyor olması tercih sebebi olabilir ama yaratıcılıkta insanı geçemez. Sanat gibi programlama da yaratıcılık gerektiriyor...


    İmzalamazsam ne olcak?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaNaL_AjaN
    SaNaL_AjaN's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ağustos/2005
    Erkek

    Onunla savaşmak yerine beraber yol almayı öğrenmekten başka çözüm yok gibi..


    Antalya'da Emlakçı parçası :)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2008
    Erkek

    Bu konuyu ben de yakın zamanda açmayı düşünüyordum. Zamanında ben bunları söyleyince en çok karşı çıkanlardan biri olarak şimdi senin bu konuyu açman da ayrı ironik olmuş  :D

    Benim görüşüm şuanki konvansiyonel yazılımcıların yarısının direkt işsiz kalacağı ve geriye kalanların da AI kullanarak projeleri oluşturacağı aynı zamanda managementını yapacağı yönünde. Ayrıca sektörde kalan bu diğer %50 lik kesim için de sektör hem çok rekabetçi olacak hem de maaşlar düşük olacak.

    Ben mesela borsa alanına gireyim diye ciddi denemeler yapıyorum son 3-4 aydır ama oradan da cidden mesai yaptığın bir iş gibi uğraşarak sabit gelir çıkartman çok zor görünüyor. En azından büyük bir sermayeyi tutmuyorsan elinde ki yine batma riski var paranın.

    Uzun lafın kısası.

    Hesap makinesi çıhtı matematikçiler işsiz mi galdı ? ATM ler çıktı banhalar mı gapandı ?  falan diyen vizyon 0 adamları dinlemeyin. Kendinize bir plan yapmaya başlayın.

     

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buber.
    wordros
    wordros's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Ağustos/2005
    Erkek

    Yapay zeka etkileyebilir ama bitirmez. Bu doğanın kanunu arkadaşlar. Kendini eğer günümüz şartlarına göre kalifiye yetiştiremezsen ve sürekli geliştiremiyorsan bu her sektörde sıkıntı artık. Çünkü her alanda milyonlar var artık. Nüfus çoğaldıkça bu genel bir sorun bütün sektörlerde. Yapay zekayı kullanarak kendinizi geliştirin ve Çağın gerisinde kalmayın.


    alektamovikmovik
Toplam Hit: 3997 Toplam Mesaj: 73
yazılımcı