Mühendisler Hep Mutsuz Mudur?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Khan23
    Khan23's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Temmuz/2015
    Erkek
    JPriest bunu yazdı

    Yıldız Teknik Elektronik ve Haberleşme mezunu 10'dan fazla arkadaşım var, istisnasız tamamı bilgisayar mühendisliği mezunlarının işlerini yapıyorlar. Çoğu da keşke bilgisayar mühendisliği okusaymışız diyor.

    Yüzlerce mezundan 10 kadarını tanıyıp böyle bir istatistik çıkardım, geneli yansıtmıyordur muhtemelen. Yine de belki bir işe yarar, buraya yazayım dedim.

    eyvallah hocam peki hangi alanlara yönelmişlerdi hatırlıyor musun? elektronik, gömülü sistemler,haberleşme, kontrol ve otomasyon ? 


    We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pisibaliqi
    Pisibaliqi's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Aralık/2009
    Erkek

    git kaynakçı ol mühendis olma, bu ülke cahillerin ülkesi mühendis olacaksın da saygı falan mı göreceksin sanıyosun?

    Devlette çalışan herhangi bir temizlikçi dahi senden fazla maaş alacak sende ben mühendisim diye dolaşacaksın.

    Mühendis olupta TR de mutlu olan 1 tane adam görmedim. Telmaşa diploma mühendislerini saymıyorum. Gerçek anlamda mühendis olupta bu ülkede mutlu olman imkansız. Bizim büyük mühendislerimizin alayı niye yabancı ülkelerde çalışıyor diye bir sor kendine. Mühendisliği kıyısından kapan adam bile bu ülkede durmuyor.

    Kesinlikle sağlığa falan yönel yada ilahiyat falan oku skmişim mühendisliği ne üretiliyorki ülkede neyin mühendisi olacan?

    Not:yüksek mühendisspor


    Fiat Justica Et Ruat Caelum...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siberturq
    siberturq's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Eylül/2015
    Erkek

    Öncelikle mesleğini para kazanmak için mi seçeceksin buna karar ver?

    Diğeri ise puanım boşa gitmesin diye tercih yapma.

     


    Bir şeyi gerçekten yapmak isterseniz bir yolunu bulursunuz, istemezseniz de bir bahane bulursunuz.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    volkan
    volkan's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Mart/2007
    Erkek

    bölümü mesleği sevmenin haricinde   iş kurucak sermaye güvencen yoksa girme elektroniğe 


    onekine?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Homo

    Finalde kariyer.net te is arayacaksaniz her bölüm mutsuz eder


    29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JPriest
    JPriest's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Mart/2007
    Erkek
    Khan23 bunu yazdı
    JPriest bunu yazdı

    Yıldız Teknik Elektronik ve Haberleşme mezunu 10'dan fazla arkadaşım var, istisnasız tamamı bilgisayar mühendisliği mezunlarının işlerini yapıyorlar. Çoğu da keşke bilgisayar mühendisliği okusaymışız diyor.

    Yüzlerce mezundan 10 kadarını tanıyıp böyle bir istatistik çıkardım, geneli yansıtmıyordur muhtemelen. Yine de belki bir işe yarar, buraya yazayım dedim.

    eyvallah hocam peki hangi alanlara yönelmişlerdi hatırlıyor musun? elektronik, gömülü sistemler,haberleşme, kontrol ve otomasyon ? 

    System admin var aralarında, storage admin var, orta katmancı var, database admin var, yazılımcılar var.. Bölümün içeriği ile doğrudan bağlantılı işler değil.


    Sen hiç kaval çaldın mı?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yucel
    Yucel's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Haziran/2006
    Erkek

    öncelikle kimsenin lafına bakma hocam, özellikle akraba kısmı konuşur durur, kendini en iyi kendin bilirsin. Bu tarz konularda Aileni de dinleme. Genel aile mantalitesi oğlum/kızım 8-5 bir işe girsin memur gibi çalışsın kafasında. Tabi bu yaşam tarzını seviyorsan da saygı duyarım. Mühendisliğin alanı ve dalına göre dediğin durumlar olabiliyor. Bu işin fıtratında biraz mazoşistlik yatıyor. Saatlerce bir problemi çözmek için uğraşıp didinebiliyorsun. Mesai saatleri 08:00-17:00 birisi işinden çıkıp bir kahve dükkanında filtre kahvesini yudumluyorken sen ofis'te saatlerce bilgisayar başında bir bug'ı çözebilmek için stackoverflow'u karış karış aramaya koyulabilirsin. Özellikle savunma sanayii kısmında ar-ge ağırlıklı çalışıldığı için gönüllü mesailer bolca yapılabilmekte. Çünkü teknoloji çok hızlı gelişiyor ve bir mühendis olarak optimum çözümü bulabilmek için de literatürlerin arasında boğulman gerekebiliyor. Özel'de ağır şartlar altında vs. her firma için geçerli değil. Ağır şartlar daha çok KOBİ diye nitelendirdiğimiz firmalar. Tatmin olmayan kişiler de daha çok belli bir pozisyonda takılıp kalmış, maddi olarak yıllar geçmesine rağmen belli bir sabitte ilerleyen, fazlaca "esnek" çalışma saatlerine maruz bırakılmış kişiler olarak tahmin ediyorum.. Kurumsal olarak niteleyebileceğimiz firmalar gayet güzel şartlar, yan haklar ve olanaklar ile çalışanlarını tatmin ediyor(çoğu, istisnalar vardır illaki). Bu kurumsal olarak nitelendirdiğimiz yerler için de yeni mezun birisinden bekledikleri trend bir üniversite, ingilizce, kısmen hatrı sayılır bir not ortalaması.

    Ben memnunum, mühendislik bir yaşam tarzı bence. Özellikle hayatınıza da uygulayabiliyorsanız, sizden mutlusu yok :) Tabi şu an genç, kanı kaynayan bir kafayla yazıyorum bunları. Evlilik, çocuk, yaş ilerleyince vs. durum ne olur bilmem. Özellikle 40+ mühendis müridlerden tecrübelerini dinlemek isterim.


    less than one, more than zero.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Kayıt Tarihi: 25/Temmuz/2002
    Erkek

    ben de bilgisayar mühendisiyim. işimi seviyorum o yüzden zorluklarla karşılaşsam da çok ırgalamıyorum.

    mühendislik problem çözmeye dayalı bir iş ve sahada doğrudan karşılığı var o yüzden hep zordur.

    herkesin yapabileceği bir iş olduğunu da sanmıyorum. meslek olarak ne seçersen seç o alanda kendini yetiştirebilmen için o mesleği seviyor olman lazım.

    dil öğren. 


    ftw
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Nisan/2008
    Erkek

    Mutsuz ayağına yatan ve bunu açıktan dile getiren insanların meslek ayrımı olmaksızın ekseriyetle tuzu kurudur. Gerçekten kaygısı, acısı, ihtiyacı vs olan insan derdinin çaresine düşer sağa sola dert yanmaya fırsat bulamaz. Sallama şu tripkolikleri. İşi severek yapar mısın ona bak sadece. Dil öğren +2

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EdepsizPenguen
    EdepsizPenguen's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Mayıs/2012
    Erkek

    bence iyi bir üniversitede okuyup, (yıldız teknikde buna dahil) bide kafayı çalıştırıp bilgi birikimi yaparsan kesinlikle tıp, sağlık flnn tüm mesleklerden daha avantajlı mühendislik, dünyayı gezebilirsin, bilgi donanımın yeterince iyi ise istediğin ülkede iş bulabilir kurabilirin, o tıp sağlık diyen arkadaşlar hayatı yan gelip yatma yeri devletden bedavaya para alma yeri olarak görüyor, mühendislik mesleği enaz doktorluk kadar kutsal bi meslektir bence, tabi türkiyeye bakarsan bunu hakkı ile yapan çok fazla mühendis göremezsin ama bende başta deim iyi bir üniversite ve biraz kafayı kullnarak birçok rakip mühendisin arasından sıyrılabilirsin, dahası uzmanlaşmak istediğin alana göre dünyada, tıppa göre daha fazla iş olanağı var, bunların hepsi bir kariyer planı, bence gidip tıp okuyup insanla uğraşıcağıma, mühendislik okuyup, makinaya yazılıma, elektronik karta hükmetmeyi daha rahat buluyorum ben, nitekim öylede yaptım.. bide son olarak mühendisin mutsuzu ancak tembel olandır, çalışmaya öğrenmeye gönüllü bir mühendis mutsuz olmaz, olamaz.!


    Yüksek Fizik Mühendisi - Optik Sistem Mühendisi
Toplam Hit: 6086 Toplam Mesaj: 57
mühendislik mühendislik okunur mu