folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder [ Döküman ] IIS Kurulumu (En Salak Adam Bile Anlar:)

[ Döküman ] IIS Kurulumu (En Salak Adam Bile Anlar:)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

Ardikişler boş boş oturuyordum hazır asp başlayım ve dökümanlarıda tek tek yazayım tbt müridlerimize yaralı olsun diye düşündüm buyrun öncer iis den başlıyak :)

...:::: ASP Kullanım Kılavuzu ::::...

Öcelikle Asp'ye Başlamadan Önce IIS denen Zımbırtıyı Kurmamız Gerekmektedir.Adım Adım Bakın Nasıl Kurulduğuna

IIS Kurulumu

Adım 1:Xp Cd nizi Cd-rom a Takın ve aşağıdaki ekranın gelmesini bekleyin.

Adım 2: Karşınıza Şu Şekilde Bir Panel Gelecektir.

Adım 3 : İleriye Tıklıyoruz Ve Aşağıdaki Gibi IIS Yüklememiz Gerçekleşiyor.

Adım 4: Ve Aşağıdaki Gibi Sihirbazımı Kurulumu Tamamlıyor.

Adım 5: Evet Sihirbazımıza Son Dedikten Sonra Başarılı Bir Şekilde IIS Kurmuş Oluyoruz.

Peki IIS Nere Kuruldu :) Nasıl Kullancaz Güzel Bir Soru Size Hak Veriyorum :)

Şimdi Masaüstünde Bilgiyarıma Girin ve c:/ nin İçine Giriniz.Inetpub Diye Bir Klasörümüz Var

Adım 6 : Inetpub İçine Dalıyoruz.

Adım 7: wwwroot İşte bizim Dosyalarımızı Atacağımız Yer burası onunda İçine Girin ve asp İsminde Klasör Oluşturun Artıkın Dosyalarımızı Buraya Atacağız Karışmaması Açısından Asp Diye Klasör Verdik

Adım 8: şimdi Bir Örnek Yapalım

Kodumuzu Yazıyoruz ama Şuan Metin belgesi Oluşturduk Dosyamızın Uzantısı .txt Bunu .asp Olarak Çevirmemiz Gerekli

Adım 9 : Şimdi Çekildeki Gibi Farklı Kaydet... Tıklıyorsunuz..

Şekildeki Gibi İsim Veriyorsunuz ve .asp olarak Kaydet Diyorsunuz. ben ilk_sitemiz.asp verdim sizde ne istiyorsanız onu verin.

aşağıda Gördüğünüz Gibi dosyamız Orada asp.txt dosyasını silebilirsiniz.Bizim İşimiz ilk_sitemiz.asp ile olacak...

Adım 9 : Şimdi Dosyamız Tam olarak C:\Inetpub\wwwroot\asp\ilk_sitemiz.asp

Peki asp Nasıl Çalıştıracağız ?

Adım 10 : Şimdi Internet Explorer'i Açıyoruz. Link Satırına http://localhost/asp/ilk_sitemiz.asp Yazıyoruz dütürü düt düt :)) Sayfamız Açıldı Aşağıdaki Gibi Olması Gerekli.

Evet Şuan Asp Çalışıyor Hadi Gözünüz Aydın :)

Biraz Bahsedelim wwwroot içine girmek için http://localhost/ yazıyoruz. asp diye klasör açtık http://localhost/asp/ilk_sitemiz.asp asp klasörünün nerde olduğunu anlamışsınızdır linkteki siyah kısım asp klasörümüzün içine girmesi gerektiğini söylüyor.ilk_sitemiz.asp zaten malum açıklamaya gerek yok :)

Hepinize Kolay Gelsin Devamı Gelecek Tabiki...

Yazar : BuZuL AnD HaRuN

BuZuL-SoFT :) Israrla İsteyiniz.

Buzul Msn : admin@webteknigi.com

Harun Msn : angelhunter222@hotmail.com

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ciğerci
    hakanS
    hakanS's avatar
    Erkek
    Tskler usta...Ellerinize Saglik...Saygilar..

...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arahman
    arahman's avatar
    Erkek
    alqoliq bunu yazdı:

Tskler usta...Ellerinize Saglik...Saygilar..

sağol

Agrasif miyim neyim?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hunter
    j4x
    j4x's avatar
    Erkek
    ii anlatmissin bu arada aynı sekilde yaptıktan sonra php.net te yorumcusunu indirrerk php de yükleybilirsiniz ama şu "En Salak Adam Bile Anlar" lafına kızdım bilg den anlamayan salakmı oluyo?

The king is bleeding.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    hacım BuZuL ileri tıkla----son a tıkla----kısmınıda resimli anlatmış eğer bunuda anlamazlarsa harbi salaklık vardır derim...

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

gVeR bunu yazdı:

ii anlatmissin bu arada aynı sekilde yaptıktan sonra php.net te yorumcusunu indirrerk php de yükleybilirsiniz ama şu "En Salak Adam Bile Anlar" lafına kızdım bilg den anlamayan salakmı oluyo?

ne alakası var ben iis kurduktan 1 ay sonra anca öğrendim databaseye yazma yetkisini vermeyi ? ama biri bana bu şekilde anlatsa heralde anlardım :)

ayrıca o kadar basite indim anlamayan salak değil salaktan daha ötedir :)

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hunter
    j4x
    j4x's avatar
    Erkek
    computerwolf bunu yazdı:

hacım BuZuL ileri tıkla----son a tıkla----kısmınıda resimli anlatmış eğer bunuda anlamazlarsa harbi salaklık vardır derim...

salak yerine hiçbişeyden çakmayandan bile anlar daha uygun..Dökümanı anlamayan salakmı olcak :S anlatsın belki anlamıcak yine mesela..

The king is bleeding.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    ya hacı adam şimdi asp ile uğraşacak IIS kuracak ve gelip buraya bakacak nasılmış diye..adımı adımına anlatmış..bunu anlamayan bırakıp gisin o zaman pc yi..

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

salak yerine hiçbişeyden çakmayandan bile anlar daha uygun..Dökümanı anlamayan salakmı olcak :S anlatsın belki anlamıcak yine mesela..

ha bak böyle diyorsan kabulüm o adam daha salaktır neden diye soracaksın bende cevap vereyim ulan salak ulan mal pc kullanmayı bilmion iis öğrenecek sen salakmısın önce bilgisayarı kullanmayı bi öğren daha sonra iis bokunu ye derim şahsen :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    a4tech
    a4tech's avatar
    Erkek
    hoja bırakın asp yi php ye başlayın. işe yaramaz asp bak sonra a4tech demişti tutmamıştım şimdi asp yetersiz kalıyor demeyin :))
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

a4tech bunu yazdı:

hoja bırakın asp yi php ye başlayın. işe yaramaz asp bak sonra a4tech demişti tutmamıştım şimdi asp yetersiz kalıyor demeyin :))

ulan welet asp nin a sından anlamıon gelmişsin bana asp yaramaz diyorsun sie lem 31 makinesi seni :)

bunu söyleyebilmek için asp ve php de uzman olmak lazım.

Toplam Hit: 4090 Toplam Mesaj: 34