0 Dan Baslayan Bırıne Onerıler
-
hocam bır tane daha konu acmıstım dorusu ama o tam olarak bılgı edınemedım ve o zman yogundum ders fılan ama tekrardan baslıyacagım her gun bı sey orensem kardır mantıgı :):) malum okuldan dolayı sureklı basında duramıyoruz....
şimdi sole anlatım ben webe meraklıyım ama cok ufak tefek bılgılerım var hatta bıse yaramaz o bılgılerım :(
sımdı ben sıfırdan baslayın bı adamım napmalıyım sole ayrıntılı olarak yardımcı olacak bı murıt varmı hacı yada yardımcı olacak lınkler :)
(biliyorum tahribat sıstemıne gore arastırmadan armut piş azıma düş denmez ama arastırmam ıcın neyı arastırmam gerek onu bılmem gerek :) )
@mod:yeni bir bölüm açıldı, bu tip konuları http://www.tahribat.com/Folder-Programlamaya-Giris-136/ kategorisine açabilirsiniz.
-
Herşeyi öğrenicem olmaz bence ilk önce bişey seç ne yapmak istediğini bul, sonra ona göre bi dil bul.. google ın altını üstüne getir onla ilgili 0ından profuna kadar arşivle anlatımları kitapları cart curt gerisi gelir zaten..
-
tam olarak neye sıfırdan başlıyosun anlamadım ? =I
-
yoyo bunu yazdı:
-----------------------------
tam olarak neye sıfırdan başlıyosun anlamadım ? =I
-----------------------------web tasarımına hocam :)
-
Bak şimdi web tasarım dedin , programlama istemiyorsun demek ki.
HTML öğren. Sonra CSS ile harmanla. Sonra anlamlı kod yazma yani xhtml ve css'i birlikte kullanarak tasarımlar oluşturmayla uğraş. Sonra javascripti de üzerine ekle.
-
fatX bunu yazdı:
Herşeyi öğrenicem olmaz bence ilk önce bişey seç ne yapmak istediğini bul, sonra ona göre bi dil bul.. google ın altını üstüne getir onla ilgili 0ından profuna kadar arşivle anlatımları kitapları cart curt gerisi gelir zaten.
-----------------------------ne yapmak ıstedegınden kastın hocam yapacagım sıtenın amacnın ne olması ıse aklımda bısıler var download sıtesı oyunlar programlar vs. pıyasada bunu gıbı suru ıle sıte var ama bı tanede benım olsun nolcak hocam :) gugıl amcamada tabıkı basvuracagım onsuz olmazda sole baslamısken saglam temeller atmak ıstıyorum onun ıcın hocam tahrıbattan yardım alım dedım.
-
piratekadir bunu yazdı:
fatX bunu yazdı:
Herşeyi öğrenicem olmaz bence ilk önce bişey seç ne yapmak istediğini bul, sonra ona göre bi dil bul.. google ın altını üstüne getir onla ilgili 0ından profuna kadar arşivle anlatımları kitapları cart curt gerisi gelir zaten.
-----------------------------ne yapmak ıstedegınden kastın hocam yapacagım sıtenın amacnın ne olması ıse aklımda bısıler var download sıtesı oyunlar programlar vs. pıyasada bunu gıbı suru ıle sıte var ama bı tanede benım olsun nolcak hocam :) gugıl amcamada tabıkı basvuracagım onsuz olmazda sole baslamısken saglam temeller atmak ıstıyorum onun ıcın hocam tahrıbattan yardım alım dedım.
-----------------------------web tasarımmı yapıcaksın onu sormuştum :)
-
bir çoğunuz web tasarım için sadece css, html, javascript yeterli demiş hayır günümüz web teknolojisi web 2.0'a dayalı css ile bir yere kadar yapabilirsin ama olaya görsellik girecekse photoshop ve flash'ta öğrenmen gerekiyor dostum.
-
Asosyal bunu yazdı:
bir çoğunuz web tasarım için sadece css, html, javascript yeterli demiş hayır günümüz web teknolojisi web 2.0'a dayalı css ile bir yere kadar yapabilirsin ama olaya görsellik girecekse photoshop ve flash'ta öğrenmen gerekiyor dostum.
-----------------------------anladım hocam ne demek ıstedıgını verılen bılgılerın ıcın tesekurler sımdı HTML ıle basladım nedır neynesıdır ogrenıyorum yavas yavas verılen bılgılerın ıcın tesekurler muritler :)
(yapılan yorumlara gore sunu anladım once HTML ıle baslıyorum sonrada CSS ogrenıyotum.Gorsellıgın dahada guzel olması ıcın photshop ve flashıda ogrenmem lazım ama ben bunu sona bırakıyorum ama onuda yapacagım zaman alsada yapcam :) )
-
Web programlama ile tasarımı birbirinden ayırt etmek zaten zor bir iş.
Yani tek başına aspx kodlarını satamazsın piyasada (Yani imkansız değil de, ihtimal düşük)
Genelde iş hepsini yapacak adama verilir.
1) PS, sike sike az da olsa anlamak zorundasın.
2) Flash, bilmek zorunda değilsin ama ya bilen arkadaşların olacak ya da fikrin olacak hakkında
3) CSS, çok da bilmen gerekmez aslında, yani dediğim o kadar kolaydır ki, rahatça editlersin.
4) HTML, eh bir zahmet.
5) JS, çok fazla bilmen gerekmez, genelde JS ile ilgili hazır modüller kullanılır ama editleyebilmelisin.
6) ASPx | Php | Asp bunlardan illaki birini az da olsa bilmelisin, zira bahsettiğin tüm site örneklerinde serverside kodlara ihtiyaç var. (RoR'dur JSP'dir bilmemnedir bunlardan biri de işini görür ama kaynak sıkıntısı dolayısı ile mantıksız olur bunlardan birini öğrenmeye çalışmak, sikini sallasan .net dökümanına ya da PHP dökümanına çarpıyorsun.)
Asp mi Php mi yoksa Asp.net mi sorusuna da:
Asp.net ile kod yazmak daha kolay & keyiflidir (bence) ancak hosting ücretleri çok yüksektir, MsSQL kullanmak demek VPS kullanıyorsan daha çok resource yani para demektir, o yüzden biraz tuzludur Asp.net
Asp, yorumsuzum bu konuda ama çok mantıklı gelmiyor bana yeni biri için. (VB falan biliyor olsan anlarım da bir nebze...)
PHP, dillerin en babası denebilir, C tabanlıdır, 10 numaradır ancak Asp.net'e göre iş yapmak çok daha uzun, zahmetli ve zordur. En büyük artısı ise, linux hostların nerdeyse bedavaya bulunabilmesidir.
-
Musket bunu yazdı:
Web programlama ile tasarımı birbirinden ayırt etmek zaten zor bir iş.
Yani tek başına aspx kodlarını satamazsın piyasada (Yani imkansız değil de, ihtimal düşük)
Genelde iş hepsini yapacak adama verilir.
-----------------------------Ya da tasarımı alır , üzerine kendi kodlarını geçirir. Ama Türkiye'de bir kişiye o kadar iş yüklüyorlar ki bu dediğim sadece büyük firmalarda oluyor. Diğerleri tasarım , altyapı , programlama , veri girişi , hepsini birden bir kişiye yüklüyor. Ben öyle biliyorum bu işlerin içinde değilim.