1 Ayda Ne Kadar Programlama Öğrenilir?
-
Hocalar bizim bir arkadaş var bu çocuğun programlama bilgisi temel düzeydeydi neyse okullar kapanalı 1 ay oldu adamla görüştük.Adam 1 ayda javada kendi başına satranç falan yazmış 2 tane otomasyon yazmış.Çocuk kendi yazdığınıda kanıtladı her şekilde.
Ben harbi afalladım durum karşısında.Çocuk bize soruyordu mysqlde nasıl aratma yapacaz diye adam şimdi kendi kendine neler yapmış.Böyle bir tiple karşılaşan var mı hiç ?
NOT:Herif iranlı.İngilizceside yok sadece persçe sitelerden yararlanmış.
u235 tarafından 09/Ağu/15 13:47 tarihinde düzenlenmiştir -
bu iranlılar bi acayip. türkiyede tanıdığım iranlıların hepsi böyle garip garip bilişimden acayip anlıyorlar. hintliler mi sikmiş bu persleri zmananında nolmuşsa bu adamlar bu konuda yetenekli galiba.
-
u235 bunu yazdı
Hocalar bizim bir arkadaş var bu çocuğun programlama bilgisi temel düzeydeydi neyse okullar kapanalı 1 ay oldu adamla görüştük.Adam 1 ayda javada kendi başına satranç falan yazmış 2 tane otomasyon yazmış.Çocuk kendi yazdığınıda kanıtladı her şekilde.
Ben harbi afalladım durum karşısında.Çocuk bize soruyordu mysqlde nasıl aratma yapacaz diye adam şimdi kendi kendine neler yapmış.Böyle bir tiple karşılaşan var mı hiç ?
NOT:Herif iranlı.İngilizceside yok sadece persçe sitelerden yararlanmış.
Hocam sıfırdan yazması çok zor bakarak yazmıştır ve çocuk kaç yaşında
-
-
Hazır satranç algoritmasıyla ortaokul çocuğuna bile yazılım dilinde satranç programı yazdırabilirsiniz.
Otomasyon dediğin şey de kayıt ekle silden ibaretse liselerin programcılık bölümünde ilk yıl öğretilen konu. En fazla bilmen gereken Visual Studio ya da dengi hazır paketlerden sürükle bırak form yapıp butonlara sql söz dizimi girmek.
Projeler büyük projeler değil. 1 ayda kallavi şekilde yapabilirsin. Hele interneti kullanmayı bilen ve doğru kaynağa bakabilecek kadar iq'ya sahipsen alasını yaparsın.
// Edit:
Visual Studio demişim ama konu zaten Java imiş. Java da bu daha da basit. Hazır kütüphaneleri ekledikten sonra her şey kolay.
Tabi her zaman kopya kod ihtimali de var. Gökten vakiyle inmediyse illaki referans almıştır.
Austen tarafından 09/Ağu/15 14:29 tarihinde düzenlenmiştir -
Ben iki yil once hic bilmedigin oop yi 20 gunde sifirdan baslayip database islemleri dahil ogrenmistim. C# uzerinden tabi. Dahada hic o kadar hizli bir ilerlemem olmadi. 20 gun gece gunduz durmadan 3-4 saat uyuyarak ogrenmistim. Olamaz mi olabilir tabi. Ama hiz bilgi analitik ve etkin dusunme kismi icin bir iki ay kesinlikle yetersiz ne nasilmis onu ogrenirsin. Ben db baglantisi kurabiliyordum ama entity framework diye bisey varmis onlari bilmiyodum. Onu zaman icinde denk geldim ogrendim.
-
Hersei kendisi yazdiysa yalandir.hazir algoritmalar varsa 1 haftada ogrenir yapar. Senin arkadas sallamis haberin olsun.o kadar kolay degil bu isler.
Otomasyonda nasi otomasyon.kayit alan fln bisiyse oda kolay... Cokta kasma yani.
Bu programcilarin yapisinda var kimle konussam kendini ovuor sole programciyim fln, ise gelince tik yok
-
youtubedan baka baka
-
satrancı nereye yazıyor sıfırdan hey yavrum hey
-
bakmıştır hocam durduk yere vahiymi gelcek adama araştırıp yapmıştır işte :)
-
edit.. gereksiz şeyler yazmışım.. takmamak lazım ..
unbalanced tarafından 09/Ağu/15 17:54 tarihinde düzenlenmiştir