folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder 1 Mayıs Bayramı Ve Bayram İle Çatışık Noktalar



1 Mayıs Bayramı Ve Bayram İle Çatışık Noktalar

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Temmuz/2005
    Erkek

    Evet gözlemlerim şunlar.

    1)Sendika patronları jiplerden indi. Meydana geldi halka karıştı :D İşçilerin hakları masalını okudular.

    2)Firma sahibi solcu görünümlü tanıdığım çalıştırdığı işçileri şantiyeye gönderdi. Kendisi patron olaraktan meydanlara aktı. :D

    3)PKK lı yaşlı teyzeler Türk kürt kardeştir. Türk anaları kürt anaları ağlamasın savaş olmasın diye canlı yayında konuştular. (Onlarda işçi Amerikan işçi memurları onlarda. Onlarında bayramı. ABD den emekli olcaklar onlarda.)

    4)Ben işçi falan göremedim hep üniversite öğrencileri. İşçilerin meydana geldiği falan olmadı hiç. Öğretmen mühendis nufus oldukça ilgiliydi ama. Aydın eğitmen ve mühendislerim oldugunu görmek güzel.

    5)Ben işçinin çıkıp evinden bayram kutlamaya taksime gelecek parası olabileceğinden bile şüpheliyim.

    İyi tarafı ise Bu sefer ortalığı yıkıp döken anarşist manyaklar yoktu. Arbede yaşanmadı güzel geçti. NED & Soros vakfının ihya ettiği sentikalar eşliğinde kutlandı :S

     

    Eee siz ne diyonuz?


    "bea"
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ocak/2010
    Erkek

    Tamamiyle milletin gazını almak için yapılmış  ilkokul müsameresi tadında bir işçi bayramı.Bdplilerin Atatürk büstüne çıkması da cabası.Eğer Akp 'ye laf söylenecek olsa ortalığı biber gazına bulayan polisler Atatürk'ün heykeline bdp bezleri sarılırken sadece izlemekle yetindi.Bir günlüğüne herkes isyankar müthiş duyarlı oldu yarın gene patronlarının kamçılarıyla sike sike işlerine giderek köpek gibi çalışacaklar.Kısacası batı cephesinde yeni bir şey yok.


    .
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSPPSS
    SSPPSS's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Ağustos/2007
    Erkek

    bende kac gundur bunlari anlatmaya calisiyorum.hayatinda hic calismamis paso ana baba parasi yemis sonra entel gorunmek icin isci hakki, kahrolsun fasizm diye gezen ama soruldugunda dusman oldugu fasizmin ne oldugunu aciklayamayan universite ogrencilerini o slogan attiklari meydanlarda ***esim geliyo.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozsar07
    ozsar07's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ekim/2007
    Erkek

    Özel bir davet ve ödül töreni gibi birşeydi işte, seçilmişler ve atanmışlar tarafından seçilen ve atananların toplandığı alanlara dönüşmüş, bir fener alayı ile şiir okuyan çocuk eksikdi kutlamalarda :)


    Ne deli ne kör Ne sağır ne de sayrı Mutluyum kısacası Ve hiçbir şey istediğim yok Senden felek Ama yine de Ucuz olsun ekmek Ve pahalı olsun insan hayati.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    archair23
    archair23's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Ekim/2008
    Erkek

    Alışık görmedğimiz görüntüler oldu polis müdahale etmedi. Ortalık karışmadı. Bu yüzden pek ses gelmedi gibi. Bi ara ankarada iki grup çatışmış konu ney tam olarak bilmiyorum. Taksimde eğlence vardı genelde genç nesil vardı. Türkiyenin nere gittiğini biraz anlar gibi oldu insanlar artık. Olaysız bir 1 mayıs olarak geçti.

    İnsanlar seslerini çıkartamadı. Devlet politikası altınta düşük ve orta gelir yine ezilyor. Medyanında biraz ilgisi az gibi geldi bu sene.


    Acer 4820TG i5 Ati 5650 & İphone 4 & iphone 6 & Turkcell Platinum & Ipad Mini Retina & Playstation 4 & GTA V & Logitech Z506 & Cookoo & Samsung Evo 250gb
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    teomanyak
    teomanyak's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Eylül/2005
    Erkek

    tamamen yapmacik sacma sakat bir organizasyon. kapitalist dünya düzeninde sürekli ben eziliyorum, hakkim yok suyum buyum yok diyen köle ruhlu kisilerin gaz alip verme amacli gecirdikleri zaman birimi. pkkli göt lalerininde bunu firsat bilip yavsaklik yapabilecekleri harika bir ortam. isci emekci fasa fiso ögren calis kendini ezdirme. expire olaylari cok güzel dile getirmis.

     

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 26/Mart/2003
    Erkek

    Mucadele ruhundan uzak pasivize olunmus bir bayram gecirdik.


    Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Triumph
    Triumph's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Mayıs/2004
    Erkek

    neyin mücadelesi? adı üstünde bayram. illa otobüs mü taşlıyacaksınız

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whopper
    whopper's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Haziran/2008
    Erkek

    İzmir Aliağa'da bu bayramın acı yüzünü gördüm. Benim asıl emekçim olan inşaatta çalışan vatandaşım harıl gürül etrafımda ne oluyor diye bakmadan çalışırken,Aylık maaşların 2-3 Milyar olan Petkim,Tüpraş çalışanları hükümet aleyhinde bağıra çağıra saatlerce ortalığı ayağa kaldırdılar. Üzülüyorum...

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Eylül/2007
    Erkek

    Triumph bunu yazdı:
    -----------------------------

    neyin mücadelesi? adı üstünde bayram. illa otobüs mü taşlıyacaksınız


    -----------------------------
    nerenden anlamışsın sen öyle :D

    adam mücadele ruhu diyor, ezilenlerin ezenlere karşı tek yumruk olup direnmesinden bahsediyor, ezilenler kim işçi sınıfı, öğrenciler, emekliler, ezenler kim, uluslararası kuruluşlar, hükümet ve yerli sanayi patronları (tüsiad, müsiad vs.) hak arama namına bir şey var mıydı? yoktu. eleştiri var mıydı? yoktu. genç siviller var mıydı? vardı :)


    ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kutengri
    Kutengri's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Mart/2008
    Erkek

    benim anlamadığım nokta şu. hangi insan evladı işçi olduğu için bayram yapar abi. bu sovyetler bütün dünya ile taşak geçmiş bence. bürokratların, partililerin yükselip, aşağıdaki köylüyü, işçiyi köpek gibi çalıştırmak için işçilere, "işçi olmaktan dolayı mutlu olma" fikrini aşılamışlar, bi da bayram armağan etmişler. 

    insanlar refah ve ferah içinde yaşasın, ekmek parası için köpek gibi sabahtan akşama kadar çalışmak yerine, gezsin dolaşsın, bilim, sanat üretsizn, aşk yaşasın. işleri de robotlar yapsın hacı.

    insanoğlunun hayatta kalmak, karın doyurmak, kira ödemek, yaşamak için çalışmak "zorunda" kalması hep "köleliğe" dönüşür. ismi kölelik olmaz ama pratikte köleliktir. 

    robotlar gelmeden insanoğlu bayram mayram yapmasın. çok saçma.

     

    not: yazı alıntıdır.

    aslında adam haklı gibi? 

Toplam Hit: 3481 Toplam Mesaj: 25