1 Mayıs İşçi Bayramımız Kutlu Olsun.
-
Emekçi TÜRK İŞÇİSİ'nin 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlu olsun ...
-
Bir mayıs olayı, 1800 bilmem kaç yıllarında amarikan kıtasında 80,000 kişinin 8 saat lik grevi ve buna benzer uygulamaların benzer örneklerle tekrarlanmasıyla dünya genelinde kutlanmaya başlanılan çalışanların yani emekçilerin haklarının kutlanması demektir. Ülkemizde ise 1909 yılında ilkkez sırp ve osmanlı vatandaşları ile ortak kutlanmaya başlanmış ve kutlanmaya devam etmektedir.
1 mayıs kutlansın, kutlanmasın burda olsun şurda olmasın gibi herkes farklı şekillerde elbette görüş bildirebilir. Ama ben 10 yıldır işçi olmama rağmen hiç bir zaman kutlamaya gitmedim yani daha doğrusu ay sonları fabirkada rapor ve ay başı evrak hazırlama taşkalasında olduğumdan gidemedim. Ama işçi olmamasına rağmen işçilerin ve emekçilerin hakkını savunmak için görüş bildiren ve katılan arkadaşlara teşekkür ederim. Ama işçilikle alakası olmamasına rağmen sırf sazanlık olsun, bende burdayım demeye çalışan şahıslarıda kınarım.
Ama birde bunların dışında işçi bayramı kutlamasından ziyade, devletin tüm kurumlarına askerine polisine diğer görevlilerine ve savunucularına adeta içinde besledği kin duygularını atmak kırmak dökmek için gelenler vardır.
Sonuç olarak kırmak, dökmek saldırmak zihniyetinde olan ş.refsiz insanlar vardır ve var olmaya devam edecektir. Ama bu ş.erefsiz insanların yüzüne diğerlerin hakkını gaspetmekte mantıklı birşey değildir.
Ama şuda bir gerçekki ülkemizde şahsım adına söylimki bu kara cahillik olduğu sürece, bizler 1 mayıs ve benzer ugulamaları ülkücü-komünist veya solcu-sağcı kapışmasına , şuncu buncu kapışmasına çevirenlere olacaktır ve olmaya devam edecektir.
-
bugün akşama kadar cem karaca dan işçisin sen işçi kal parçasını dinledim ii mi :) tüm emekçi işçi kardeşlerimizin bayramı kutlu olsun :))
-
amin cumlemizin:D
-
bizim hoca da bugün derse girer girmez kutladı...bizler de kafa emekçileriyiz dedi...
-
http://www.haberturk.com/
En cok ızlenenler encok okunanlar bölümlerındekı haberlere bi bakın bizim işçilerimiz bumudur
-
kaldırımda oturan eylemci kıza vuran polisimize ben daha ne diyim.
turiste dasyak atan anlayışa ben daha ne diyim.
bu hükümete karşı mücadeledir.yaşasın 1 mayıs.
-
mayrip bunu yazdı:
-----------------------------kaldırımda oturan eylemci kıza vuran polisimize ben daha ne diyim.
turiste dasyak atan anlayışa ben daha ne diyim.
bu hükümete karşı mücadeledir.yaşasın 1 mayıs.
-----------------------------
peki ya bebekli tek başına (etrafta gösterici yok bişey yok ) bir annenin yanına gaz bombası atılmasına ne demeli ... anne bebeğini hastaneye götürmek için yalwarırken yolda bi tanesi bile durup yardımda bulunmayan halkımıza ne demeli .... biz arabayla çocuğu götürürken önümüzü kesen polise ? , hastahane acil servisine gaz bombası atan polise ?ve bunun gibi yüzlercesine şahit oldum bu gün hadi diğer orantılı bize yapılan müdahalelere bişey demiyo görünelimde ya bunlara ne demeli ... ?bir bayramı gerçekten bayram şeklinde kutlamak bu kadarmı zorduda ? istanbulda bu gün bunlar yaşandı ?
Söz edilen olası (sözde)provakasyonlara karşı güvenlik önlemleri alınsaydı ...
Adam Gibi Bir Yürüyüş Planı Belirlenseydi .. Polis denetiminde bu yürüyüş ve anma gerçekleşseydi
İnsanlar Madur Edilmeseydi ... İnsanlar Hapis Hayatı Yaşamasaydı ... İnsanlar Yaralanmasaydı ... İnsanlar Darp Edilmeseydi Şuanki durumdan daha kötü bir durummu oluşurdu acaba ?
edit = (Yanlış Anlaşılmasın ... Bu Söylediklerimin hepsi sendikalar tarafından dile getirildi ve istendi )
-
Bana göre müdehale normaldi...Sendika başkanları 1 mayıstan önce meydan okuyucu açıklamalar yaptılar,bunlarıda gözönünde bulundurun biraz..Sen orada bayram ayağına toplanacaksın,polise saldıracaksın,karakollara saldıracaksın,araçlara saldıracaksın sonrada polis aşırı şiddet kullandı diyeceksin..Ben devletin başında olsam vur emri verirdim...
-
HolySeclorum bunu yazdı:
-----------------------------
Bana göre müdehale normaldi...Sendika başkanları 1 mayıstan önce meydan okuyucu açıklamalar yaptılar,bunlarıda gözönünde bulundurun biraz..Sen orada bayram ayağına toplanacaksın,polise saldıracaksın,karakollara saldıracaksın,araçlara saldıracaksın sonrada polis aşırı şiddet kullandı diyeceksin..Ben devletin başında olsam vur emri verirdim...
-----------------------------düşüncelerime tercüman olmuşsun hacı =)