folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder 1 Milyon Dolarlık Ödülü Geri Çevirdi

1 Milyon Dolarlık Ödülü Geri Çevirdi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nereodi
    nereodi's avatar
    Erkek

Soruyu merak ettim ben varmı bi bilgisi olan bu konuda bi bakim belki bende çözerdim.:D

canısı| Keser gibi olma; hep bana, hep bana. Testere gibi ol Bir sana bir bana...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    suKo
    suKo's avatar
    Erkek

5 6 seneki olay değilmi bu ya

Kafam oldu galiba:|
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mstraker
    mstraker's avatar
    Erkek

türkçe : http://tr.wikipedia.org/wiki/Poincare_konjektürü  -> çok bilgi yok

ingilizce : http://en.wikipedia.org/wiki/Poincaré_conjecture -> tam olarak anlatılmış

what makes you think i am not?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    7-19
    7-19's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

tipe bak bak gül

la liberte ne meurt jamais.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    _karantina_
    _karantina_'s avatar
    Erkek

''kapı aralığından yaptığı açıklama'' karizmaya bak be.Tanışmak lazım.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek

al işte mal mal yemin ederim geri zekalı bu çocuk :D

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hepaq
    Hepaq's avatar
    Erkek

Robinson_Crusoe bunu yazdı:
    -----------------------------

1%20milyon%20%20dolarlık%20ödülü%20geri%20çevirdi

Rus matematikçi 100 yıllık problemi çözdü. Ödül olarak kazandığı 1 milyon doları ise geri çevirdi.

Matematikteki en zor problemlerden birini çözen "dünyanın en zeki adamı" olduğu söylenen Rus matematikçi, 1 milyon dolarlık ödülü elinin tersiyle itti. 

Petersburg'da karafatmaların istila ettiği küçük bir dairede oturan 44 yaşındaki Dr. Grigory Perelman, kapı aralığından yaptığı açıklamada, parayı istemediğini belirterek, "Ben istediğimi aldım" dedi.

Ödül Perelman'a, ABD'deki Clay Mathematics Institute tarafından, matematikçilerin kafasını yüzyıldır yoran Poincare Varsayımı problemini çözdüğü için verildi.

Matematik dahisi, 4 yıl önce de Uluslararası Matematik Birliği tarafından problemi çözdüğü için verilen ödülü, "Para veya ün beni ilgilendirmiyor. Hayvanat bahçesindeki bir hayvan gibi sergilenmek istemiyorum. Matematik kahramanı değilim. O kadar da başarılı değilim, bu yüzden herkesin gözünü bana dikmesini istemiyorum" diyerek reddetmişti.

Perelman, Steklov Matematik Enstitüsü'nde çalıştığı 2002 yılında, 7 matematik muammasından biri olan söz konusu problemi çözdüğü iddiasıyla çözümleri internette yayınlamaya başlamıştı.

Yapılan titiz sağlamalarla çözümün doğru olduğu tespit edildi. Problemin, kainatın biçiminin saptanmasında yardımcı olabileceği belirtiliyor.

-----------------------------

yuh amk bu 5 yıl öncesinini haberi 5 yıl oluyor adam bunu çözeli

hepaq işte bildigin hepaq hep-aq degil :D
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeknikA
    TeknikA's avatar
    Erkek

Dünyanın en zeki adamı olarak kabul edilen Doktor Grigory Perelman St. Petersburg'da bakımsız ve böceklerle dolu bir apartman dairesinde oturuyor. Ancak "her istediğime sahibim" diyor.

100 yıldır matematikçilerin çözemediği "Poincare Conjecture" adı verilen matematik problemini çözen Perelman, çözümü de internet üzerinden gönderdi.

ABD'deki 'Clay Matematik Enstitüsü'nün koyduğu 1 milyon dolarlık ödülü reddeden Perelman; "Meşhur olmak istemiyorum. Kahraman falan değilim" dedi. Perelman'ın komşusu Vera Petrovna, "Bir kere dairesine girdim ve şoke oldum. Sadece bir masası, bir klozeti ve daha önceki oturanlar tarafından bırakılmış kirli bir yatağı vardı. ı. Apartmandaki hamam böceklerinden kurtulmaya çalışıyoruz, ama onun dairesinde saklanıyorlar" dedi.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vesselam
    vesselam's avatar
    Erkek

the vajinaaa....

Telegram @WVesselam
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maximuss
    maximuss's avatar
    Erkek

5 yil once cozdu ama , adami 5 yil sonra bulmuslar :)

Toplam Hit: 5981 Toplam Mesaj: 39