folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder 1 Milyon Yazılımcı Projesi BTK Akademi

1 Milyon Yazılımcı Projesi BTK Akademi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Buraya uzun uzun dusunceler, aciklamalar, veriler gelebilirdi ancak ulkemizde artik bircok seyin izahi yok mizahi var.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    affetmez
    affetmez's avatar
    Erkek

Bu proje bana saçma geldi açıkçası. Kısa sürede yazılımcı olmanın mümkün olabileceğini düşünmüyorum. Ülkede 3-4 sene berberde çıraklık yapıp işi öğrenemeyen bir sürü insan var.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek
    Advanced bunu yazdı

boş konuşuyor 

her ıs teklıfını kabul etmeyecekmısız 

ulkenın yararına hangısı ıyıyse onu yapacakmısız 

koyde yuzune bakılmayan adam ıhracat yapıyormus fılan flaan 

kadir köymen ıyıdır takıp ederım 

smdı mılyonlarca marka degerı olan bır marka yaratırım sonra yuzdemı alırım sonra sırketın atıyorum bılmem kac yuzdesını personel ayırırım personel kazandıkca ben de kazanırım. 

mıllet ac hepımızı acız 

trde bınlerce ozel hastaneye yazılım gelısıtren bır fırma var personelıen verdıgı maas 2 bın tl burada calısan yazılımcı her ısı yapar dsıardan dusunmez. legal oldugu surece 

@PcK0

guzel orneklemıs resme yetenegın varsa kursun kalemle bıle mukemmel eserler cıkartırsın yoksa tam takımın olsa da devamı gelmez. 

hazır wordpress kurmakla yazılımcı olunmaz 

okudugunu anlamdan alfabeyı ogrenmeden cumle yazamasın.

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Erkek

Yazılım için bence de bölüm şart değil ama biraz da elemek gerekiyor diye düşünüyorum çünkü bugün orman mühendisliği okuyan bir arkadaşım yanında türkçe öğretmenliği okuyan bir arkadaşım ve uluslar arası lojistik okuyan bir arkadaşım #1milyonYazılımcıyız diye instagram story atmışlar , başvuru ekranın paylaşıp :) hatta şey yazmışlar , allahım istihdam alabilmeyi nasip eder inşallah. 

Bu arkadaşlar hayatlarında 10 defa pc başına oturmamış arkadaşlar , yazılım ne diye sorulacak olsa sanırım , cs 1.6 kurmuş adamım hallederim ya gibi bir cevap verebilirler. Keşke böyle bomboş , bilimsiz , bilgisiz , cahilce , sırf iktidar sevdasına 1 milyon istihdam vereceğiz gibi hayali mi hayali bir proje başlatmasalardı , resmen sektöre bıçak vurdular , yazılımcı ve yazılımcı adaylarının katili oluyorlar , haberleri yok. 

Çünkü 1milyon istihdam başlığını verince , bunu klasik memur alımı sanıp , şimdi herkes yazılım eğitimlerine kayıt olmaya abanıyor. Ben bu kadar yanlış işlenen bir süreç görmemiştim. 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S-E-R-H-A-T
    S-E-R-H-A-T's avatar
    Erkek

15 yıllık bir bilgisayar muhendisi ve yazılımcı olarak cevabım;  önemli olan yazılımcı olmak veya yazılım bilmek veya öğrenmek/öğretmek değil. Önemli olan ülkeye/topluma faydalı neleri yazacağınızı / yazdıracağınızı kurgulamak /planlamak, gerekli şartları oluşturmak.

şöyle düşünün; alfabeyi ve okuyup yazmayı hepimiz biliyoruz. ama kaçımız şiir yazabiliyoruz?

planlamazsanız 2 sene sonra yazılım öğrenip doğru yönlendirilemeyenler piyasanın serserisi olur, r10 a düşer  "fahişe yazılımcı" olur.

herkes okur yazar olur ama hiçkimse şiir yazamaz.

ha okur yazar seviyesinin artması iyi midir? süperdir, o ayrı konu..

şeyini şeyettiğimin şeyi
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Realseyler
    Realseyler's avatar
    Erkek

Bence çok iyi...kotlin mi öğrensem pyton mu öğrensem bilemedim ...yada nasıl olsa yarıda bırakırım ne fark eder..

Baktığınız benim gördüğünüz sizsiniz
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

6 yıllık yazılımcı olarak gayet bu şekilde yazılım öğrenebilirsiniz.

Ama ben de sağlık ocağı doktor olmak için uzaktan eğitim almak istiyorum. Neden olmayayım abi? 

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Videoları nasıl çekeriz, pentest şeyleri güzel.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Atakan
    Atakan's avatar
    Erkek
    KaptaN bunu yazdı

Videoları nasıl çekeriz, pentest şeyleri güzel.

Yaparsan haber et hocam yolda izlerim hoşuma gidiyor 

Çılgın şeyh Müritleri coşturuyor...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    frekaze
    frekaze's avatar
    Erkek

Videolar çekilmiyor cache baktım küçük dosyalar halinde yazıyor en temizi camrip yapmak oda zaman istiyor. 

Toplam Hit: 7157 Toplam Mesaj: 44
btk yazılımcı