1 Milyon Yazılımcı Projesi BTK Akademi
-
Buraya uzun uzun dusunceler, aciklamalar, veriler gelebilirdi ancak ulkemizde artik bircok seyin izahi yok mizahi var.
-
Bu proje bana saçma geldi açıkçası. Kısa sürede yazılımcı olmanın mümkün olabileceğini düşünmüyorum. Ülkede 3-4 sene berberde çıraklık yapıp işi öğrenemeyen bir sürü insan var.
-
Advanced bunu yazdı
https://www.youtube.com/watch?v=OdXi80hvCWM iyi konusuyor bence
boş konuşuyor
her ıs teklıfını kabul etmeyecekmısız
ulkenın yararına hangısı ıyıyse onu yapacakmısız
koyde yuzune bakılmayan adam ıhracat yapıyormus fılan flaan
kadir köymen ıyıdır takıp ederım
smdı mılyonlarca marka degerı olan bır marka yaratırım sonra yuzdemı alırım sonra sırketın atıyorum bılmem kac yuzdesını personel ayırırım personel kazandıkca ben de kazanırım.
mıllet ac hepımızı acız
trde bınlerce ozel hastaneye yazılım gelısıtren bır fırma var personelıen verdıgı maas 2 bın tl burada calısan yazılımcı her ısı yapar dsıardan dusunmez. legal oldugu surece
@PcK0
guzel orneklemıs resme yetenegın varsa kursun kalemle bıle mukemmel eserler cıkartırsın yoksa tam takımın olsa da devamı gelmez.
hazır wordpress kurmakla yazılımcı olunmaz
okudugunu anlamdan alfabeyı ogrenmeden cumle yazamasın.
-
Yazılım için bence de bölüm şart değil ama biraz da elemek gerekiyor diye düşünüyorum çünkü bugün orman mühendisliği okuyan bir arkadaşım yanında türkçe öğretmenliği okuyan bir arkadaşım ve uluslar arası lojistik okuyan bir arkadaşım #1milyonYazılımcıyız diye instagram story atmışlar , başvuru ekranın paylaşıp :) hatta şey yazmışlar , allahım istihdam alabilmeyi nasip eder inşallah.
Bu arkadaşlar hayatlarında 10 defa pc başına oturmamış arkadaşlar , yazılım ne diye sorulacak olsa sanırım , cs 1.6 kurmuş adamım hallederim ya gibi bir cevap verebilirler. Keşke böyle bomboş , bilimsiz , bilgisiz , cahilce , sırf iktidar sevdasına 1 milyon istihdam vereceğiz gibi hayali mi hayali bir proje başlatmasalardı , resmen sektöre bıçak vurdular , yazılımcı ve yazılımcı adaylarının katili oluyorlar , haberleri yok.
Çünkü 1milyon istihdam başlığını verince , bunu klasik memur alımı sanıp , şimdi herkes yazılım eğitimlerine kayıt olmaya abanıyor. Ben bu kadar yanlış işlenen bir süreç görmemiştim.
-
15 yıllık bir bilgisayar muhendisi ve yazılımcı olarak cevabım; önemli olan yazılımcı olmak veya yazılım bilmek veya öğrenmek/öğretmek değil. Önemli olan ülkeye/topluma faydalı neleri yazacağınızı / yazdıracağınızı kurgulamak /planlamak, gerekli şartları oluşturmak.
şöyle düşünün; alfabeyi ve okuyup yazmayı hepimiz biliyoruz. ama kaçımız şiir yazabiliyoruz?
planlamazsanız 2 sene sonra yazılım öğrenip doğru yönlendirilemeyenler piyasanın serserisi olur, r10 a düşer "fahişe yazılımcı" olur.
herkes okur yazar olur ama hiçkimse şiir yazamaz.
ha okur yazar seviyesinin artması iyi midir? süperdir, o ayrı konu..
-
Bence çok iyi...kotlin mi öğrensem pyton mu öğrensem bilemedim ...yada nasıl olsa yarıda bırakırım ne fark eder..
-
6 yıllık yazılımcı olarak gayet bu şekilde yazılım öğrenebilirsiniz.
Ama ben de sağlık ocağı doktor olmak için uzaktan eğitim almak istiyorum. Neden olmayayım abi?
-
Videoları nasıl çekeriz, pentest şeyleri güzel.
-
KaptaN bunu yazdı
Videoları nasıl çekeriz, pentest şeyleri güzel.
Yaparsan haber et hocam yolda izlerim hoşuma gidiyor
-
Videolar çekilmiyor cache baktım küçük dosyalar halinde yazıyor en temizi camrip yapmak oda zaman istiyor.