folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder 100 Metre Kare Tek Odali Bi Yer Yaptırmak Kaça Maal Olur?

100 Metre Kare Tek Odali Bi Yer Yaptırmak Kaça Maal Olur?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efsanemeric
    efsanemeric's avatar
    Erkek
    KILICH bunu yazdı

100 m² boş ev prefabrikten 25.000 ile 30.000 arası yaptırırsın 2.80 yükseklikte...

10.000 TL Zemin Betonuna Verirsin...

Şap Hakkında Bilgim Yok...

Zemin Kaplaması Yaptıracaksan ortalama 2.000 TL de O Yapar...

Ortalama Toplamda 35.000 ile 45.000 lira arası bir rakam tutar...

Reklam ;

www.villayapi.com

Reklam 2 ; 

www.prefabrikevfiyatlari.com

çok abartı olmuş hocam biz geçen yaz 3 katlı yer yaptırdık kendi arazimize 100.000 tl tuttu

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KILICH
    KILICH's avatar
    Erkek
    efsanemeric bunu yazdı
    KILICH bunu yazdı

100 m² boş ev prefabrikten 25.000 ile 30.000 arası yaptırırsın 2.80 yükseklikte...

10.000 TL Zemin Betonuna Verirsin...

Şap Hakkında Bilgim Yok...

Zemin Kaplaması Yaptıracaksan ortalama 2.000 TL de O Yapar...

Ortalama Toplamda 35.000 ile 45.000 lira arası bir rakam tutar...

Reklam ;

www.villayapi.com

Reklam 2 ; 

www.prefabrikevfiyatlari.com

çok abartı olmuş hocam biz geçen yaz 3 katlı yer yaptırdık kendi arazimize 100.000 tl tuttu

Maksimum Değerler Bunlar Hocam...Sonra Süpriz Olmasın Diye...Proje Çizildikten Sonra Net Fiyat Çıkar...

Senden Ölürcesine Kaçan,Başkasına Hayat Gibi Gider...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    h2run
    h2run's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Olgunisik bunu yazdı

Yorumunuzu göremiyorum. Her nereye yazdıysanız iyi saklamışsınız, bulamıyorum.

buyur :) 

Usta yaşamak ıcın degil , Irmagın kenarında bı arsa var 700 metre tıcarı arsa. sondaj vurdurcam su cıkarcam. ve 100 metre kare büyüklügünde bi iş yeri tarzında olacak cok ahım şahım biryer olmasına gerek yok orayı halı yıkama yerı yapacagız. Alan düz. Amacım kira ve su derdınden kurtulmak bu işte encok parayı su ve kira tutuyor.Arsa bızım oldugu ıcın ılerde işi kapatsak bile bahce olarak kullansınlar.. gidip bi dukkan kıralasak 400tl aylık su parası en aşşa 1000 lira gelecek. yanı kafadan işe her ay 1500 lira cepte başlıcaz .. hem kendı yerımız olacak. Bu sekılde dusunuyorum daha mantıklı degilmi ? onun ıcın bana 100 metre kare bı alana tek katlı ev calısma yeri ne kadar maal olur ? yerlerı fayans yapıcaz. Hazır beton kullansam dahamı karlı olurum ?  

- Ben alışılmış şeyleri sevmem, bilirsin.Yaşamaksa ; dilediğim gibi yaşamalıyım, sevmekse; gönlümce sevmeliyim.Kendi elimle yazmalıyım alın yazımı,ölmekse istediğim anda ÖLMELİYİM.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek

Size kötü bir haberim var. Büyük ihtimal sondaj vuramayacak, vursanızda suya metreküp cinsinden para ödeyeceksiniz. DSİ yeraltı suyu kullananlara sayaç takma ve faturalandırma yükümlülüğü getirdi. Eğer belediye sınırları içerisindeyseniz belediye izin vermeyebilir zira size su satacak. Aylık 1000 tl su faturalı kaç müşterisi varki? Hem dsi ye para ödeyeceksiniz hemde belediyeye atık su parası ödeyeceksiniz. O su kullanıldıktan sonra kanalizasyona gidecek ve bu atık su demek. Bedava suyu unutun.

Hazır beton konusuna gelince. Elle beton (elle derken küçük makineler ile inşaat mahallinde hazırlanan betonlarıda içine katıyorum) yapmak kalktı artık, yapanı zor bulursunuz. Belediye sınırları içerisindeyseniz zaten unutun elle betonu. Seve seve hazır beton alacaksınız. Gerçi hazır beton sağlam iş isteyenler için elle döküm betondan daha ucuz.

Maliyet için geniş bir aralıkta cevap vermek gereksede en az ödeyeceğiniz rakamı söyleyebilirim. Standart temelli olarak düşünürsek Belediye+proje+onay+yapı denetim+inşaat maliyeti+mühendislik hizmetleri+ O.G nin yakından geçmesi varsayılarak Trafo+sgk dahil en az 40-45 bin TL ye malolacağını düşünüyorum. Bu fiyat sağdece boş bina, en ufak makine vb. yok.

Olgunisik tarafından 21/Şub/13 19:37 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    h2run
    h2run's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Olgunisik bunu yazdı

Size kötü bir haberim var. Büyük ihtimal sondaj vuramayacak, vursanızda suya metreküp cinsinden para ödeyeceksiniz. DSİ yeraltı suyu kullananlara sayaç takma ve faturalandırma yükümlülüğü getirdi. Eğer belediye sınırları içerisindeyseniz belediye izin vermeyebilir zira size su satacak. Aylık 1000 tl su faturalı kaç müşterisi varki? Hem dsi ye para ödeyeceksiniz hemde belediyeye atık su parası ödeyeceksiniz. O su kullanıldıktan sonra kanalizasyona gidecek ve bu atık su demek. Bedava suyu unutun.

Hazır beton konusuna gelince. Elle beton (elle derken küçük makineler ile inşaat mahallinde hazırlanan betonlarıda içine katıyorum) yapmak kalktı artık, yapanı zor bulursunuz. Belediye sınırları içerisindeyseniz zaten unutun elle betonu. Seve seve hazır beton alacaksınız. Gerçi hazır beton sağlam iş isteyenler için elle döküm betondan daha ucuz.

Maliyet için geniş bir aralıkta cevap vermek gereksede en az ödeyeceğiniz rakamı söyleyebilirim. Standart temelli olarak düşünürsek Belediye+proje+onay+yapı denetim+inşaat maliyeti+mühendislik hizmetleri+ O.G nin yakından geçmesi varsayılarak Trafo+sgk dahil en az 40-45 bin TL ye malolacağını düşünüyorum. Bu fiyat sağdece boş bina, en ufak makine vb. yok.

usta 40-45 cok fıyat cıkarmadınmı :) altı ustu 100 metre alana tek katlı bıryer yapmak bı arkadasım 15 bın cıvarı para cıkardı .. yanlız sondaj olayı işi kesınmı sayac baglanması yanı ? eger o sekılde ucret alıncaksa hıcbı anlamı kalmayacak cunkı yapalacak işin .

- Ben alışılmış şeyleri sevmem, bilirsin.Yaşamaksa ; dilediğim gibi yaşamalıyım, sevmekse; gönlümce sevmeliyim.Kendi elimle yazmalıyım alın yazımı,ölmekse istediğim anda ÖLMELİYİM.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    palakan229
    palakan229's avatar
    Erkek

Bu arada sondaj olayının bir sonu olmuyor mu? Uzun vadede getirisi olabilir; ama yanlış anlamadıysam oradaki su ne kadar size yetecek? Yani getirisi ne kadar olacak ki? Bir de üst kısımda bir mürid yazmış yani belediye işe karışıyor diye... Zahmetli sanki.

palakan229 tarafından 22/Şub/13 02:42 tarihinde düzenlenmiştir

Sevgi, insanın şeyleri en olmadıkları gibi gördüğü durumdur. / -Nietzsche
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    h2run
    h2run's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    palakan229 bunu yazdı

Bu arada sondaj olayının bir sonu olmuyor mu? Uzun vadede getirisi olabilir; ama yanlış anlamadıysam oradaki su ne kadar size yetecek? Yani getirisi ne kadar olacak ki? Bir de üst kısımda bir mürid yazmış yani belediye işe karışıyor diye... Zahmetli sanki.

Irmak kurursa su gelmez :D yer altı suyu yanı oyle dusun.Benı Aylık 1500 lira su parasından kurtarıcakdı.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    palakan229
    palakan229's avatar
    Erkek
    h2run bunu yazdı
    palakan229 bunu yazdı

Irmak kurursa su gelmez :D yer altı suyu yanı oyle dusun.Benı Aylık 1500 lira su parasından kurtarıcakdı.

İşte bir an düşündüm bende, yeraltı suyuda bir yere kadar. Yani yağış alan bir yer olsa bile ne kadar faydası olur bilemiyorum. :) Umarım çaresini bulmuşsundur...

Sevgi, insanın şeyleri en olmadıkları gibi gördüğü durumdur. / -Nietzsche
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek
    h2run bunu yazdı

cok fıyat cıkarmadınmı :) altı ustu 100 metre alana tek katlı bıryer yapmak bı arkadasım 15 bın cıvarı para cıkardı .. yanlız sondaj olayı işi kesınmı sayac baglanması yanı ? eger o sekılde ucret alıncaksa hıcbı anlamı kalmayacak cunkı yapalacak işin .

Arkadaşının fiyatına neler dahil.

15000 tl ye  belediye+ruhsat+proje+onay ı ancak halledersin. Çivi çakmadan bu parayı harcarsın. En az 1500 tl yapı denetim firması için harcarsın. Mesela 5000-6000 tl ye trafoyu halledemessin. sana en az 50 kva trafo belkide daha fazla lazım. hattı direği projesi onayı vb tutar o kadar. Bina yapmak sağdece harcı tuğlayı üst üste koymak değildir. Zamanında üst üste konmak sanıldığı için binalarımız bu halde. Devlet 1999 depreminden sonra ve en son 2 yıl önce her şeyi izne, projeye,denetime,birçok şeyi paranoyak düzeyinde kontrole bağladı. İyide yaptı.

Sor bakalım arkadaşına, fiyatına neler dahil.

Su işindeyse ben haberlerin yalancısıyım. Bkz. http://ekonomi.haberturk.com/enerji/haber/803277-yeralti-suyuna-sayac ,  http://www.focushaber.com/sayac-taktirmayan-yeralti-suyunu-kullanamayacak-yh-227596.html , http://www.cerkezkoyhaber.com.tr/haber/17074/yer-alti-suyu-kullanimi-icin-sayac-zorunlulugu.html

Yinede gözün korkmasın, piyasam var diyorsan gir. Unutma masraflar rakiplerin içinde olacak.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tengri
    Tengri's avatar
    Erkek

irmak  suyu cok mu temiz hocam, sonra yikatanlar begenmez belki

Ben Fight Clubı izledin mi? derken utanıyorum, adam İzlemedim. derken utanmıyor. Bi de nasıl güzel mi, diyo... Bi bitmediniz amk.
Toplam Hit: 5102 Toplam Mesaj: 21