12 Voltu 5 Volta Düşüren Devre 5 Amper Üstü
-
otobüs güzergah kayan yazı panelleri 5 voltla çalışıyor. 1 panel 4 amperlik bir akım çekiyor.
paneli otobüslerdeki 12 voltla çalıştıramayız paneldeki ledler patlar.
gebze haremcilere çok iş yapabilirim karaköyde 70 lira filan duydum. ne kadar doğru bilmiyorum 35 tir bence
kendimiz dönüştürücü yapamaz mıyız ben arşivde bulamadım devre -
dönüştürücü mü 70 tl hocam
-
http://elektroteknoloji.com/blog/voltaj-regulatoru-kucuk-dc-gerilim-uretme-lm2678-ile/
Hocam yukarıdaki adreste devre şeması mevcut. Entegreyi bulabilirmisin bilmiyorum bakmadım ama bulabilirsen lm2678 ile yapabilirsin. -
arkadaş vermiş ben de lm2677 için bulmuştum benzer mantık
5 ampere kadar dayanabilir tam datasheeti göremesem de. lm7805 lerde 3 amp max var o yüzden işine yaramaz bu bu seri işini görür
-
işimizi görür mü diyorsunuz ? akım sabit midir ? değişir mi ? paneli yakmaz umarım karaköyde fiyatını sorcam 30 liraysa alırım ama yine test olarak bu devreyi kullanacağım 1 panelde
ayrıca 5 amper bobinin tur sayısını arttırırsak elde ederiz diye okumuştumentegreden gelen 100 pikofaradın diğer ucu nereye bağlanıyor isteğe bağlı eşitleme ne amacı taşıyor? saati programdan yazıyoruz zaten
kaygusuz tarafından 29/Oca/13 02:37 tarihinde düzenlenmiştir -
şimdi hocam bu devreyi kurman biraz zor gibi, bobini bu şekilde sarman lazım..
kristalı kullanmana gerek yok,seçimlik clock palsi veriyorsun.. 5 amper sabit olamaz, devren 5 amper çekiyorsa o kadar alırsın. devrenin çekim
gücüne göre değişiyor potansiyel fark
sabah burayı bi ara hocam http://www.direnc.net/ bunlarda olabilir bi ihtimal. bu entegrenin düşük versiyon var o da 1.5 amp mı ne veriyor yeterli değil
unbalanced tarafından 29/Oca/13 02:36 tarihinde düzenlenmiştir -
-
unbalanced bunu yazdı
panelleri almaya gidince uğrayım eyvallah sağolasın
-
kaygusuz bunu yazdı
işimizi görür mü diyorsunuz ? akım sabit midir ? değişir mi ? paneli yakmaz umarım karaköyde fiyatını sorcam 30 liraysa alırım ama yine test olarak bu devreyi kullanacağım 1 panelde
ayrıca 5 amper bobinin tur sayısını arttırırsak elde ederiz diye okumuştumentegreden gelen 100 pikofaradın diğer ucu nereye bağlanıyor isteğe bağlı eşitleme ne amacı taşıyor? saati programdan yazıyoruz zaten
Unbalanced arkadaşında dediği gibi yükün 5A çekiyorsa alırsın aksi halde o kadar akım çekmezsin. Bu verdiğim regülatör gerilim regülatörü yani gerilimi sabitlemeyi garantiler. +-%2 toleransla çıkış gerilimini garanti eder ve 5A e kadar akım verebilir. 5A bobinin tur sayısını arttırmaya gelince akım kaynağı yapmayı mı kastettin hocam orayı tam anlamadım?
-
burda alternatif devreler var hocam, malzemelere dikkat et, diyotu da bulmaya çalış, bi kaç alternatif devren olsun..
bobin olayına gelince, hazır bobinler var dorukanstore da görebilirsin 22 bobin diye aratırsan ancak akım değerleri çok düşük, bilmiyorum etkisi
nasıl olur.. kendin sarabilirsen de bu akım değerini nasıl tuttutacaksın yani hiç hazır bobin kullanmadım onu satıcılara sorsan iyi olur
hadi kolay gelsin :)
-
aercys bunu yazdıkaygusuz bunu yazdı
Unbalanced arkadaşında dediği gibi yükün 5A çekiyorsa alırsın aksi halde o kadar akım çekmezsin. Bu verdiğim regülatör gerilim regülatörü yani gerilimi sabitlemeyi garantiler. +-%2 toleransla çıkış gerilimini garanti eder ve 5A e kadar akım verebilir. 5A bobinin tur sayısını arttırmaya gelince akım kaynağı yapmayı mı kastettin hocam orayı tam anlamadım?
yok hacım aynı şekli bi sayfada gördüm öyle yazıyordu. 1 panel tam olarak 4 amper çekiyor ama sağlam olsun diye 5 amper dedim. otobüsteki 12 voltluk akü 72 amper filan o yüzden aracın aküsü devrede entegreyi ısıtmasın bi zaman sonra ondan şüphe ediyorum. sonra iş görmez panelede 12 volt direk geldimi yandı gülüm keten helva misali :)
karaköyde hazır ucuza varsa alırım yoksa kendim yapacağım mecbur
kaygusuz tarafından 29/Oca/13 02:57 tarihinde düzenlenmiştir