folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder 14 Nisan Mitingi Bize Ders Olsun!

14 Nisan Mitingi Bize Ders Olsun!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Criminal
    Criminal's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Birincisi bundan sonra Deniz Baykal ne derse, en çok üçte birinin doğru olduğuna inanacağım. İkincisi ADD profesörlerinin "solcular" hakkında dediklerinin yalan olduğuna. İyi de o zaman ulusalcı heyecanımı nasıl ayakta tutacağım. Asıl soru bu!

BİA Haber Merkezi
    20/04/2007    Adil HAKYEMEZ       adil@bianet.org

BİA (İstanbul) - Epeydir yazamıyordum. Sonunda kavuştuk. Tabii, bu arada memlekette olan biteni izlemediğim anlamına gelmiyor bu. Vatanı saran milli heyecan dalgasını bütün hislerimle selamlıyorum.

14 Nisan heyecanımı söndüren hatibe

Prof. Birgül Ayman Güler'in 14 Nisan Tandoğan mitingindeki muhteşem söylevi aklımdan çıkmıyor. Ne hitabetti o. Dejavü gibi... Sanki Halide Edip, Sultanahmet'te konuşuyor, 23 Mayıs 1919'da... O belagat, o "mumdan gemiler" metaforu. Ve o final! Nazım'a yaslanaraktan, "Akdeniz'e kısrak başı gibi uzanan" falan... Çok etkileyiciydi, hakikaten. Gene de biraz popstar tarzı mıydı? O sondaki "içinize hava çekin", "çocuğu öpün" türünden reklâm klibi söylemleri falan, uymadı mı ne? Bunu not ettim.

Bu arada Nazım'a da hayranlığım arttı. Ölümünden şunca yıl sonra, başı derde düşen ona sarılıyor. Newroz'da da Tayyip Erdoğan döktürmüştü Nazım'dan: "Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür..." Bir de kıskançlık kaplıyor tabii içimi: Âlem almış başını gidiyor, bize de Nazım'dan kala kala "sen yanmasan, ben yanmasam..." sembolizmi.

Her neyse, bu akademik hatibemiz orada uyarmasa aklıma bile gelmezdi. Meğer Hrant Dink kardeşimizin cenazesini George Soros kaldırtmış. Çok şaşırdım tabii. Ben sanıyorum ki, solcular falan, DİSK, TMMOB vs. ÖDP'li arkadaşlar işin başında. Ama Prof. Güler diyor ki, "Turuncu demokrasi, ülkemizde, başına amerikan sefirinin geçip yürüdüğü cenazelerimizde, yeni moda küçük-yuvarlak dövizlerin ardından sırıttı! Sırıtması yüzünde dondu kaldı!" İşe bakın, turuncu Soros rengiymiş. Ben de sanıyordum, Hollanda'nın rengi, "Oranj hanedanı" falan üzerinden... Akıl akıldan üstün tabii.

Suçluluk duygusu içinde "hakikaten bu ne acayip iş" diye kafamı kaşırken bir film şeridi gibi geçti Hrant Dink'in cenazesi gözlerimin önünden. Siyah dövizler taşıyordu insanlar üzerinde "Hepimiz Hrantız, Hepimiz Ermeniyiz" yazan. E, hani turuncuydu! Derken, Atatürk'ün cenazesini hatırladım, dünyanın bütün devlet başkanları cenazenin en önünde yürümüştü. Bundan pek bir gurur duymuştuk milletçe. E, o zaman Kemalist Cumhuriyet de başka devletlerin arkasına mı takılmıştı, Atatürk aramızdan ayrılır ayrılmaz. Saçmalıyor gibi sanki Ayman hanım!

Fakat bu "Amerikan sefiri" işi gene de kanıma dokundu; farkında olmadan başımıza geçmiş olması filan... Hoş değil tabii... Bilenlere sordum. Yok dediler. Yürüyüşün başladığı Agos'un önüne gelmemiş bile. Milliyet arşive baktım. Kilisedeki dini törene gelmiş ABD Ankara Büyükelçisi Ross Wilson ve eşi. Ermenistan Cumhurbaşkanı Koçaryan'ı temsilen Samson Özararat, Alman Birlik 90/Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth, Romanya ve Bulgaristan Ermeni cemaati ruhani önderi Başpiskopos Dirayr Mardikyan, Hollanda, İngiltere, Fransa, Kanada büyükelçileri, Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Türkân Saylan da oradaymışlar. Başımıza geçmek şöyle dursun, ardımıza düşmüş yani. Neyse yüreğime su serpildi!

Ayman hanımın "antiemperyalizmi"nde de bir tuhaflık var gibi geldi bana. Ordumuzun doğrudan söz sahibi olduğu alanları kesmiyor bu antiemperyalizm! Biz eskiden "NATO'dan çıkılsın", "İncirlik üssü" kapatılsın diye bağırırdık, böyle durumlarda. Anlaşılan yeni taktik bu: "Bush'a vur, NATO'ya selam dur." ADD taktiği "hâlk"ın kavrayabileceğinden daha sofistike olacak tabii.

Başta da dedim ya, gözüm pek tutmadıydı bu yeni hatibeyi. Sanki, biraz o "Sorosçu" falan dediklerine için için, içi gidiyor gibiydi aslında. Söylem yarışını buna yordum haliyle. Yetmezmiş gibi, bir paragrafta bu kadar asılsız lafı bir araya getirince, Halide Edip imajı bir anda dibi boyladı. "Milli heyecan" da öyle.

Bir geometrik durum: 14 Nisan alanı kaç futbol sahası eder

Bu ruh hali içindeyken dün bir arkadaşımdan da bir e-posta geldi; ekli dosyada bir power-point sunum. "Kaç kişiydik Tandoğan'da" muhabbeti üstüne. Ben Deniz Baykal'a inanmak istiyordum; ana muhalefet o! Mikrofon uzattılar mı "o 1 milyon kişi var ya" diye başlıyor sebepli sebepsiz. Bir bildiği var diye düşünüyorum tabii. Ama bu sunum, durup dururken aklıma karpuz kabuğu düşürdü. Yapan, GoogleEarth'tan işaretlemiş bir alanı; bir de hesap yapmış. Diyor ki, "burada 1 milyon 800 bin kişi vardı ama, hadi Tayyip'in gül hatırı için 1 milyon 400 olsun." Ben tabii Deniz Baykal'dan şüpheye düştüm, halk mücadelesini neden olduğundan küçük gösteriyor, durmadan "1 milyon" diyor diye.

Mühendis arkadaşlar var ODTÜ'den onlara sordum. Başladılar gülmeye, dediler ki, "biz de isteriz 10 milyon olsun ama, böyle hesap mı olur?" Adı belli olmayan power pointçi'nin hesabı şöyleydi: GoogleEarth üzerinde, Tandoğan'da toplananların yayıldıkları yerleri işaretliyor. Sonra o alanın çevresinden bir çizgi dolaştırıyor. Çizginin uzunluğunu GooogleEarth'dan ölçüyor, 2 bin 742 metre buluyor. Dörde bölüyor: 685,5 metre. "Bu," diyor "bir kenarı 685,5 metre olan bir kare demektir. O zaman da miting alanı 469,910. 25 metre karedir..." Her neyse, topla, çıkar, çarp, böl 1 milyon 874 bin 841 kişi yerleştiriyor bu alana, metrekareye 4 kişi hesabıyla.

Bizim mühendisler dedi ki, "iyi de kardeşim, aynı uzunluktaki bir çizgiyle kısa kenarları 1 metre; uzun kenarları 1370 metre olan bir dikdörtgen de çevrelenebilir. O zaman bir başkası da 'buranın alanı 1370*1= 1370 metrekare' diyemez mi? Metrekareye 10 kişi hesabıyla 'bu mitingde 13 bin 700 kişi vardı' dese ona da hak olmaz mı?"

Mühendislik başka şey vesselam. Ben olsam zokayı yutmuştum. Ama bu sefer de arada kaldım: 1 milyon 874 bin 841 nerede, 13 bin 700 nerede. GoogleEarth'e bakıp kara kara düşünürken birden gözüme 19 Mayıs Stadyumu ilişti. Orada Tandoğan'ın ötesinde öyle duruyor. Eni belli boyu belli. Wikipedia' ya sordum: Boyutları 105metre*70metre imiş. "E buldun cevabı!"

Neyse ki aritmetiğim ve geometrim iyiydi ilkokulda. Bir futbol sahasının yüzölçümü 105*70= 7350 metrekare. Metrekareye 4 kişi hesabıyla bir futbol sahası 7350*4= 29,400 kişi alıyor. Geriye bu alanın kaç futbol sahası ettiğini bulmak kalıyor.

Şekilde görüldüğü gibi 19 Mayıs Stadyumunun oyun alanı kadar bir parçayı kopyalayıp, esrarengiz powerpointçinin "miting alanı" diye işaretlediği yolların üstüne dizdim. Netice şu: Eğer yolların genişliği 70 metre olsaydı, miting alanı 13 futbol sahası kadar yer kaplamış olurdu. 13 futbol sahasına ise 29400*13=382,200 kişi yerleşirdi.

Durum vahim tabii... "Baykal'ın yalancısı" durumuna düşmek bir yana kalsın. Şimdi, 382 binde tutunmak için bile Ankara'da yolların futbol sahası genişliğinde olduğuna kendimizi ve başkalarını inandırmak kalıyor. Buna ben inanamadıktan sonra kim inansın...

Bugün Ankara emniyeti imdada yetişiyor gibi olduydu. Ama mitinge katılanların ortalama sayısının 583 bin olduğu sehven bildirilmiş. Onların bunu nereden bulduklarına da akıl erdirememiştim doğrusu.

Bu 14 Nisan Tandoğan mitingi bana ders oldu. Birincisi, bundan sonra Deniz Baykal ne derse, sadece üçte birinin doğru olduğuna inanacağım. İkincisi Atatürkçü Düşünce Derneği'nin profesörlerinin "solcular" hakkında dediklerinin yalan olduğuna. Üçüncüsü, internette dolaşan imzasız mesajların amacının bilgilendirmek değil yanıltmak olduğuna...

İyi de o zaman "ulusalcı" heyecanımı nasıl ayakta tutacağım? İşte asıl büyük soru bu! (AH)

Kaynak : http://www.bianet.org/2007/04/20/94873.htm 

(Daimi imza : Yokluğun cehennemin öbür adıdır, üşüyorum kapama gözlerini.)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turunc4u
    turunc4u's avatar
    Erkek
    Criminal bunu yazdı:
    -----------------------------
    Üçüncüsü, internette dolaşan imzasız mesajların amacının bilgilendirmek değil yanıltmak olduğuna...

İyi de o zaman "ulusalcı" heyecanımı nasıl ayakta tutacağım? İşte asıl büyük soru bu! (AH)

Kaynak : http://www.bianet.org/2007/04/20/94873.htm 

İşte asıl alıntı bu :)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

öncelikle hepsini okumadım ama şunları söylemem gerekiyor.Atatürkçü düşünce derneyi bana göre bildiğin dini sömürücü tarikatlerdn farkı yok.3-5 gerizekalı çıkıyor birşeyler konuşuyorlar.Şimdiye kadar miting bu yerindeydi bunun dışında kaç tane sağlam iş yaptılar parmakla gösterilir.

Önceden koyu solcuydum şu anda Atatürk ilkelerinle harekt ediyorum.Sol-sağ meselesi değil artık.Soldan kime oy sallayacaksın baykal mı?Başbakan olsa ne yazar.Ancak şu var akpyi indirmek çin akpden sonra en yüksek % ye sahip olana yani chpye atmak şart.Bütünlük lazım o şu bu fark etmez.

ancak gördüğüm kadarıyla kemalistleri eleştiren bir tarzı var.Şunuda eklemeden geçemeyeceğim nerde bu mitingi eleştirenlerin milliyetçiliği neden yine bu mitingi kemalistler yaptı ?Nerde diğerlerinin halkcılığı ulusalcığığı, cumhuriyetçiliği, milliyetçiliği?

Eleştirirken biraz daha dikkatli bakalım.Bu ülkeyi kurtaracak olan yine Atatürkçü insanlardır (solcular demiyorum Atatürk ü gerçekten seven ve miraslerine katkıda bulunan)

edit:  Adil HAKYEMEZ isim süpermiş.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MUBARIZ
    TorNaVida
    TorNaVida's avatar
    Erkek

İyi köyü , yalan gercek bi yazı yazmıs arkadas bana göre gereksiz bi yazı olsada başkaları için güzel bir yazı olabilir.Hrant Dink gibi bi adamla ATATÜRK ü karsılastırması gereksiz ve cok sacma.14 Nisan Mitingi bize değil irticai düşünenlere ders olsun.Atürkçü Düşünce Derneginin  solcularla ilgili dediği herseyin yalan olduguna.... Atatürkçü Düşünce Derneginin Sol Sal takıntısı yoktur Kemalistlerdi siz herseyi üzerinize almayı farz bildiginizden dolayı size öyle gelmiştir.

47 ermeni köpeğini tek başına geberten KAHRAMAN TÜRK ŞEHİTİ MÜBARİZ İBRAHİMOV.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Erkek

Bu Mitingteki Nüfusla ilgili 2 gün önce ben verince Başığım silindi,şimdi Underzero aynı haberi veriyor,hadi bunu da Silsenize!!!

Aynı haberi ben verdim,benim ki neden silindi?

Deca ya da underzero bu haberi de silmeniz gerekir,yoksa çifte standart uyguluyor olduğunuza inanıcam..(deca ya da underzero dedim,hanginizin sildiğini bilmiyorum)

Çekil,Önümden Çekil...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MUBARIZ
    TorNaVida
    TorNaVida's avatar
    Erkek
    karatahta bunu yazdı:

Bu Mitingteki Nüfusla ilgili 2 gün önce ben verince Başığım silindi,şimdi Underzero aynı haberi veriyor,hadi bunu da Silsenize!!!

Aynı haberi ben verdim,benim ki neden silindi?

haberi criminal veriyo underzero değil :) ayrıyetten devlet içinde velet anlayısı tbt içinde tbt anlayısı var :)Alışırsın zamanla fazla üstüne gitme bansebep  konu olursun :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Erkek
    iyide criminalın verdiğinin zaten farkındayım,benim başlık da mitingin nüfusuyla ilgiliydi,o zaman bu da silinsin,yok bu silinmeyecekse neden benim ki silindi?

Çekil,Önümden Çekil...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyakusta
    manyakusta's avatar
    Erkek

MESSAGE DELETED

İmza . . .
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MUBARIZ
    TorNaVida
    TorNaVida's avatar
    Erkek
    İkincisi Atatürkçü Düşünce Derneği'nin profesörlerinin "solcular" hakkında dediklerinin yalan olduğuna

eger sen bu cümleyi kullanıyosan  sağ-sol olayı vardır.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    decameron
    decameron's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Bilgi/Destek Madalyası Savaş Madalyası
    Erkek
    karatahta bunu yazdı:
    iyide criminalın verdiğinin zaten farkındayım,benim başlık da mitingin nüfusuyla ilgiliydi,o zaman bu da silinsin,yok bu silinmeyecekse neden benim ki silindi?
    http://tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=37306 yazın silinmediki , sadece tutumdan dolayı "işte gerçek" diyerek o rezil sahte hesabı yazdığın için kilitledim, kaldıki ortada Anıtkabir vb ziyaretçi sayfası var. O sitedeki iki üç bin diye gösteren hesap saçmalıktır ,

Etinden korkanın kemiğini sikeyim!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Erkek
    işte gerçek dememde ki hata nerde hocam?Matematik objektif bir gerçek değil midir?Konunun silinmesi ya da kilitlenmesi arasındaki fark nedir,iki ihtimalde de konu pasifleştirilmiştir,silindi dedim,yanlış söyledim özür dilerim,o başlıktan sonra açtığım "Tahammülsüzlüğün bu kadarı başlığı" silindi sanırım,onla karıştırdım,o zaman bu başlıkta kilitlensin değil mi?

Çekil,Önümden Çekil...
Toplam Hit: 2379 Toplam Mesaj: 13