16 Kişilik Bilgisayar Ağınını Takip Etmek İstiyorum
-
Merhaba Ustalar benim oturduğum binada 16 kişi aynı internet ağını kullanıyoruz
internet çok yavaş oluyor kimin interneti sömürdüğünü görmek için ağı takip etmek istiyorum
örn: kim nekadar download yapıyor, kim açık , kim ne paylaşıyor gibi...
bu ağ izleme programının en iyisini tavsiye edermisiniz , nedir nasıl izlenir en iyi program hangisdir ?
bilse bilse tahribat bilir
şimdiden hepinizze teşekür ediyorum
-
Bunun için üyelere tek tek client yükleyip ana makinandan takip edebilirsin.
yada uğraşmaz pf sense gibi firwall işletim sistemi ve 2 adet ethernet kartı ile işi kolayca halledebilirsin.
yok ben onunlada uğraşmam dersen Endian Mini var almanı öneririm 2. seçeneğin kurulmuş ve hazır hali :) tak fişi bitir işi yani :) yada 4i de işini fazlasıyla görür biraz tuzlu kaçabilir piyasadan benzer ürünler bulabilirsin :) Kolay gele :)
-
16 kişi aylık 10 tlden 160 yapar git superonlinenin 20mbps sınırsız paketine üye ol krallar gibi takılın işte
-
Smart Sniff diye bi program var, tüm ağ trafiğini kontrol eder ve sana detaylı bilgiler verir.
-
metalkolik bunu yazdı:
-----------------------------Smart Sniff diye bi program var, tüm ağ trafiğini kontrol eder ve sana detaylı bilgiler verir.
-----------------------------bu program işimi görmedi malesef
bi ara muridin biri bi program paylaşmıştı ağdaki herşeyi gösteriyordu
ağda kaçtane açık bilgisayar var gösteriyordu
öyle bi program arıyorum ama bulamıyorum bildiğiniz sağlam bişi varsa bi paylaşı verinde sevinelim :)
-
NetSupport Manager v10
bunun gibi bir şey mi
handycafe gibimi
-
samaccc bunu yazdı:
-----------------------------NetSupport Manager v10
bunun gibi bir şey mi
handycafe gibimi
-----------------------------değil hocam benim takip edeceğimden kimsenin haberi olayacak
hani derler ya ağı dinlemek öyle bişi işte ;)
-
bi ara agdaki bilgisayarlarin mac adresi lazim olmustu bi kac kisiyi modemden macini banlamak istiyodum arastirdim netstat diye bi pro vardi yanlis hatirlamiyosam ismi buydu macini local ipsini falan gosteriyodu isine yarayabilir sanirim
-
Modemin ne once onu belirt hocam mac adreslerini modemin icinden gorebilirsin bagli olanlari filan ip adreslerinide gorebilirsin modemin destekliyorsa eger icinden her bilgisayar icin hiz sinirlamasi verebilirsin
-
archair23 bunu yazdı:
-----------------------------
Modemin ne once onu belirt hocam mac adreslerini modemin icinden gorebilirsin bagli olanlari filan ip adreslerinide gorebilirsin modemin destekliyorsa eger icinden her bilgisayar icin hiz sinirlamasi verebilirsin
-----------------------------modem AirTies ama şimdiden söylim modem bende değil şifresini filan bilmiyorum
dediğim gibi sadece ağı dinlemek istiyorum bi ara bi murid paylaşmıştı böyle bişi
bychaos hocam netstat belirli ip aralıklığını tarıyor o program pek işimi görmedi
teşekürler
-
aynen oyle hocam modemin ag gecidinden ip i baslat 255 e kadar cik