17 Çeşit Ehliyet Geliyor. !
-
Avrupa birliğine bişeyleri uyduracaz diye neler yapacaklar daha bakalım
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sürücü kurslarını ehliyet sınıfı sayısında yapılacak değişiklikle ilgili uyardı. Bakanlık, Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin henüz yayımlanmadığı belirtilerek, “Kullanılan 9 çeşit sürücü belgesi 17’ye çıkarılacak. Bu sürücü belgeleri için kullanılacak araç sayısında da çeşitlilik olacaktır” dedi.
EHLİYETLER 5-10 YIL GEÇERLİ OLACAK
Yazıda işaret edilen Karayolları Trafik Yönetmeliği taslağına göre A1, A2, F, H, B, G, C, D ve E sınıfı sürücü belgeleri rafa kalkacak. Türk sürücülerin AB ülkelerinde sıkıntı yaşamasına neden olan 9 ayrı ehliyet sınıfı 17 ayrı sınıfa çıkarılacak. Yeni sürücü belgeleri; A1, A2, A, B1, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, DE, M, F, G ve K sınıfından oluşacak. Ehliyetler ömür boyu geçerli olmayacak. A1, A2, A, B1, B, BE, F ve G sınıfı sürücü belgeleri 10 yıl, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D ve DE sınıfı ehliyetler 5 yıl geçerli olacak. Sadece otomatik vites araç kullanan sürücülere B1, aday sürücülere K sınıfı ehliyet verilecek.
-
bir de stajyerlik olayı var galiba. tahminen ne zaman gelecek bunlar?
-
Ehliyet başı 100 liradan oh temiz para.
-
Belirli yılda bir sınava girme zorunluluğu getirilsin de gerisi benim için önemli değil. 18 yaşında ehliyet alan adam 30 yıl sonra da aynı kağıda güvenerek şöför ünvanı taşıyamasın. Kaza bela belge alan kendini yola atıyor. Stajyer ehliyeti sistemini de oldukça başarılı buluyorum ve destekliyorum. Pedala basmayı bilen, vites değiştirebilen kendini şöför ilan eden, sonra yolda panikleyip adam ezen, araçlara, insanlara çarpan ergenlere bir nebze engel olacağını ümit ediyorum. Aynı şekilde kaza bela ehliyet alıpta kurallardan kendini mahrum sanna, tabelaları bilmeyen, ışıkları bilmeyen, yayanın haklarını bilmeyen, seyir yöntemini bilmeyen kafasına göre sollayan-sağlayanlara da bir nebze engel olunabilir. Olaya sadece para gözüyle bakmamak lazım. Bazı şeylerde revizyon şart. Bu bahsettiğim sınav sisteminin sadece ehliyete değil sınavla girilen her yerde geçerli olmasını ümit ediyorum. Özellikle memurlar için geçerli olmalı.
Austen tarafından 29/Eki/14 18:42 tarihinde düzenlenmiştir -
otomatik vites ehliyet olayı kadın sürücü adayları için biçilmiş kaftan olacak sanırım :)
-
Bence otomatik vites ehliyet olayı olmamalı. Zira vitesli arabayı kullanan hepsini kullanır. Yarın öbür gün çok acil bir şey olur sap gibi kalırsınız ortada. Otomatik vites araba kullanmak zaten bilgisayarda Need for Speed oynamak kadar kolay. Vitesi al D'ye, bas gaza.
-
sınıfları artırmasılar ehliyet almayı zorlaştırsınlar
-
Mustafa bunu yazdı
Bence otomatik vites ehliyet olayı olmamalı. Zira vitesli arabayı kullanan hepsini kullanır. Yarın öbür gün çok acil bir şey olur sap gibi kalırsınız ortada. Otomatik vites araba kullanmak zaten bilgisayarda Need for Speed oynamak kadar kolay. Vitesi al D'ye, bas gaza.
SADECE otomatik vites kullananlara özel olacak. düz kullanan adam yine kullanabilecek otomatiği.
-
AB what does it mean?
Yani diyorki avrupa birliğimi kaldı ne avrupa birliği hangi avrupa birliği. -
Dentist bunu yazdı
bir de stajyerlik olayı var galiba. tahminen ne zaman gelecek bunlar?
-
Bu nedir amk ya ...
A2 , B , E , G vardı şimdi bi de ayrı ayrı yenıden mı alıcaz anlamadım?İyice çivisi çıktı artık herşeyin ...
JiggSaw tarafından 29/Eki/14 18:55 tarihinde düzenlenmiştir