17 Yaşında B Sınıfı Ehliyet Kullanabilmek
-
evladım 1 sene beklede sonra alsana acelen ne hele düzgün bi sürmeyi öğren :P
Sonra trafik canavarı kaynıyor etraf..Önemli olan ehileyet değil adam gibi sürmek :)
-
arkinfes bunu yazdı:
-----------------------------
peki 18 yaşına girmeme 3 ay var yinede dosya açarlarmı ? yane diyelim dogum yılım 18.08.1992 mayıs ayındayız 3 ay sonra gircem yinede acarlarmı acaba
-----------------------------18 yaşına girmene 2 ay kala sürücü kursuna başvur, 18 yaşına girdikten 1-2 gün sonrasınada sınavı denk getirmeyi çalış sorun olmaz.
-
Bugün ehliyet sınavına girmiş biri olarak :D şunu söyleyebilirim 18 yaşını gününe kadar doldurmadan sürücü kursuna kayıt bile yapılmıyor.Mesela senin doğum günün 25 ekim ama sürücü kursu kayıtları son 24 ekim yapmıyorlar çünkü o evraklar direkt meb. e gidiyor ve o zman yaşın tutmadığından olmuyor. 17 yaşında sadece a2 ehliyet alırsın.Bu arada kulaktan dolma bilgiyle sakın ehliyetsiz araba kullanmayın 18 in altındaysan 3 aya kadar ıslah evi :D
-
nasil guzel kanunlar cikariyolar boyle sasiyorum :) 17 yasindaysan yanindaki ister 24 yasinda,isterse usta ogretici olsun,kim olursa olsun kullanamazsin.18 yasini doldurmus ehliyet alacak olan yada henuz ehliyeti olmayan ama isteyen arkadaslar icin soyleyim stajerlik olayi getiriliyor yeni sistem olacagi icin bir surude sacma prosedurleri var yasa yururluge girmeden ehliyet alirsaniz iyi olur sizin icin.
-
17 yaş kanın deli aktıgı yaş .. mantikli olanda 19 20dir aslinda cünkü ilk büyük kazıkları ve hayallerinin disindaki gerçek hayatı yani kazıkları bu yıllarda yiyeceksin ardindan da zihninle hareket edersin zaten mühim olan acı tecrübeleri yasayip
kanının deliligiyle degil vücuduna reflekslerine sahip cikabilecegin olgunluga erişmen
aman ha kullanıyosan da dikkat kimsenin canına zarar gelmesin
-
o senin dediğin trafiğe kapalı alanlar için geçerli yani yanında ehliyeti olan birisi varsa o arabayı trafiğe kapalı bi yere götürür sende orda sürersin bizim evin yanında o tip bi yer var ehliyet alacaklar geliyo orda dur kalk ileri geri çalışıyorlar hatta geceleri yoldada geziyolar
-
Şimdi hocalar ben 92 li aralık doğumluyum...
Şimdi bu aralıkta 18 ime giricem...Şimdi ben aralıkta 18 i me girdiğim gibi Ehliyet kursuna kayıt yapıp sınavlara girebilirmiyim...Yada 2010 un aralık ayını bekleyip Mi kursa kayıt olduktan sora sınavlara girebilirm?
Yardımcı olursanız sevinirim... iyi Günler....
-
enes bunu yazdı:
-----------------------------Şimdi hocalar ben 92 li aralık doğumluyum...
Şimdi bu aralıkta 18 ime giricem...Şimdi ben aralıkta 18 i me girdiğim gibi Ehliyet kursuna kayıt yapıp sınavlara girebilirmiyim...Yada 2010 un aralık ayını bekleyip Mi kursa kayıt olduktan sora sınavlara girebilirm?
-----------------------------18 e girince değil doldurunca alabiliyosun.2010 aralıktan sonra yani.
-
enes bunu yazdı:
-----------------------------Şimdi hocalar ben 92 li aralık doğumluyum...
-----------------------------seneye kursa baslıyailirsin
ayrıca yeni gelicek sistem avrupada uygulanan sistem gibi olucak
artık 5 dk da arabayı sürüp ehliyet alamıcaz
artık gece gündüz sehir içi sehirler arası diye ayrılıcak sınavlar
sürücü kursunda 2-3 saat düz yolda surmek yerine sadece kişiye özel ders vercekler 1 gün boyunca araba sürülücek gece sürüş eğitimleri verilecek
-
Dedigin sistemin almanyada uygulandigini biliyorum, ancak yeni yasalarla burada da yapilacak diye duymustum. bir arkadasinda dedigi gibi 3-5 dk lik sürüsle kimse ehliyet felan alamayacak.