1923 Türkiye Cumhuriyeti Ve... 2009"Un Türkiyesi Velinimeti Akpsi
-
Manavda Kürtçe Açılımı!
İşte Batmanlı tezgahtarın 'Kürt açılımı'İzmir'de Ege Üniversitesi Hastanesi'nde karaciğer nakli olduktan sonra kente yerleşen ve sağlık kontrolleri devam eden Batmanlı Mehmet Nurullah Yılmaz, son günlerdeki gelişmelerden hareketle kendisine göre açılım gerçekleştirdi. Yılmaz, her gün yüzlerce kişinin geldiği Ege Ünevirsetise Hastanesi önünde açtığı tezgahtaki meyveleri, Kürtçe isimlerini yazarak satmaya başladı.
Batman'da meyve komisyonlucuğu yaparken karaciğeri iflas eden 30 yaşındaki Mehmet Nurullah Yılmaz, 2007 yılının mart ayında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedaviye alındı. Sağlık durumunun ağırlaştığı sıralarda, Denizli'nin Sarayköy İlçesi'nde beyin ölümü gerçekleşen Hakkı Yiğit'in karaciğerinin nakledilmesiyle yeniden hayata bağlanan Yılmaz, kontrollerini daha rahat yaptırmak için de İzmir'e yerleşti.
Kendisini yeniden hayata bağlayan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin yanında, hasta yakınlarını ziyarete gelenlere tezgah üzerinde sebze ve meyve satan Mehmet Nurullah Yılmaz, 'Kürt açılımı' tartışmasından etkilenip meyveleri Kürtçe isimlerini de yazarak satmaya başladı. Yılmaz, 'elmayı - tıri', 'şeftaliyi - ğoğ', 'armutu - hırmi' ve 'inciri - hejır' etiketleriyle tezgahına koydu.
Müşterilerden olumlu tepkilerin yanı sıra olumsuz tepkiler de aldığını söyleyen Mehmet Nurullah Yılmaz, "Kimisi meyvelerin Kürtçe isimlerini de öğrendiği için seviniyor, kimisi ise buna gerek olmadığını söylüyor. Ama hakaret içeren bir tepkiyle karşılaşmadım" dedi.
'Kürt açılımı' tartışmalarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerinden etkilendiğini dile getiren Yılmaz, Doğu bölgesinde Türkçe bilmeyen birçok kişinin resmi işlemlerde zorluk yaşadığını, bu nedenle de ana dilde eğitim istediğini söyledi. -
hoca büyük senelerden sonra rejim değiştiren ülkeler genelde hep eskiye kayar.
Bakın rusyada sosyalizm vardı.Daha sonra yıkıldı ama hala sosyalist tarzları var.Bizde de din ile yönetiliyorduk, insnalar özgürce dinlerini yaşayabiliyor şu anda fakat oda ne ? İnsnalar hala şeriat için çaba harcıyor.
Maalesef 86 yılda bir ülkenin gelebildiği nokta bu.Gerileme.Bu konuda da başka söylenecek birşey yok diyorum.
Türkçe bilmiyorlarmış.Öğrensinler abi o zaman.Sokakta kürtçe eğitim verdiler tvler karşısında geçen.Çık sokağa Türkçe eğitim ver.Türkçe öğrenmek nedne zoruna gidiyor ?
tükrçe bilmiyorsan meyva yemeyeceksin olacak bitecek.
-
Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşıyorsan Türkçe'yi bileceksin.
Madde 66
-
Bozzkurt bunu yazdı:
-----------------------------Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşıyorsan Türkçe'yi bileceksin.
Madde 66
-----------------------------
T.C ANAYASASI MADDE 66:
TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞLIĞI SIFATINI TAŞIYAN HERKES TÜRK'TÜR... -
ONEMINUTE bunu yazdı:
-----------------------------Bozzkurt bunu yazdı:
-----------------------------Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşıyorsan Türkçe'yi bileceksin.
Madde 66
T.C ANAYASASI MADDE 66:
TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞLIĞI SIFATINI TAŞIYAN HERKES TÜRK'TÜR...
-----------------------------Adamlar kim ne derse desin biz Türk değil, kürtüz bunu kimse inkar edemez diyor.
-
ONEMINUTE bunu yazdı:
-----------------------------Bozzkurt bunu yazdı:
Madde 66
T.C ANAYASASI MADDE 66:
TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞLIĞI SIFATINI TAŞIYAN HERKES TÜRK'TÜR...
-----------------------------Türkiye Cumhuriyetinin altında yaşayanlar Türkiye Cumhuriyet lidir.
Türk alt kimliktir. ben bunu savunur bunu bilirim.
-
Caddelerin dolduran boy boy ingilizce afişlere panolara bişi demiyosunuz kürtçenin adı geçince kan sçıyosunuz.
-
konpicyus bunu yazdı:
Caddelerin dolduran boy boy ingilizce afişlere panolara bişi demiyosunuz kürtçenin adı geçince kan sçıyosunuz.
-----------------------------e hacı evensel dil oldu artık ingilizce kim evrensel yaptıysa onu bilmiyom
-
Her taraf yabancı dükkan isimleriyle dolu süper marketlerden küçük bakkallara kadar...
-
bi insan durduk yere kürtce yazıyosa hele ki izmirin göbeginde bunu yapiyor siz hala ingilizceye birsey demiyonuz diyosunuz? yahu bu herif kürtceyi kasitli birsekilde yazıyor oraya. her isteyen kürtce her isteyen yunanca asacaksa tabelalarina o zaman devletin kanunun düzenin ne anlami kalıyor yahu.. kürtceyi konusmasinlar diye bir sey cıktı mı hic bi yaygara oldu mu? iş toplumsal düzenin her kesimine enjekte edililiyor kasitli olarak bunun adi kışkırtmak degilde nedir.. Türkiyede yasiyorsun kardesim. Allah ın brezilyalisi bile ispanyolca ingilizce bildigi halde cata pata türkce ögrendim diye türkçe konusmaya calisiyor bu ülkede neden acaba hic düsünüz mü?
cünkü topluma ayak uydurmak istiyor belliki burada kalacak yıllarca.. ama kürtün teki türkçe bildigi halde toplumsal düzeni bozup kürtce bilmeyenlerin icinde kürtce konusup kürtce tabela asacak kadar ileri gidiyorsa kusurabakma buna dilini kültürünü korumak yasatmak degil resmen ortami gerip düzeni bozup kıskırtmanın Allahını yaptigini düsünürüm.. bunu anlamamak icin gerzek olmak lazim.. türkçe bilmeyen vatandaslarimiz var onlara hicbirsey demiyorum cünkü onlar hep devletin ihmat ettigi hemde ailelerinin okumasina karsi cikmasindan kaynaklanmis bir sorundur.. yani sorun cahilliktir.. ama türkçe bilip inadina kürtce konusmaya tabela asmaya reklam yapmaya kalkan biri icin ayni seyleri düsünmemiz mümkün degil... ! bunun adı toplumsal düzeni bozmaktir.. baska birsey degil..
-
"apo ciksin siyasete atilsin basbakan olsun cumhurbaskani olsun ergenekon tutuklusu generallere af getirsin "
sizce bu cok mu utopik duruyor ?
yillar once laik Turkiye Cumhuriyetini yikacagiz diyenlerin simdi nerde olduklarina bakin.