folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder 1931 Lise Tarih Kitabı

1931 Lise Tarih Kitabı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Erkek

KAPAK
    Sayfa 79 İslam Tarihinin Başlangıcı / Arabistan
    Sayfa 80 Sümerler - Arap Ahlak ve Adetleri
    Sayfa 84 İslamiyet Öncesi / Kabe
    Sayfa 85 Kabe Devamı
    Sayfa 86 Lisan ve Edebiyat
    Sayfa 90 Kuran ve Vahiy
    Sayfa 91 İlk Vahiy
    Sayfa 92 Kuran'ın 3 Ayrı Konuda Mütalea Edilmesi
    Sayfa 93 Kıble'nin Kudüs'ten Mekke'ye Döndürülmesi
    Sayfa 94 Muhammed'in Kervanlara Tecavüz Olayı
    Sayfa 95 Ganimet İhtilafı Üzerine Ayetlerin Yazılması
    Sayfa 119 Kuran'ın Toplanması

1931 yılı Tarih II Orta Zamanlar kitabından İslam Tarihi... Taranan ve paylaşılan sayfalar gözümüze birşeyler sokmaya çalışsada genel olarak oldukça tarafsız hazırlanmış. Günümüzde ise din derslerinde olsun tarih derslerinde olsun devletin dini İslam'mış gibi, tarafsızlık sıfır. Siz ne düşünüyosunuz bu konu hakkında?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Varg
    Varg's avatar
    Erkek

türkiyenin resmi dini islamdır zaten.

en son alevi bi veli çocugunun din derslerine girmemesini istemişti ondan sonra objektif oldular. 

hatırlıyorum ilkokuldayken kitaplarda sureler dualar olurdu şimdi hiçbiri yokmuş 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Erkek

Varg bunu yazdı:
    -----------------------------

en son alevi bi veli çocugunun din derslerine girmemesini istemişti ondan sonra objektif oldular. 

hatırlıyorum ilkokuldayken kitaplarda sureler dualar olurdu şimdi hiçbiri yokmuş 

yanlışın var Türkiye'nin resmi dini diye birşey yoktur. ayrıca kitaplarda da hala dualar ve sureler var.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RootB
    RootB's avatar
    Erkek

Varg bunu yazdı:

Baştan sona yanlış.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

ben çocukken din dersinde uygulamalı nasıl namaz kılınır onu anlatmıştım. ve her hafta bi süre ezberliyorduk. şimdi nasıl bilmiyorum. bu düzende gidiyorsa iyi

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manialith
    manialith's avatar
    Erkek

evet baştan sona yanlış olsa da yaklaşık olarak böyle bir durumdayız. din bilgisi ve ahlak dersinin adını islam dersi koymalılarmış. en azından yanlış vaatler vermemiş olurlardı. bir de hocalar müslüman oluyor ya kıl oluyorum. başka ne kadar din varsa aşağılıyor küfredecek nerdeyse. ulan saygı göster hiç olmazsa demi?

Im Boned, All Boned.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cordelian
    cordelian's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

sahip olunması gereken dokumanlar.Din konusundada örnek gösterilen şahsiyetlerden biri  http://www.hurriyet.com.tr/pazar/13179264.asp linkteki imam efendi olmalıdır bence.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mukan
    Mukan's avatar
    Erkek

Varg bunu yazdı:

Türkiye'nin resmi dini İslamiyet değil resmi dili Türkçe'dir.

Bahsi geçen kitap yönlendirme amaçlı değil bilgilendirme amaçlı. Gayet güzel hazırlanmış.

Din dersi zorunlu kalacaksa, bu ders Budizm'den İslamiyet'e kadar tüm inanışlar eşit ağırlıkta işlenmeli. Türkiye'nin inanç yoğunluğu da göz önünde bulundurulursa İslami Kültür Bilgisi adında seçmeli bir ders koyduğumuzu düşünelim. Ancak burada Alevi İslam mı Sünni İslam mı sorunsalı ortaya çıkar. Dolayısıyla din eğitimi, İslami tarih eşit ve bilimsel esaslara göre planlanmalı ve işlenmeli. Tıpkı 1931 yılında olduğu gibi... Yoksa böldükçe bölünür, çatıştıkça çatışılır. Ümmet anlayışıyla ne ülke kurulur ne ülke yönetilir. Bu hem insan doğasına aykırı hem de dini inançlara zarar vericidir.

Hakkımda atıp tutan birine rastlarsanız pm gönderin log ve görüntü kazanın. İster atın ister tutun.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kutikula
    Kutikula's avatar
    Erkek

Varg bunu yazdı:

katılıyorum sana hocam.

insanın en önemli ayırt edici özelliklerinden biri iletişime açık bireyler olmasıdır.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sedergine
    sedergine's avatar
    Erkek

Peygambere ismiyle hitap eden bir kitabı lanetlıyorum.insan biraz saygılı olur.İslam akıllı insanların dinidir.Ayrıca %90'ı müslüman olan ülkede din dersinde ne öğretecilek.Yehovanın şahitlerimi.Güldürmeyin adamı.Nedir dindarlardan bu kadar rahatsızlığınız anlamıyorum.Elin hiristıyanı peygamberimizden bahsederken başna Hz.koyarak yazıyo ve söylüyor.Bu topraklarda varsak imanı olan insanların mücadelesiyledir.medeni objektif dediğiniz milletlerin bizi bir kaşık suda boğmaya çalıştıklarını bir çok kere acı tecrübelerle öğrendik.İnsan önce kendini aslını mensup olduğu milleti tanımalı.İdeoljik olaylara yaklaşmamalı.En azından çoğunluğu müslüman insanlara sahip ükede insanlara saygı duymalı.

ET GİREN YERE, DERT GİRMEZ.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tusman
    Tusman's avatar
    Erkek

Hoca 11. linkte yazan saçma şeyleri değişsen diyorum.

Toplam Hit: 5843 Toplam Mesaj: 15