1970 Yılından Şarap
-
Hocalar başlıkta yazdığım gibi 1970 yılından kalma birsürü kırmızı şarap var acaba satsam satılır mı? ne kadar eder ? marka : Buzbağ.
şimdiden teşekkürler -
bayaa para eder onlar hocam , satmakta acele etme bence
gg ye açık arttırmalı ilan ver , gerçi artık internetten alkollü içki satışı da yasak ama bir kılıf uydurmaya bak
40 yıllık şarap , şişesi en az 200-300 tl civarında olmalıdır
-
1970 senesinden kalmış ama nasıl kalmış? nerede tutulmuş? ışık görmüş mü ?
-
Buzbağlar fena olmuyor hocam.Köpek öldüren sınıfında sayılırdı ama tadı felan iyiydi.Eğer uygun saklama koşullarında sakladıysan belki bir değeri olabilir satarsın.Fakat güneş felan gördüyse sirke olmuş gitmiştir.
-
Doğru nasıl ve nerde tutulmuş şarapları yıllandırırken mahsenlerde özel bölmelerde ışıktan izole ortamlarda tutuyolar bir sebebi vardır
-
İkinci hatta üçüncü bir kalite şarap yıllanmaz, nasıl bir ortamda duruyordu, eğer gerekli ortam da saklı değilse şu an o şaraplarınız sirke olmuştur,
-
Plevne7501 bunu yazdı
Hocalar başlıkta yazdığım gibi 1970 yılından kalma birsürü kırmızı şarap var acaba satsam satılır mı? ne kadar eder ? marka : Buzbağ.
şimdiden teşekkürlertıpa ıslak mıydı yani yatay mı dikey mi muhafaza edildi 14-18 derece olması gerekmekte ışıksız ortamda muhafaza edilmesi gerekmekte. gerekli sartlar da muhafaza edilmediyse baya sirke depoladın demektir. :)
bamboocha tarafından 20/Ağu/13 13:06 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam çok büyük ihtimalle şuan hepsi sirke olmuştur. Denemek için bir tanesini açın, genelde aynı ortamdaysalar aşağı yukarı aynı durumdadırlar.
Şarap öyle at bi tarafa yıllansın şeklinde bekletilerek para etmesi beklenmez. Şarap şişesinin durduğu açı, ortamın nemi, sıcaklığı ve en önemlileri şarabın ve mantarının kalitesi şarabın yıllandırılması için kontrol altında tutulması gereken şeylerdir.
O kadar da değil diyebilirsin ama bu yazdıklarımın hepsi tecrübedir.
Babam 20 yıldır türkiyenin en büyük şarap markalarında birinde üretimle ilgili üst dizey bir konumda çalışıyor.
-
torpedo_XL bunu yazdı
Hocam çok büyük ihtimalle şuan hepsi sirke olmuştur. Denemek için bir tanesini açın, genelde aynı ortamdaysalar aşağı yukarı aynı durumdadırlar.
Şarap öyle at bi tarafa yıllansın şeklinde bekletilerek para etmesi beklenmez. Şarap şişesinin durduğu açı, ortamın nemi, sıcaklığı ve en önemlileri şarabın ve mantarının kalitesi şarabın yıllandırılması için kontrol altında tutulması gereken şeylerdir.
O kadar da değil diyebilirsin ama bu yazdıklarımın hepsi tecrübedir.
Babam 20 yıldır türkiyenin en büyük şarap markalarında birinde üretimle ilgili üst dizey bir konumda çalışıyor.
hiç bir türk şarabından arkadaşımın yıllanmış meyveli fransız şarabından aldığım hazı aldırmadı bana.
altın sarısı rengi ve kokusu , salaklık al markasına bak ? gerizekalıyım ben. bir daha bulamıycam :)
üniversite tercihlerini yaparken , iş olanağı çok düşük oldugu için şarapçılık bölümüne gitmedim lo.
PanxeR tarafından 20/Ağu/13 13:58 tarihinde düzenlenmiştir -
PanxeR bunu yazdıtorpedo_XL bunu yazdı
Hocam çok büyük ihtimalle şuan hepsi sirke olmuştur. Denemek için bir tanesini açın, genelde aynı ortamdaysalar aşağı yukarı aynı durumdadırlar.
Şarap öyle at bi tarafa yıllansın şeklinde bekletilerek para etmesi beklenmez. Şarap şişesinin durduğu açı, ortamın nemi, sıcaklığı ve en önemlileri şarabın ve mantarının kalitesi şarabın yıllandırılması için kontrol altında tutulması gereken şeylerdir.
O kadar da değil diyebilirsin ama bu yazdıklarımın hepsi tecrübedir.
Babam 20 yıldır türkiyenin en büyük şarap markalarında birinde üretimle ilgili üst dizey bir konumda çalışıyor.
hiç bir türk şarabından arkadaşımın yıllanmış meyveli fransız şarabından aldığım hazı aldırmadı bana.
altın sarısı rengi ve kokusu , salaklık al markasına bak ? gerizekalıyım ben. bir daha bulamıycam :)
üniversite tercihlerini yaparken , iş olanağı çok düşük oldugu için şarapçılık bölümüne gitmedim lo.
Hocam şimdi şarabın da binbir türlü aroması var. Eğer şaraptan meyve suyu tadı beklersen şirincede var birsürü meyveli şarap. Gerçi artık oraya fabrika kurdular herkesin şarabı aynı banttan çıkıyor. Bizim akrabalar var şirincede eskiden herkes evinin altında mahzenlerde yapıyordu ne cevherler kurudu oralarda.
Eğer kırmızı ve dolgun içimli şarapları seviyorsan doluca alçıtepe kirte yi öneririm gerçekten çok güzel bir lezzet.
-
Kötü haber vermek istemezdim ama onlar kesin bozulmuştur...
Yıllandırmak için şaraplar 1-2 evde kapalı bir yerde yan duracak şekilde saklanır lakin daha uzun süreler için nem-ısı ortamının sağlanması lazım. Zaten en iyi koşullarda bile şarap o kadar yıl dayanmaz. Sirke olmuştur hatta sirke olarak bile kullanılamaz yılı birden unutmusum 1970 cidden çok uzun bir süre...