2 Domain Tek Db ?
-
arkadaşlar xxx.com domainim var ben xxx.org yi de satın aldım bugün.
xxx.com a wordpress bi site kurulu. ben xxx.org de aynı db ile çalışsın istiyorum. (redirect falan değil)hostgator baby plan kullanyorum (cpanel)
nasıl yapabilirim?
(tekrar hatırlatma, sitem wordpress)
-
hocam database ip adresini verirsen sorun yok.
xxx.com a kur siteyi.
xxx.org a da kur siteyi. xxx.org için veritabanı ayarına xxx.com un veritabanı ip adresini belirt. bu kadar
-
yapılacağında birşey yok, aynı script dosyalarını diğer domainin yetki alanına taşı, db bilgilerini aynı gir config dosyasına bu kadar. eğer aynı mysql hesabı üzerinden işlem görüyorsa sitelerin, sorun çıkmaması lazım. diğer türlü olursa mysql dışarıdan erişimi aç. localhost kısmını sunucu ip adresi ile değiştir.
-
wp-config.php de ayarlama yapman lazım
/** The name of the database for WordPress */
define('DB_NAME', 'db_name');
/** MySQL database username */
define('DB_USER', 'db_user');
/** MySQL database password */
define('DB_PASSWORD', 'db_pass');
/** MySQL hostname */
define('DB_HOST', 'localhost');
eğerki aynı ip adresi üzerinden host edilecekse direk wp-config.php yükle sorunsuz çalışır. eğerki farklı ip adresinden host alıcaksan kalın harflerle yazılı olan localhost kısmına istersen domain adını yaz istersen ip adresini yaz sorunsuz çalışacaktır.
-
hocam site xx.com a kurulu zaten, sadece xx.org ye yönlendirme yapmadan aynı db'yi kullanmak istiyorum yani xx.com/serhat adlı klasor xx.org/serhat ta da aynı çalışsın. yine xx.com a yçnlenmesin..
eywallah hocam, ama devasa bi siteyi taşımadan sadece bikaç ayarla yapıldığını biliyorum onu merak ediyorum walla..
hocam şimdi wp kurulu xxx.com un config.php dosyasına ne eklemem lazım, mesajından tam anlayamadım..
ikiside aynı hostinge yönlendirilmiş durumda. yani 2 domainimde aynı NS lere yönlenmiş durumda şuan..
-
S-E-R-H-A-T bunu yazdı:
-----------------------------hocam site xx.com a kurulu zaten, sadece xx.org ye yönlendirme yapmadan aynı db'yi kullanmak istiyorum yani xx.com/serhat adlı klasor xx.org/serhat ta da aynı çalışsın. yine xx.com a yçnlenmesin..
eywallah hocam, ama devasa bi siteyi taşımadan sadece bikaç ayarla yapıldığını biliyorum onu merak ediyorum walla..
hocam şimdi wp kurulu xxx.com un config.php dosyasına ne eklemem lazım, mesajından tam anlayamadım..
ikiside aynı hostinge yönlendirilmiş durumda. yani 2 domainimde aynı NS lere yönlenmiş durumda şuan..
-----------------------------ozman xxx.com'un ftp den wp-config.php al xxx.org ftp at başka bişeye ihtiyacın yok. ip adresi aynı olduğundan başka bişeye gerek yok dostum.
-
-----------------------------
ozman xxx.com'un ftp den wp-config.php al xxx.org ftp at başka bişeye ihtiyacın yok. ip adresi aynı olduğundan başka bişeye gerek yok dostum.
----------------------------öncelikle yardım için çok saol hocam, xx.org de wp falan hiçbişey kurulu degil. klasor bomboş.
ona sadece config.php mi kopyalayayım yoksa xx.xom daki herşeyi mi?
herşeyi kopyalamadan bir seçenek var diye biliyordum o nedenle şeyediyorum..- -
S-E-R-H-A-T bunu yazdı:
----------------------------------------------------------
ozman xxx.com'un ftp den wp-config.php al xxx.org ftp at başka bişeye ihtiyacın yok. ip adresi aynı olduğundan başka bişeye gerek yok dostum.
----------------------------öncelikle yardım için çok saol hocam, xx.org de wp falan hiçbişey kurulu degil. klasor bomboş.
ona sadece config.php mi kopyalayayım yoksa xx.xom daki herşeyi mi?
herşeyi kopyalamadan bir seçenek var diye biliyordum o nedenle şeyediyorum..-
-----------------------------en kolay ve basit olan yol herşeyi kopyalamak hocam. seninde kafan rahat olur hem. iki sitenin birinden bişey eklersin diğerine eklenir hemen :) ama resimler nasıl napılacak o konuda bilgim yok. sanırım tema dosyalarını düzenlemen lazım. örnek olarak bi postun için resim eklediğinde xxx.com dan xxx.org da sorun çıkartabilir. temayı düzenlemen gerekicek diye tahmin ediyorum.
-
-----------------------------en kolay ve basit olan yol herşeyi kopyalamak hocam. seninde kafan rahat olur hem. iki sitenin birinden bişey eklersin diğerine eklenir hemen :) ama resimler nasıl napılacak o konuda bilgim yok. sanırım tema dosyalarını düzenlemen lazım. örnek olarak bi postun için resim eklediğinde xxx.com dan xxx.org da sorun çıkartabilir. temayı düzenlemen gerekicek diye tahmin ediyorum.
-----------------------------eywallah hocam ama o nunla uğraşmak kahır gibi gelir sanırım : )
evet arkadaşlar fikri olan var mı? -
up
-
siteler farklı mı olacak ? Ns yönlendirebilirsin.Yani adam xxx.org diye girdiğinde ;
xxx.com/org
'a yönlendirebilirsin. Ordaki org yada a, b,c , esasdomain .. Neyse işte ; sadece klasör olur.