2003 Server, Oldukça İlginç Bir Sorun
-
Merhabalar arkadaşlar,
başımda oldukça ilginç bir sorun var.
meşur svchost.exe'yi hepimiz biliriz, işlemlerde birden fazla kopyası çalışır ya hep..
neyse, server'ı özellikle yeniden başlatmamla, bir svchost devreye giriyor, ve cpu %100, ta ki onu yakalayıp sonlandırana kadar.. virüs falan filan değil..
makinede 2 gb ram var, q9550 işlemci.
öneri ve çözümlerinizi bekliyorum..
-
kurduğun windows 2003'de açık olmasın?
-
http://www.technibble.com/how-to-fix-svchost-using-100-cpu-memory-leak/
burda bişeyler bahsetmişler direk googledan buldum aramışındır zaten o zaman konu up ...
-
svchost servisleri calıştırır, tek exe görürsün ama birsürü servis vardır arkaplanda,
öncelikle computer manage den event vieverdan error yasda warning yazan hatalara bak bakalım, sıkıntı veren servis hata kodu düşüyor mu?
yok eğer düşmüyosa, gelişmiş bi task managerla, sysinternalsın olabilir, hangi servicesin işlemciyi %100 e vurdurduğuna bakmalı...
-
vallah normal windows 2003 server enterprise, sorunsuz ama.. sp2..
@rene, dediklerini kontrol edeceğim, ama şu var, mesela o svchost'u sonlandırdığım an, her şey normale dönüyor
bir de, ilginç olanı, 2 gb'nin altındaki makinelerde olmuyor.
crack ilgili olamaz di mi? kullanmadık ama..
-
sanmıyorum ama bakmak lazım servera viüslü bişey yükleyecek kadar eşşek olmadığını düşünüyorum :)
-
Server'a securitytask manager kur, o exe yi çalıştıran yazılım-ları bul.
Onu buraya yaz yardımcı olalım..
-
Kurdugun işletim sistemi ile alakalı olma ihtimali yüksek.aynı makinaya 2008 yada 2003 kur yapmayacaktır.birde uzman arkadaşların dediği gibi eventlara bakmak lazım.biosta değişiklik yaptınmı.disk ne var makinede
-
bence virüs hocam. ne zaman böyle bir sorunla karşılaşsam hep virüs çıktı.
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------
sanmıyorum ama bakmak lazım servera viüslü bişey yükleyecek kadar eşşek olmadığını düşünüyorum :)
-----------------------------eh yani, tanıyorsun.
-
siyahbereli bunu yazdı:
-----------------------------
Kurdugun işletim sistemi ile alakalı olma ihtimali yüksek.aynı makinaya 2008 yada 2003 kur yapmayacaktır.birde uzman arkadaşların dediği gibi eventlara bakmak lazım.biosta değişiklik yaptınmı.disk ne var makinede
-----------------------------disk samsung, biosa dokunmadım, 2003 server halihazırda zaten