2008 Ek Kontenjan
-
arkadaşlar ek kontenjan hakkında bilgisi olan varmı?hangi tarihler arasında nası başvurmamız gerekiyor?bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim
-
eylül sonu-ekim başı gibi başlar. ösym sitesinde duyuru yaparlar.
-
hele önce kazananlar kayıtlarını yaptırsın sonra açıklarlar..
-
benim bildiğim 8 ekimde başlıyor 13 ekime kadar
-----------------------------------------
sayın murit ler peki en kontenjan da tercih kağıdındaki tercih sayısı kaçtır 16 mı 8 mi arkadaşımın tercihlerini ona göre yapıcaz bi 16 bi 8 diyorlar iki arada bi derede
kaldık ne yapıcağımızı şaşırdık googlan da bayağa araştırdık sadece kaç açık kalmış bilmem ne fanyan funyan yazılar var istediğimizi bi bulamadık ve altan bi dersi varsa eğer tek ders sınavı yaparmı okul
-
AyT bunu yazdı:
-----------------------------sayın murit ler peki en kontenjan da tercih sayısı kaçtır 16 mı 8 mi arkadaşımın tercihlerini ona göre yapıcaz bi 16 bi 8 diyorlar iki arada bi derede
kaldık ne yapıcağımızı şaşırdık googlan da bayağa araştırdık sadece kaç açık kalmış bilmem ne fanyan funyan yazılar var istediğimizi bi bulamadık
-----------------------------8 tercih olur hacı 2. lerde
-
32 bin üniversite adayına ek kontenjan müjdesi. Başvuru tarihi şöyle...
Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) sonucunda merkezi yerleştirme ile herhangi bir programa yerleşemeyen üniversite adayları, şanslarını ''ek yerleştirme''de deneyebilecek.
Üniversitelerdeki boş kontenjanlara yapılacak ek yerleştirme için 8-13 Ekim arasında başvuru alınacak.
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), ÖSS merkezi yerleştirme sonucunda boş kalan kontenjanlar ile üniversitelere yeni tahsis edilen kontenjanlara ek yerleştirme yapacak. Ayrıca, üniversitelere kayıt işlemleri sonrasında boş kalan kontenjanlara da ek yerleştirme yapılacak.
Ek yerleştirmeye, merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar (Açıköğretim Fakültesinin kontenjansız programlarına yerleşenler hariç) başvuramayacak. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için hiçbir yere yerleştirilmemiş veya Açıköğretim Fakültesinin ''kontenjansız programlarına yerleştirilmiş'' olmak gerekiyor.
Üniversitelere merkezi yerleştirme sonucunda 17 bini ön lisans programlarında olmak üzere toplam 24 bin boş kontenjan kalmıştı. YÖK, üniversitelere toplam 8 bin 400 yeni ek kontenjan tahsis etmişti. Üniversitelerde, kayıtlardan sonra boş kalanlar hariç toplam 32 bin 400 kontenjan bulunuyor.
Ek yerleştirme ile üniversitelere girmeye hak kazanan adaylar, 20-22 Ekim arasında kayıt yaptıracak
-
8 inde başlıyor diye biliyorum.8-23 olması lazım 23 ten emin değilim ama :)
-
16 yani demi gönlümüz rahatlasın net olsana accıkın yaa :D ek kontenjanın ek kontenjanında 8 demi ?
-
www.osym.gov.tr den takip edebilirsin hocam :D
-
8-13 ekim tarihleri arasında...23 değil : |
-
3 gün sonra başlıyor...
5 gün sürecek.