2010 Antivirüsleri Hakkında Düşünceleriniz
-
fenerist07 bunu yazdı:
-----------------------------
nedense kaspersky kullanmadıım zaman uyurken yorganım acılmıs ve kıçım acıkta kalmıs gibi hissediyorum. Sandbox'la entegre olması,her uygulama için kural koyması ve firewall'unun aviranın eline vermesi dolayısıyla yine tercihim kaspersky. Aviranın zararlı yakalama oranı daha yüksek evet.
----------------------------- -
norton 360 serisi ile kasma sorununu büyük ölçüde aştı. tavsiye ederim.
panda internet securty 2010 da güzel. ki ben lisanslı olarak bunu kullanıyorum.
ama yeni bi anti buldum. şuan test aşamasında fakat bendeki crack programları v.s. oldukça fazla vede norton + panda nıın bunların içinden zararsız die bıraktıklarını bile halletti. iyi gibi görünüyo. sistemi fazla yormuyo. tarattığın zaman ellemicen ama makinayı :)
-
ikarus nasıl iyimidir?
-
IKarus ev kulllanıcısı için iyi değildir.IKarus'un yanlış alarm'ı çok fazladır.Şuan için GData 2011'i öneriririm.
-
en iyisi avira ve avast.
avast 4.8 protection kullaniyorum.. benim alanimdaki virüslerle en iyi o başediyor bir kere temiz tuttunmu pc yi bidaha bulaşamıyor internet üzerinde de oyun exeleri üzerindede cok etkili.. sayesinde 1 yıldır format atmadim pc ye :)
-
Avira bunu yazdı:
-----------------------------
knuckleduster bunu yazdı:
-----------------------------
avira.
-----------------------------
-----------------------------bosversene avirayı tavsiye uzerine kullandım k.bkmayın ama b.mb.k yaa :S en guseli AVAST tek Gecerim AVASTI
-
hocam bilgisayarı %99 internet için kullanan biriyim.Yönetici olduğum bir site için sürekli upload ve download yapıyorum, girmediğim site kalmıyor,arşiv yapıyorum haliyle güvenliğe önem vermek gerekiyor.Orjinal kasper kullanıyordum format öncesine kadar,güvenlik açısından pek bir sıkıntı yaşamadım ama zaman geçtikçe açılışta pc yi kasıyor.masaüstü gelmesine rağmen başlangıçta otomatik açılına programları açması vs vs vs biraz zaman alıyor eğer acelem yok bir kaç dakika beklerim dersen sorun yok.Şuan pc de hiç bir antivir kurulu değil :D 2 aydır böle.Arada avirayı kuruyorum güncelleyip tam sistem taraması yapıyorum hdd ve önemli dosyalarımı taratıyorum virüs varsa bulup temizliyor.Tam sistem taraması yaparken kasper kadar kasmıyor.
Pc yi açılışta kasmasa her zaman kasper (ama dikkat et birçok crack ve keygen programları pc ye virüs bulaştırır.Keyler de 2 günde bir kara listeye düşer.Sürekli takip etmen gerekir)
Avirayı uzun boylu hiç kullanmadım ama gördüğüm kadarıyla sağlam bir antivir.Hem ücretsiz hem hızlı tavsiye ederim.
-
Bitdefender 2010 kullanan varmidir veya deneyen..
Nasildir, fikirleriniz.
Ben avast 5 pro kulaniyorum fena degil..
-
Bedava istersen avira tek geçerim.
-
Çok uzun süredir Kaspersky kullanan hatta tanımadığı onlarca zararlı yazılımı göndererek katkıdan bulunan biri olarak, tarama başarı oranı konusunda kendisini tek geçerim. Ama bir süredir bilgisayarın performansı konusunda sıkıntı yaşadığım için panda cloud antivirus'e geçiş yapmaya karar verdim. Yaklaşık 2 aydır kullanıyorum ve yakalama oranı beni tatmin etmeye yetti. Kaspersky'nin veritabanında bulunan 3 milyonun üzerindeki zararlı yazılıma karşılık 169.089 gibi bir sayıda zararlı yazılım tanıyor ama bir artısı var, bunların çoğu piyasada bulunan aktif zararlı yazılımlar. Yani MS-Dos zamanlarından kalma İstanbul.ccc virüsünü tanımamasının benim gözümde bir önemi yok. Performansa etkisi de düşünüldüğünde iyi bir seçenek olarak duruyor. Eğer gerizekalıyım, bilgisayar kullanırken gördüğüm herşeye tıklarım, exe veya jpg.exe yi ayıramam diyorsanız kaspersky kullanın. Aksi halde şüphelendiğiniz durumlar için virustotal.com kullanarak panda cloud antivirus ile gayet güzel geçinebilirsiniz...