2010 ÖSS Sistemi
-
RootB bunu yazdı:
-----------------------------
Cradle-Of-Filth bunu yazdı:
-----------------------------Sistem gerçekten şans faktorunu en aza indiriyor. Ben daha adil olduğunu düşünüyorum. Bilgisayar mühendisliğine girecek adamın kimya neyine artık puan türleri bu etkiyi azaltıyor. Ama benim anlamadığım nokta şu:
Okul puanlarının etkisi azaldı mı?
-----------------------------oo hocam ben de tam bilgisayar mühendisliğini düşünüyorum..
mesela hangi dersler bana daha cok etki edecek , benim için şu aşamadan sonra önemli olan nedir? biraz bilgi werirsen sevinirim.
ayrıca .pdf yi indirdim daha sonra incelicem fakat olayın cok ıcınde olmadıgı ıcın sızın söyledikleriniz su asamada daha önemli
Sistem cidden karışık. Mesela nisandaki sınavın hazirandaki sınava etkisini hala anlayabilmiş değilim bi yerde de yazmıyor. Eğer önemi gerçekten fazlaysa açalım 1. bölüm konularını tekrar edelim. Onun haricinde ekstra farklı bir çalışma temposunu gerektirecek bişey yok. Soruların sayıları çok daha fazla sadece.
Bütün dersler alacağın puanı etkiliyor. Ama mühendislik seçeceksen mesela fizik daha çok etkili kimya daha az etkili. Bu pdf nin bir sayfasında yüzdeyle derecelendirilmiş orayı inceleyebilirsin. -
RootB bunu yazdı:
-----------------------------Sistem gerçekten şans faktorunu en aza indiriyor. Ben daha adil olduğunu düşünüyorum. Bilgisayar mühendisliğine girecek adamın kimya neyine artık puan türleri bu etkiyi azaltıyor. Ama benim anlamadığım nokta şu:
Okul puanlarının etkisi azaldı mı?
-----------------------------oo hocam ben de tam bilgisayar mühendisliğini düşünüyorum..
mesela hangi dersler bana daha cok etki edecek , benim için şu aşamadan sonra önemli olan nedir? biraz bilgi werirsen sevinirim.
ayrıca .pdf yi indirdim daha sonra incelicem fakat olayın cok ıcınde olmadıgı ıcın sızın söyledikleriniz su asamada daha önemli
Sistem cidden karışık. Mesela nisandaki sınavın hazirandaki sınava etkisini hala anlayabilmiş değilim bi yerde de yazmıyor. Eğer önemi gerçekten fazlaysa açalım 1. bölüm konularını tekrar edelim. Onun haricinde ekstra farklı bir çalışma temposunu gerektirecek bişey yok. Soruların sayıları çok daha fazla sadece.
Bütün dersler alacağın puanı etkiliyor. Ama mühendislik seçeceksen mesela fizik daha çok etkili kimya daha az etkili. Bu pdf nin bir sayfasında yüzdeyle derecelendirilmiş orayı inceleyebilirsin.
-----------------------------bende tam anlayamadım tam olarak.hala bazı eksiklikler var gibi baya bi okudum falan ama :D
-
Arkadaşlar sistem karışık değil. psikolojik danışman ve rehber öğretmenim açıklayıcı 2-3 cümle isteyenler tam olarak neyi
merak ediyorsa sorabilir. ben sizin yerinze de araştırıyorum zaten :) Sistem önceki sisteme nazaran çok daha iyi ama
eksikleri elbette vardır.Rootb "bilg müh için hangi testlere ağırlık vermeliyim?" diye sormuş. Bilg müh şimdiki (taslağa göre) MF-4 puan türünden
öğrenci alacak. MF-4 puan türüne bakıldığı zaman testlerin ağırlıklarına göre yüzdeleri şöyledir: Türkçe %11, Temel Mat
(şimdiki Mat-1 dediğimiz) %14, Sosyal Bilg. %6, Fen Bilg.(şimdiki fen-1) %9, Matematik(Şimdiki mat-2) %22, Geometri %
11, Fizik %13, Kimya %9, Biyoloji %5Bakıldığı zaman eski sistemde bilg mühendisliği için fen bilgisinden de ciddi miktarda soru çözmen gerekirken yeni
sistemde bilg müh için ağırlık matematik ve fizik sorularına kaydırılmıştır. Yeni sisteme göre Bilg müh. için sosyal bilgilerin
ağırlıığıyla biyolojinin ağırlığı hemen hemen aynıdır. Eski sisteme bakarsanız aynı mühendislk bölümü için fizik testleriyle
biyoloji testlerini eşit tutmaktaydı. -
Anlamıyacak bir şey yok.Nisan ayında ki 1.sınav eski sistemin 1.bölümünü kapsayacak.2 yıllık yada açıköğretim okumak isteynlerin bu sınava girmesi yeterli ancak,fakülte isteyenler iki sınavada girmek zorunda.Yök,bir taban puan belirleyecek.İlk sınavda bu barajı geçenler ikinci sınava katılma hakkı kazanıcak.Bir nevi ilk sınav bir baraj niteliği taşıyacak ancak bu,eski sistemin baraj usulüne fazla benzemiyor.Çünkü ilk barajı geçen eski sistemde ki gibi kağıt üzerinde de olsa dört yıllık seçimi yapamıyacak.Yani 4 yıllık okumak isteynler 1.sınava girmek,belirlenen barajı geçmek zorunda.
Okul puanının etkisi,eski siteme göre biraz daha düşük olucak.
En güzeli ve birilerinin içine kalıp gibi oturan bir düzenleme de,torna tesviye,motor,tesisat okuyan bir meslek liseli tıp tercih ederse ek puan alıcak.Nasıl :D
-
Okul puanın y-öss puanına etkisi %21 civarındaydı bu oran %15'e sabitlenmiş yani halen önemli olmakla birlikte fırsat
eşitliği yaratmak adına okul puanın etkisi bir miktar düşürülmüş. -
hocam bu puan türü olayı kalkmış mı ? sözel mezunu birisinin tıp okuması için gerekli soruları çözmesi yeterli mi yoksa yine alan dışı tercih diye bir olay devam ediyor ve bu tercihlerde yapılan puanlar 0,3 le mi çarpılıyor ? Öğretmen liselerinin durumu nedir onlarında mı ek puanları kalktı öğretmenlik tercih ederken ?
-
Nikoteen bunu yazdı:
hocam bu puan türü olayı kalkmış mı ? sözel mezunu birisinin tıp okuması için gerekli soruları çözmesi yeterli mi yoksa yine alan dışı tercih diye bir olay devam ediyor ve bu tercihlerde yapılan puanlar 0,3 le mi çarpılıyor ? Öğretmen liselerinin durumu nedir onlarında mı ek puanları kalktı öğretmenlik tercih ederken ?
Katsayı uygulamsı kalktı bi hata yapıp yanlış alan seçmiş bi arkadaş sözelciyken doktor olmaya karar verir ve kasım kasım
kasılarak gerektiği kadar sayısal puanı yaparsa tıp tercih edebilir. yeni sistemin anafikri fırsat eşitliği zaten :)Öğretmen liseleri ve meslek liselerinin kendi alanlarını seçerlerse ek puan verilme olayı halen devam etmekte. Meslek
liseleri de bi nevi öğretmen lisesi gibi olacak. Yani diğer meslekleri tercih edrrken diğer liselerden farkı olmayacak kendi
mesleğiyle ilgili alanı seçerken de ek puanını alacak :) Bundan dolayı meslek liseleri de puanla öğrenci alıp daha kaliteli
öğrenci profilleri oluşturacak. -
birinci sınavda aldıgın puanın genel nota bi etkisi varmı yoksa birinci sınavı barajı geçicek/(fakulteler için) kadar çalışmak yeterlimi
-
Arlong bunu yazdı:
birinci sınavda aldıgın puanın genel nota bi etkisi varmı yoksa birinci sınavı barajı geçicek/(fakulteler için) kadar çalışmak yeterlimi
-----------------------------Birinci sınavda ne kadar iyi yaparsan o kadar iyi hocam, çünkü 2.sınava etki edicek diye açıklamışlardı belirli bir miktar puan 2.sınav sonucuna eklenicekti vs.
-
Arkadaşlar bir konuda kafam karıştı
Şimdi ilk YGS'ye giricez, diyor ki 160 soru toplam.ben EA öğrencisiyim YGS-5 ve YGS-6 dan her ikisine mi giricem? YGS5 VE YGS6 nın toplam soru sayısı 200 oluyorda o zaman yoksa ya YGS-5 ya da YGS-6 yamı giricem o zamanda YGS-5 te YGS-6 da 100 soru eee toplam 160 soru yazıyordu en başta :S
Tam bilen var mı acaba ya ? :S