2011 Lys Tercih
-
Beyler bizim arkadaş şöyle bir tercih sıralaması yapmıs sıralaması 343.543 müş ve aşağdaki yerler tutarmı diye soruyo ben bişi deyip umut kırmak istemedim ünilerin kılavuzdaki sıralamalarınıda yazdım karsılarına
01. Tercih
1381318
MUĞLA ÜNİVERSİTESİ/Edebiyat Fakültesi/Arkeoloji 286.000
02. Tercih
1651284
HİTİT ÜNİVERSİTESİ (ÇORUM)/Fen-Edebiyat Fakültesi/Arkeoloji ----------------------
03. Tercih
1443204
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ (DENİZLİ)/Fen-Edebiyat Fakültesi/Arkeoloji (İÖ) 336.000
04. Tercih
1463154
SELÇUK ÜNİVERSİTESİ (KONYA)/Edebiyat Fakültesi/Arkeoloji (İÖ) 339.000
05. Tercih
1751552
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ/Edebiyat Fakültesi/Arkeoloji ---------------------
06. Tercih
1551154
AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ (KIRŞEHİR)/Fen-Edebiyat Fakültesi/Arkeoloji 331.000
07. Tercih
1551435
AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ (KIRŞEHİR)/Fen-Edebiyat Fakültesi/Antropoloji 366.000
08. Tercih
1741327
NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ/Fen-Edebiyat Fakültesi/Arkeoloji ----------------------
09. Tercih
1042272
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ (ANTALYA)/Edebiyat Fakültesi/Sanat Tarihi -----------------------
10. Tercih
1163278
DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ (KÜTAHYA)/Fen-Edebiyat Fakültesi/Arkeoloji (İÖ) 324.000
11. Tercih
1581468
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ (BURDUR)/Fen-Edebiyat Fakültesi/Arkeoloji 334.000
12. Tercih
1581451
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ (BURDUR)/Fen-Edebiyat Fakültesi/Antropoloji 355.000
13. Tercih
1111065
CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ (SİVAS)/Edebiyat Fakültesi/Antropoloji 315.000
14. Tercih
1117528
CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ (SİVAS)/Edebiyat Fakültesi/Antropoloji (İÖ) 362.000
15. Tercih
1391067
MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ (HATAY)/Fen-Edebiyat Fakültesi/Arkeoloji 333.000
16. Tercih
1073092
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ (ERZURUM)/Fen-Edebiyat Fakültesi/Arkeoloji (İÖ) 325.000
-
antropolojiler gelir gibi duray.
-
Bende aynı kanaatteyima ma pek bi halt anlamam şu öss den girdik çıktık oldu pek bşseye takılmadık ama bu yenı sıstem ılgınc amk bı suru puan varmıs bende gırdım bu sene o zaman hafıften anlamaya basladım o gözunu arkeolojıye dıkmıs ama su sırayla pek secme sansı yok sanrım
-
Normal şartlarda gelebilecek tercih zaten sıralamsına bakıp gösterebiliriz ama bencekesin diyebirşey yok. Misal şimdi yukarıdaki tercihlerden birinde 1 boşluk kalsa sıra onda olsa ve ondan yüksek tercih eden kişi yoksa gelmemesi gereke bir tercih gelebilir.
-
ExpirE bunu yazdı:
-----------------------------
Normal şartlarda gelebilecek tercih zaten sıralamsına bakıp gösterebiliriz ama bencekesin diyebirşey yok. Misal şimdi yukarıdaki tercihlerden birinde 1 boşluk kalsa sıra onda olsa ve ondan yüksek tercih eden kişi yoksa gelmemesi gereke bir tercih gelebilir.
-----------------------------+1
birde şu var mesela sıralaması 345bin ama ts1 mi 2 mi? bu tercihleri ts1 puanla mı alıyor ts2 ile mi ona da bakmak lazım.
-
sirpence bunu yazdı:
ExpirE bunu yazdı:
birde şu var mesela sıralaması 345bin ama ts1 mi 2 mi? bu tercihleri ts1 puanla mı alıyor ts2 ile mi ona da bakmak lazım.
-----------------------------Tm-3 müş hocam
-
up
-
Sammy bunu yazdı:
sirpence bunu yazdı:
ExpirE bunu yazdı:
-----------------------------Tm-3 müş hocam
-----------------------------ulan ben tmciyim de bilmiyordum mk :D bu arkeoloji, antropoloji, sanat tarihi falan tm mi :D
-
bi fikrim yok ama kılavuzda tm-3 yazıo
-
Hocam en üstteki biraz zor gibi ama onun dışındakiler gelebilir. Her sene sıralamalarda ciddi değişimler oluyor kesin gelir ve ya kesin gelemez diye bir şey söylemek çok zor. Gelebilir...
-
ben de bir şey sorayım, yeni konu açmaktansa;
arkadaşlar, ücretli üni tercihi yapan oldu mu aranızda hiç? yani üniversitenin ilgili bölümünü %50 veya tam burslu değil de, direk ücretli yazan?
ve ortalama puanı ne kadar oluyor önceden yerleşen varsa? (kişinin puanına göre) bir bölümün ikinci öğretimlerinden bile düşük oluyor di mi?