folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder 2011 ÖSYM Sınavı

2011 ÖSYM Sınavı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rebellisch
    rebellisch's avatar
    Erkek
    Bende bu sene tekrar gircem sınava. Ya adam gıbi bi yer kazanırım yada boyumun ölçüsünü alırım. Tek sorun çözemediğim soruları sorcak adam bulamıyorum dersane o bakımdan gereklı. Okul başlayınca ünideki arkadaşlar matematik konusunda yardım eder ama fen de napcm bilmiyorum :|. Sanada başarılar dilerim alanımız da aynıymıs :)

memento mori.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek

Hızlı giden atın boku seyrek düşermiş.

Benide ne dershane ne özel ders iflah ediyor.Birisinin bana anlattığı şeyden zerre anlamam.Geçen sene nasıldır diye bir ara gittim derhaneye,bir hafta takıldım sonra bıraktım.Ne programa uyabiliyorum nede disipline,alerjim var.Mat-1 konularından elli defa anlattılar anlamadım evde canım istediği için baktığım matrisleri türevi bir günden kavradım.İşin içine zorunluluk girdiği zaman şalterlerim atıyor.Biri bana yap et demiyecek.3 sene lisede almanca gördüm anlamadım,bir ayda canım istediği için baktım şuanda ileri zeviyede almancam var.Tarihten de lisede bir şey anlamıyordum,şimdi osmanlı tarihi ile ilgili neredeyse lisans mezunu öğrenci kadar çok şey biliyorum.Var mı lan burada benim gibi olan başka biri ?

Birde dershanede,hayata sadece o dershene sınıfında iki kıçı kırık mat sorusu çözmek için gönderilmiş adamlar vardır.Heriflerde ne zeka ne bilgi ne birikim vardır.Eşşek gibi ezbelerler yolda görsen sıratına sıçmazsın.İşte öyle adamları gördükçe o üzerine çullanıp kalemiyle o yuvarlakları karalamaza anasını sikeveklermiş gibi soru çözenlerin o kalemler boyununda krater açma isteiği yüzünden derhane bana gelmiyor yapamıyorum.Siktiğimin össi hayat memat değildir.Bu sadece para ilizyonudur.Mat dersinden iyi olan bir orospu vardı,üstü başı yırtık dökük köylü kener mahalle varoş.Tarih dersinde soru çözerken hocaya kapitalizm nedir ? burjuva nedir diye soru soruyordu bunuda merakından değil soru kağıdındaki metinden yer aldığı için soruyordu.O an sikerim sınıfınızı diyip çıktım gittim.İşte bu mallar üniveriste okuyor hey hak.Sonra bu ülke neden iler gitmiyor denir.Dershanelere boşuna para vermeyin evinizde çalışın çok daha faydasını görürsünüz.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek

Blackjack bunu yazdı:
    -----------------------------

Hızlı giden atın boku seyrek düşermiş.

Benide ne dershane ne özel ders iflah ediyor.Birisinin bana anlattığı şeyden zerre anlamam.Geçen sene nasıldır diye bir ara gittim derhaneye,bir hafta takıldım sonra bıraktım.Ne programa uyabiliyorum nede disipline,alerjim var.Mat-1 konularından elli defa anlattılar anlamadım evde canım istediği için baktığım matrisleri türevi bir günden kavradım.İşin içine zorunluluk girdiği zaman şalterlerim atıyor.Biri bana yap et demiyecek.3 sene lisede almanca gördüm anlamadım,bir ayda canım istediği için baktım şuanda ileri zeviyede almancam var.Tarihten de lisede bir şey anlamıyordum,şimdi osmanlı tarihi ile ilgili neredeyse lisans mezunu öğrenci kadar çok şey biliyorum.Var mı lan burada benim gibi olan başka biri ?

Birde dershanede,hayata sadece o dershene sınıfında iki kıçı kırık mat sorusu çözmek için gönderilmiş adamlar vardır.Heriflerde ne zeka ne bilgi ne birikim vardır.Eşşek gibi ezbelerler yolda görsen sıratına sıçmazsın.İşte öyle adamları gördükçe o üzerine çullanıp kalemiyle o yuvarlakları karalamaza anasını sikeveklermiş gibi soru çözenlerin o kalemler boyununda krater açma isteiği yüzünden derhane bana gelmiyor yapamıyorum.Siktiğimin össi hayat memat değildir.Bu sadece para ilizyonudur.Mat dersinden iyi olan bir orospu vardı,üstü başı yırtık dökük köylü kener mahalle varoş.Tarih dersinde soru çözerken hocaya kapitalizm nedir ? burjuva nedir diye soru soruyordu bunuda merakından değil soru kağıdındaki metinden yer aldığı için soruyordu.O an sikerim sınıfınızı diyip çıktım gittim.İşte bu mallar üniveriste okuyor hey hak.Sonra bu ülke neden iler gitmiyor denir.Dershanelere boşuna para vermeyin evinizde çalışın çok daha faydasını görürsünüz.

Evdeki çalışma en iyisi.. A4+Kalem+Silgi+Kitap diyorum. İnternetteki siteler bence zaman öldürüyor bilgisayardan ben çalışıyamıyorum :S

Dershaneler ise kesinlik para tuzağı be abiler :S sadece yayınları takip etmek yeterli evde çözmek lazım.

"bea"
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gumusservi
    gumusservi's avatar
    Dişi

internette ders konu anlatım videoları var..ihtiyacın olduğunda olmadı onları da dinlersin..illa birinin anlatması gerekiyorsa.. :) dersane gercekten para ve zaman kaybı biraz bence de..yol da geçen zaman ,dersane çıkışı orda burda takılmalar, eve gel zaten yorgun oluyorsun napıcan  :))  gerçekten hırsına hayran kaldım..tebrik ederim ama çok sıkma kendini de..

Çok fotojenik bir "acı" çekiyorum. G ü l ü m s e . . .
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek

0'dan başlıyorsan ve hakim olduğun konularda yüzde doksan netin yoksa ya da hafızan çok iyi değilse

Konuları tekrar etmen ve bol soru çözmen önemli:

Erken başlamışsın ben de katılıyorum bu fikre ama herkes kendi kararını kendi verir.

O yüzden sen bizi ("Erken Başlama" diyenleri) sallama, hedefine göre devam et. Konular erken biterse problem olmaz, ara ara tekrar canlandırırsın ama geç bitme şansı yok...

Unutma hoca arada tekrar şart, ne zaman tekrar edeceğine sen karar verirsin ama devamlı yeni konuya geçersen hepsini hatırlayamadığını hissedeceksin.

Bugün A konusunu çalıştın, A konusunu 10-20 dakika akşam tekrar et... 1 hafta sonra komple tüm çalıştıklarını kontrol et. 1 ay sonra ufak da olsa tüm konuları tekrar et. Kafada iyice yer eder böylece, konudaki kavramları başka birşeylerle ilişkilendirmen de sana zamandan kolaylık sağlar. Atıyorum sınav için tarihten 10 konu var ben kaçından kendimi yeterli görüyorum diye çalışma süresince kendine sor. Kendini yeterli görmediğin konularda tekrar et.

Bilen birine (yüksek puan almış arkadaşın, güvendiğin öğretmenin vs...) git sana özgün kaynak seçsin onlardan çalış. Sınavda çıkacağından yani gerektiğinden zor ve gereksiz detaylı kaynakları hayatından çıkar. Tüm konulara hakim olduktan sonra fantezi olarak zor kaynaklara geçebilirsin :)

Konuyu oku, kavra... Ardından bayağı bir soru çöz. Atıyorum 20 test mi var elinde 12 tanesini çöz o gün, kalan 8 tanesini daha sonra (zamana yayararak) kontrol amaçlı (öğrendiklerimi unutmuş muyum) diye çözersin. Çözemediklerin olursa cevabını edinirsin...

Denemelere tüm konular bitince girersin, diğer türlü mantıksız olur. Ayrıca sezon başı yapılan denemelerden cacık olmaz :),  o yüzden geçen senekilerden özellikle sınava son iki ay kalmışken çıkanlardan edin.

Bol Şans ve Başarılar Müridim :P

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagilgurbuz
    cagilgurbuz's avatar
    Erkek

Kız arkadaş edinme :)

The pain you feel today is the strength you feel tomorrow.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek

AnaMuhalefet bunu yazdı:

0'dan başlıyorsan ve hakim olduğun konularda yüzde doksan netin yoksa ya da hafızan çok iyi değilse

Konuları tekrar etmen ve bol soru çözmen önemli:

Erken başlamışsın ben de katılıyorum bu fikre ama herkes kendi kararını kendi verir.

O yüzden sen bizi ("Erken Başlama" diyenleri) sallama, hedefine göre devam et. Konular erken biterse problem olmaz, ara ara tekrar canlandırırsın ama geç bitme şansı yok...

Unutma hoca arada tekrar şart, ne zaman tekrar edeceğine sen karar verirsin ama devamlı yeni konuya geçersen hepsini hatırlayamadığını hissedeceksin.

Bugün A konusunu çalıştın, A konusunu 10-20 dakika akşam tekrar et... 1 hafta sonra komple tüm çalıştıklarını kontrol et. 1 ay sonra ufak da olsa tüm konuları tekrar et. Kafada iyice yer eder böylece, konudaki kavramları başka birşeylerle ilişkilendirmen de sana zamandan kolaylık sağlar. Atıyorum sınav için tarihten 10 konu var ben kaçından kendimi yeterli görüyorum diye çalışma süresince kendine sor. Kendini yeterli görmediğin konularda tekrar et.

Bilen birine (yüksek puan almış arkadaşın, güvendiğin öğretmenin vs...) git sana özgün kaynak seçsin onlardan çalış. Sınavda çıkacağından yani gerektiğinden zor ve gereksiz detaylı kaynakları hayatından çıkar. Tüm konulara hakim olduktan sonra fantezi olarak zor kaynaklara geçebilirsin :)

Konuyu oku, kavra... Ardından bayağı bir soru çöz. Atıyorum 20 test mi var elinde 12 tanesini çöz o gün, kalan 8 tanesini daha sonra (zamana yayararak) kontrol amaçlı (öğrendiklerimi unutmuş muyum) diye çözersin. Çözemediklerin olursa cevabını edinirsin...

Denemelere tüm konular bitince girersin, diğer türlü mantıksız olur. Ayrıca sezon başı yapılan denemelerden cacık olmaz :),  o yüzden geçen senekilerden özellikle sınava son iki ay kalmışken çıkanlardan edin.

Bol Şans ve Başarılar Müridim :P

Eyv hoca çok faydalı dediklerin aldım kenara not olarak.

"bea"
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    afrasiab
    afrasiab's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Analitik bunu yazdı:

Bu kadar çalışsam full çekerim herhalde, benim kadar rahatı yok :D

Seninle alaksı yok ama böyle diyenlere gıcık oluyorum..

'Çalışsam yaparım da çalışmıyorum önemsemiyorum!'

benim kafam çalışıyo demeye gelir ve böyle söyleyen insanlar kafasının çalıştığını düşünür

ama çalışmadan yapılmayacağını idrak edemeyecek kadar salaktır.

Acı veriyorsa geçmiş, geçmemiş demektir...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RootB
    RootB's avatar
    Erkek

Analitik bunu yazdı:

Bu kadar çalışsam full çekerim herhalde, benim kadar rahatı yok :D

Kesin çekersin :D

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

ayrıca kendini bu aylarda o kadar kasmamanı öneririm.

bir tempo belirleyip ona göre konuları bitir; ancak kafanı rahatlatacak şeyler de yap.

asıl hız artışına nisan gibi başla.

He is finding himself.
Toplam Hit: 7638 Toplam Mesaj: 56