folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder 2300₺ Casio Analog Saat Önerisi



2300₺ Casio Analog Saat Önerisi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Aralık/2002
    Homo
    weskeyy bunu yazdı

    Saat te buraya da yazılmış Japonlar kitabını yeniden yazdılar.isviçreliler 500 senelik birikime sahipler konusunda, Japonlar herşey de olduğu gibi bu alana da felsefelerini getirdiler işler değişti.500 yıllık tecrübeli İsviçre ustalığını japon saat ustalığı geçti.New York ta ki bir mağaza da 2000 dolardan yukarısına saat satın alırsınız ama ustalık alamazsınız.japon ustalarının yaptığı saatler avam rakamlarıdır ama ömürlük,asırlık garantilidir.2.dünya Savaşı'ndan kalma bir japon saati restorasyondan sonra çalışıyor öyle bir Rolex saati ve ustası bulamazsınız.saat te yapan usta ve önce felsefesi önemlidir en fazla 2500 dolara iyi bir saat sahibi olabilirsiniz.citizen,Seiko, Casio gider.

    o konuda çok katılamıyorum. grand seiko gibi bir istisna var evet ama isviçre saatleri fiyatı aradan çıkarırsak fersah fersah önde. almanlar da alt kulvardan geliyor. işin içine tasarım girerse zaten japonların hiç şansı yok. yine de isviçre saatlerinde fiyatların şişkin olduğu da aşikar. hadi belli sayıda üretilen saatlerde tamam ama japonlarınki gibi seri üretilen saatlerde ya da rolex gibi nerdeyse seri üretime yakın sayıda üretim yapan saatlerde de çok şişkinlik var. 

    mesele, saati göstersin uzun ömürlü olsun falana gelirse zaten mekanik saatle işiniz yok. o başka. o zaman bile tasarım açısından isviçreye yönelebilir insan. ama tabi casio bu alanda candır. casionun rakibi swatch olur o da benim gözümde geriden gelir.


    ________ inspired by love and guided by knowledge _______
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Aralık/2002
    Homo

    hocam bunlar nerden geldi? satmak için mi getirdin? elinde parça var mı kadran vb ayrı olarak? pd-1690 kadranı falan varsa alabilirim. şimdi çinden gelmesini beklemiyim. 


    ________ inspired by love and guided by knowledge _______
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek

    Rolex tarzı pahalı saat merakı olanlar Casio ve Seiko'nun modellerine bi baksın. Hemen hemen çoğu Rolex modelinin bu 2 markada çok benzeyen çakması var. 

    Hatta muaythaist mürid birebir ama kaliteli çakma saat işi yapıyordu. Ama hala satıyor mu bilgim yok.


    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Temmuz/2003
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı

    hocam bunlar nerden geldi? satmak için mi getirdin? elinde parça var mı kadran vb ayrı olarak? pd-1690 kadranı falan varsa alabilirim. şimdi çinden gelmesini beklemiyim. 

    hocam yurt dışından geldi, hepsi kutulu vaziyette duruyor, pd-1690 modeli yok elimde, sadece ilanda olanlar var.

    lacivert kadranlı haricindekileri birkaç kez kullandım.


    goo.gl/qBNZmW
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Ağustos/2005
    Erkek

    Yıllar once bir casio saatim vardi bir kargasada kolumdan gitmis çok begeniyordumbemde bakıyorum ama eski modeller daha guzeldi


    bu hayat biterkende aklımda hep sen olacaksın B bu dilden firar eden her söz yaydan çıkmış ok gibi (sagopa kajmer) Sago sıcak ekmek üzerine bal kaymak. "Bla bla" larını tartıda tartar bakkal aylak. Aşkın bir sabunsa köpürt beni Pentax
Toplam Hit: 1086 Toplam Mesaj: 17
casio