25 Yaşındaki Üniversite Öğrencileri
-
arkdaşlar geçenlerde bir yasa filan falan vardı.
benim durumumda olanlar bilirler.
şimdi biz sigorta için extradan para yatırmamız lazımmı?
bu gün eczaneden ilaç alamadım.
sebebini ssk mundan öğrenirsin dedi saat geçtiği için orayada gidemedim ona gör eilaçları para ile alıcam.
yada beklicem.
bilgisi olan cevap verirse iyi olur
-
patates bunu yazdı:
-----------------------------arkdaşlar geçenlerde bir yasa filan falan vardı.
benim durumumda olanlar bilirler.
şimdi biz sigorta için extradan para yatırmamız lazımmı?
bu gün eczaneden ilaç alamadım.
sebebini ssk mundan öğrenirsin dedi saat geçtiği için orayada gidemedim ona gör eilaçları para ile alıcam.
yada beklicem.
bilgisi olan cevap verirse iyi olur
-----------------------------hacı az geç oldu görmedim konuyu.
öğrenci belgesi al sgkya git.(muhtemelen bunun süresini geçirdin şubat sonunda bitiyodu heral)
bildiğim kadarıyla o süreyi geçirince aylık 160 lira mı ne ödüyodun.
sigortalı işte değilsen (ki değilsin :)) kaymakamlıkta vakıf bilmemnesi var.oraya git geliri yok belgesi al ordan hallet.
sonra geri sgkya gidiyon mu bilmiyom :/
-
öğrenciysen bile 25 oldun mu sigortanı siktir ediyolar. geçen sene mi ne geldi bu. 25ine kadar bitirmediğine göre eşşeksin demeye getiriyorlar diye düşünüyorum. tabi ileride daha kötü şeyler olacak sigorta konusunda. şimdiden haber edeyim, herkes hazırlıklı olsun.
-
ewt ewt hallettim form verdiler doldurulucakta. şimdi benim bir arkdaş var part time çalışıyo o yarı sigortalı diye 35 veriyo her ay.
bir arkdaş daha var o da benim gibi çalışmıyo. babası benim baba gibi emekli subay.
adam gitmiş yeşil kart başvurusu yapmış
çıkmaycapını bile bile.
çıkmamışda zaten.
o yeşil kart alamazsınız kağıdı ile biryerlere gitmiş filan 35 veriyo şu an o ne ayak
-
Genel sağlık sigortası yaptırman gerek. Arkadaşlarının ödediği şey bu para oluyor. Bu yıl devreye giren sike sike herkesi sigortalı yapan, her ay sana zenginlik durumuna göre para ödeten, artık sözde nerenin açığı varsa orayı bu yöntemle kapayan devlet anlayışı oluyor.
Kolay gelsin, oturudğun evde ne kadar kişi varsa kaymakamlık onların hepsini getir diyecek sana.
-
bizim arkadaşada 35 tl demişlerdi. bu sigorta işi iyimi oldu kötümü?
-
25 yaşını geçtiğin için babanın annenin işte kiminse onun sigortasından faydalanamıyorsun, gss yaptırmak zorundasın sanırım. Dün ssk ya gitmek zorunda kaldım bende 22 olmama rağmen ısrarla gss ye geçirmeye çalışıyorlardı benide 5 aydır muayne olamıyordum amk.
-
herhangi bir yerden sigortan yoksa öğrenci değilsen ya da öğrenciysen bunu bildirmediysen sağlık hizmetlerinden yaralanamıyosun
öğrenciymişsin ve 25 yaşını doldurmuşsun okuldan yeni tarihli ögrenci belgesini alıp babanın baglı oldugu emeklisansdıgı skk bakur neyse artık oraya götüreceksin
-
Ben hallettim o isleri,simdi aylik 35 lira para yatiriyorum.
-
Bloom bunu yazdı:
-----------------------------Ben hallettim o isleri,simdi aylik 35 lira para yatiriyorum.
-----------------------------aynn bende gittim cezası var diye amk :S yoksa son kademeden kaktırıolar git yaptır hemen aynı paraysa siktir et saten geçen geçmiş :|
-
Ben o kadar boktan bi haldeyimki bu konuda... Isveren gozuktugum icin bagkurluyum ama bagkurum yatirilmiyo babam sskli ama 25i gectigim icin ondan yararlanamiyorum simdi bana git bagkuru kapat sonra gel babanin uzerinden devam et diyorlar da imkansiz gibi bisey simdi sigortasiz mal gibi kaldim ortada