2Gb'lık Online Diskiniz Dropbox ! (Bir Çeşit Flaş Bellek Gibi)
-
Wizard bunu yazdı:
-----------------------------
şimdi hocam sonuc olarak skydrive i mı tavsiye edersiniz dropbox u mu?
-----------------------------sky drive kullanmadım ama dropbox bence gayet kullanışlı.
-
hocam yapmayın..4shared hiç mi duymadınız.miss gibi 10 gb free alan veriyor.Dosya yükleme limiti zaten 200 mb en iyisi bana göre..ve baya uzun bir süreden beri açık.
-
fileden.com var 5 gb idi sanırım
-
skydrive en iyisi bence..
"ortak" klasöre upload ettiklerini herkese sunabiliyorsun..
oraya muziklerini upload et, tek link müzik sitesi aç :) o derece yani :)
-
ndmylmz bunu yazdı:
hocam yapmayın..4shared hiç mi duymadınız.miss gibi 10 gb free alan veriyor.Dosya yükleme limiti zaten 200 mb en iyisi bana göre..ve baya uzun bir süreden beri açık.
--------------------------hiç duymadım :))) tamam 10gb alan veriyor da dropbox gibi kullanışlı mı ?
1. dropbox ta olduğu gibi bilgisayarımızdaki bir klasörü klasörle ve içindeki dosyalarla birlikte upload edebiliyormuyuz yoksa dosyaları klasörsüz halde mi upload edebiyoruz. bilgisayarımdaki bir klasörü olduğu gibi dropboxa yükleyince çok beğendim.
2. dropboxta arama çubuğu var, yüzlerce dosya yüklemiş olsanız bile arama çubuğundan 1-2 saniye içinde aradığınız dosyayı kolayca bulabiliyorsunuz.
3. dosylarımızı başkaları ile paylaşabiliyomuyuz ? dosyayı internet tarayıcısı ile kes-kopyala-yapıştır-ad değiştir vs. yapabiliyormuyuz ?
4. dropbox bilgisayarımızda yaptığımız tüm klasör işlemlerini gayet güzel yapıyor. bilgisayardaki explorer dan farkı neredeyse yok gibi.
yani 4shared bu konularda daha mı kullanışlı ?
-
balik_ bunu yazdı:
ndmylmz bunu yazdı:
--------------------------hiç duymadım :))) tamam 10gb alan veriyor da dropbox gibi kullanışlı mı ?
1. dropbox ta olduğu gibi bilgisayarımızdaki bir klasörü klasörle ve içindeki dosyalarla birlikte upload edebiliyormuyuz yoksa dosyaları klasörsüz halde mi upload edebiyoruz. bilgisayarımdaki bir klasörü olduğu gibi dropboxa yükleyince çok beğendim.
2. dropboxta arama çubuğu var, yüzlerce dosya yüklemiş olsanız bile arama çubuğundan 1-2 saniye içinde aradığınız dosyayı kolayca bulabiliyorsunuz.
3. dosylarımızı başkaları ile paylaşabiliyomuyuz ? dosyayı internet tarayıcısı ile kes-kopyala-yapıştır-ad değiştir vs. yapabiliyormuyuz ?
4. dropbox bilgisayarımızda yaptığımız tüm klasör işlemlerini gayet güzel yapıyor. bilgisayardaki explorer dan farkı neredeyse yok gibi.
yani 4shared bu konularda daha mı kullanışlı ?
-----------------------------hocam bişe sorucam..
Dropboxa yükledigim bir dosyayı rapidshare ye girip Remote upload ile rapidshare ye yükleyebiliyor muyum ?
-
Hocam belki bunlar cevap olabilir.

-
rapide giremiyorum sanırım üniversite yasaklamış olmalı. dropboxta bulunan bir dosyayı rapide yükleyebileceğimizi sanmıyorum. çünkü rapidden upload butonunu tıklayınca dosyanın yolunu göstermeniz için explorer penceresi açar. diğer upload sitelerinde de genel olarak çalışma prensibi böyle diye biliyorum. yani rapid ve diğer upload sitelerine istisnalar hariç olmak üzere başka bir siteden dosya eklenebileceğini sanmıyorum. sitenin biri başka siteden resim upload edebiliyordu ama müzik, film, döküman vs. bir siteden başka siteye upload edilebilirmi bilmiyorum. belkide olabilir...
dropboxun görüntüsü ise kabaca böyle. 4shared ile pek fazla farkı yok gibi. 4sahared görünüşte güzelmiş, artı yönleri türkçe ve 10 gb alan veriyor. eksileri nelerdir sizce ? mesela ben linux kullanıyorum. bilgisayara kurduğumuz upload yazılımını linuxa kurabilirmiyim ? yoksa sadece web arayüzünü mü kullanabilirim dropbox tüm işletim sistemlerini destekliyor.

-
ben Amazon s3 kullanıyorum. ücretli fakat hem hızlı hem güvenli ilerde şak die kapanma durumu olmaz. ödeyeceğiniz ücrette upload ve downloadunuza göre belirleniyor. şuan yaklaşık 10gb veri için aylık 0.4$ veriyorum
-
balik_ bunu yazdı:
rapide giremiyorum sanırım üniversite yasaklamış olmalı. dropboxta bulunan bir dosyayı rapide yükleyebileceğimizi sanmıyorum. çünkü rapidden upload butonunu tıklayınca dosyanın yolunu göstermeniz için explorer penceresi açar. diğer upload sitelerinde de genel olarak çalışma prensibi böyle diye biliyorum. yani rapid ve diğer upload sitelerine istisnalar hariç olmak üzere başka bir siteden dosya eklenebileceğini sanmıyorum. sitenin biri başka siteden resim upload edebiliyordu ama müzik, film, döküman vs. bir siteden başka siteye upload edilebilirmi bilmiyorum. belkide olabilir...
-----------------------------skydrive.live.com a yükledigin bir dosyayı rapidshare ye remote upload ile upload edebiliyorsun ama hocam :)