3 Tane Geometri Sorusu
-
DeadSoul bunu yazdı
hocam konuyu biliyorum burda çözüncede anlıyorum merak etme madem basit çözümleri atsaydın bari son 3 soru kaldı çemberde alandan bunlarda onlar, uğraşsam çözerimde sabahtan beri kafa kalmadı (aslında 16 yıda çözdüm istediğim kendime ispatlayamıyorum sıkıntı orda :D)
bende böyleydim abi yapıyorum soru yapmayınca hocaya soruyom anlatıyo yine bi bok anlamıyom özellike bu konuda kurallara dikkat etmek lazım benden tavsiye not halnde kağıtlara yaz gerektikçe kuralları kullan
-
1. soru A değil :)
2. soru B
3. soru D
kafamdan çözdüm net şuan çok yavaş torrent çekiyorum bi ara çizip uplarım :) anlatmaya çalışsam anlaşılmıyo pek :/
-
__hsyN__ bunu yazdı
1. soru A değil :)
2. soru B
3. soru D
kafamdan çözdüm net şuan çok yavaş torrent çekiyorum bi ara çizip uplarım :) anlatmaya çalışsam anlaşılmıyo pek :/
3 ü dikdörtgene mi tamamladın ?
-
daire merkezi diyo ve paralel diyo yani o 3 dilim de eşit. o zaman ortada içeri katladığı parça diğer taralı daire diliminde de var ordakini al boşluğu doldur, iki tane eşkenar üçgenin alanı geliyo cevap :)
[(a^2)sqr(3)]/4
-
o soruyu dememiştim cevabı 2pi olanı demiştim ama neyse D: o 3 dilimin eşit olduğunu işte nasıl ispatlıcaz oraya gitmedi benim kafa, yan parçalar eşit ortanın eşit olduğunu nasıl anlıcaz paralellikten çıkaramadım işte onu
edit::cd=2 verilmiş daha yeni görüyorum, gördümde başka yer anlamışım kafama gözüme sokim :D
DeadSoul tarafından 18/Eyl/13 15:32 tarihinde düzenlenmiştir -
DeadSoul bunu yazdı
o soruyu dememiştim cevabı 2pi olanı demiştim ama neyse D: o 3 dilimin eşit olduğunu işte nasıl ispatlıcaz oraya gitmedi benim kafa, yan parçalar eşit ortanın eşit olduğunu nasıl anlıcaz paralellikten çıkaramadım işte onu
edit::cd=2 verilmiş daha yeni görüyorum, gördümde başka yer anlamışım kafama gözüme sokim :D
-
dostum sorular kolay. sanılım feme gidiyorsun aç teknofemi yoksada forumda teknofem videoları paylaşırdı tekrar çalış
-
o dikin tam ortadan geçip alanı yarıya yarı böleceğini nerden ispatlayacağız peki
-
AE ve DC dik, uzunlukları da alanları eşit olduğu için eşit. onlara dik ve merkezden çizdiğimiz doğru tüm şekli simetrik iki parçaya ayırır.
edit: şu sorular kolay diyenler ilk soruya bi baksın, E noktasından kareye doğru dik indirip onu devam ettirirsek tam merkeze çıkıyo, çap doğrusu oluyo yani. hatta sorduğu yayın ölçüsü de 240 derece, ama yarıçapı bulamadım. oradan öklüd yapıp yarıçapı çekmeye çalışırsam köklü şeyler bulurum saçmalarım. nası yapcaz :/
edit2: pardon 240 deil orası
hsyN tarafından 18/Eyl/13 16:01 tarihinde düzenlenmiştir -
E'den çiziyoruz, Öklid falan yapıyoruz r=6 geliyor( 9 = x.(6+3kök3))) x burdan 6-3kök3 geliyor r=6 ordan eşkenar üçgen falan çıkıyor cevap 7pi
x = çemberin sol tarafından DA nın ortasına kadar olan kısım
DeadSoul tarafından 18/Eyl/13 16:23 tarihinde düzenlenmiştir